Bíróság elé kell állnia a zsidó Annie Leibovitznak. A hírességekről készített fényképeivel maga is híressé vált fotóst egy olasz kollégája azzal vádolja, hogy hozzájárulása nélkül használta fel a képeit egy reklámkampányban. Paolo Pizzetti 300 ezer dollárt (56,8 millió forint) követel a sztárfotóstól az állítólagos lopásért. Ennyit a zsidók művészi érzékéről, melyben ők - a talmudisták és bérenceik szerint – mindenki felett állnak.

A New York-i bíróságról nyilvánosságra került iratok szerint Leibovitz még 2008 áprilisában bízta meg Pizzettit, hogy keressen jól fotózható olaszországi helyszíneket. Az eredeti terv szerint Leibovitz ezeken a helyszíneken fotózott volna a Lavazza kávégyártó cég készülő naptárába. Pizzetti állítólag több velencei és római fényképet is elküldött amerikai kollégájának a kiválasztott helyszínekről, ám Leibovitz végül nem utazott Olaszországba.

A naptár viszont elkészült, és az olasz fényképész annak októberi megjelenése után vette észre, hogy két, általa készített fotót is felhasználtak a kiadványhoz, igaz, némileg átszerkesztett formában. Pizzetti szerint azonban így is felismerhetők a képei, hiszen nem csak ugyanaz a beállítása és ugyanolyan időjárási körülmények látszanak rajtuk, de az egyiknek a sarkában még az a madár is látható, ami az ő eredeti képén is szerepel. A judeokráciában elkényelmesedett álművésznő arra sem vette a fáradtságot, hogy ha már hamisít, akkor azt hibátlanul tegye. Biztos úgy gondolta, hogy senki sem meri majd megszólni, mert akkor az antiszemitizmus, kérem szépen...

Az 59 éves Annie Leibovitznak mindenesetre nem ez az egyetlen bírósági ügye: egy most futó perben teljes fotókollekciójának a szerzői jogát veszítheti el. Ezt adta ugyanis fedezetül egy 24 millió dolláros kölcsönügylethez, amelyben most szerződésszegéssel vádolják. A jó zsidó szokás – a kölcsönadás uzsorakamatra – visszaütött. Ilyen az, amikor a fagyi visszanyal. Börtönbe vele!

(FH javítva)