Egy menekülteket elszállásoló egykori iskola épületét találta el szombaton egy izraeli légicsapás a Gázai övezet középső részén, a gázai egészségügyi minisztérium közlése szerint legkevesebb 16 ember életét vesztette.

A tárca "borzalmas vérengzésnek" minősítette a Nuszeirát menekülttáborban történt esetet. A csapásban ötven ember megsebesült, több ember állapota válságos.

Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy az iskolaépületet ért csapás célpontjai olyan fegyveres terroristák voltak, akik azon a környéken tevékenykedtek. A támadás megindítása előtt külön figyelmet fordítottak arra, hogy a minimálisra szorítsák a kockázatot a civil lakosságra nézve - emelte ki az izraeli hadsereg.

Néhány órával korábban egy másik házat is találat ért a Nuszeirát menekülttáborban, helyi egészségügyi források szerint abban a csapásban legkevesebb tíz ember halt meg, és sokan megsebesültek.

A gázai egészségügyi minisztérium napi tájékoztatása szerint az utóbbi 24 órában az izraeli hadsereg támadásaiban legkevesebb 29 palesztin - köztük öt helyi újságíró - halt meg, és további száz megsebesült.

(MTI)