Miután a nyugati világ vezető politikusai a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom október 7-ei támadása után kevés kivétellel nyomban kinyilatkoztatták, hogy Izraelnek joga van az önvédelemhez, a Binjámin Netanjáhu vezette izraeli kormány habozás nélkül megindította a Gázai övezet elleni irtó hadjáratot. A nyugati felhatalmazás tudatában nem kell csodálkoznunk azon, hogy a kormányzó Likud párt politikusai, sőt miniszterei, parlamenti alelnöke egyre vadabb, népirtásra uszító kijelentésekre ragadtatják el magukat.



Nisszim Vátúri (fotó: Dani Sém Tov)

Nisszim Vátúri (Likud) az izraeli parlament, a Kneszet alelnöke. Magyarán, az izraeli politika egyik legfontosabb személyisége, s ha úgy vesszük, rangban megfelel a magyarországi Dúró Dórának, Latorcai Jánosnak vagy Lezsák Sándornak, a magyar Országgyűlés alelnökeinek.
Nisszim Vátúri édesapja Líbiából, édesanyja pedig Irakból vándorolt Izraelbe.

Alább kommentár nélkül, időrendi sorrendben bemutatjuk Nisszim Vátúrinak a Gázai övezet elleni izraeli irtóhadjárattal kapcsolatos X-beli bejegyzéseit.

2023. október 9.

El kell törölni a Gázai övezetet. Bennünket semmi más nem elégít ki. Elfogadhatatlan számunkra az, hogy fenntartsunk egy terrorista hatóságot Izrael szomszédságában. Egyetlen gyermeket sem hagyhatunk ott meg, s végül az összes ottmaradtat el kell onnan űzni, hogy ne lehessen újjáéledésük.




2023. október 19.

Nakba?! (nakba- نكبة = a palesztinok nemzeti katasztrófájának arab elnevezése – H. J.) Mindet el kell űzni. Ha már az egyiptomiak annyira aggódnak értük, fogadják őket zöld szalaggal átkötött celofánba csomagolva. Szalamát! (szalamát = „viszlát!” - az arabból átvett szó a héberben – H. J.)




2023. november 17.
Minden azzal való foglalkozás, hogy a Gázai övezetben van-e internet vagy sem, azt mutatja, hogy semmit nem tanultunk. Túlságosan humánusak vagyunk. Fel kell égetni az Gázai övezetet most, ennél kevesebbet nem szabad tennünk.




H. J. – Kuruc.info