Ugrás a cikkhez
Reklám

Teheránban ma délután merényletet követtek el Hászán Szajád Hodáej, az Iráni Iszlám Forradalom Gárdája nevű hadsereg magas beosztású ezredese ellen. A merénylet kivitelezésének módszere hasonló volt, mint az iráni atomtudósok ellen az elmúlt években végrehajtott gyilkosságoké: motorkerékpárral megközelítették a kiszemelt áldozat autóját, majd marokfegyverrel tüzet nyitottak. Iránban és Izraelben egyaránt a Moszádot teszik felelőssé a merénylet elkövetéséért – írja a Jiszráél Há-Jom izraeli újság és a Tasznim Iráni Hírügynökség.



Hászán Szajád Hodáej ezredes (fotó: IRNA)

Teheráni idő szerint ma délután 16 óra körül az iráni főváros Modzsáhedin-e-Iszlám nevű utcájában két motorkerékpáros összesen öt lövést adott le Hászán Szajád Hodáej ezredesre, az Iráni Forradalom Gárdája műveleti tisztjére. Az ezredes gépkocsijához akkor közeledett a két motoros, amikor az a háza előtt megállt, s be akart térni az otthonába. Iránban azonnal „a világ zsidóságot” (Iránban így nevezik közös elnevezéssel Izraelt és az őt támogató nyugati országokat) tették felelőssé a merényletért.



Az autójában agyonlőtt iráni ezredes (fotó: Tasznim)

A Tasznim Iráni Hírügynökség jelentése szerint a merénylet helyszínére nagy erőkkel érkeztek ki az iráni rendőrök, s a szóvivőjük a merénylők mielőbbi kézre kerítését ígérte. Az iráni hírügynökségek a meggyilkolt ezredest a „szentély védője” jelzővel együtt említik, ami azt jelenti, hogy Hászán Szajád Hodáej az Iráni Forradalom Gárdájának azon egységéhez tartozott, amely különleges műveleteket hajt végre Szíria és Irak területén. Mindenesetre az izraeli sajtónak nyilatkozó izraeli biztonsági szakértők szinte biztosra veszik, hogy a merényletet a Moszád izraeli titkosszolgálat követte el.

H. J. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából