Ugrás a cikkhez
Reklám

A megszállt Hebron városától délre eső egyik településen palesztinok családi házat építettek, mire a helyszínre érkező megszálló izraeli katonák el akarták kobozni a munkálatoknál használt generátort. A palesztinok megpróbálták erőszakkal visszavenni a generátort, s a dulakodás közben az egyik katona hátulról tartón lőtt egy palesztint. A sebsült fiatalt életveszélyes állapotban szállították kórházba – írja az aljazeera.news.



Hárún Ábu Arám az intenzív osztályon (fotó: alaraby.co.uk)

A megszállt Ciszjordániában, Hebron város közelében az izraeli katonák a helybeliektől el akartak kobozni egy generátort egy, a megszállók által illegálisnak, azaz engedély nélkülinek nevezett házépítkezés területéről. A jobb megértéshez a hírhez magyarázatként hozzáfűzzük, hogy a megszálló izraeli hatóságok az őslakos palesztinoknak akkor sem adnak építkezési engedélyt a saját földjükön, ha azt kérelmezik.



A tarkón lőtt palesztin (fotó: safa.news)

A generátort a megszálló katonák magukhoz vették, majd elszállításra be akarták tenni egy járműbe. Az építkezésen részt vevő néhány fiatalabb palesztin azonban nem nyugodott bele, hogy elvigyék a számukra nagy értékekkel bíró munkaeszközt, s ezért megpróbálták azt erőszakkal visszaszerezni. Az állig felfegyverzett pribékekkel a fegyvertelen, mezítlábas palesztinok – amint az a mellékelt videón is látható – kezdetben eredményesen vették fel a test test elleni küzdelmet, s a generátort már kiszabadították, s vitték volna el a helyszínről, amikor az egyik „legerkölcsösebb” hátulról, egészen közelről tarkón lőtt egy Hárún Ábu ’Arám nevű 24 éves palesztint.



Ezt a generátort akarták visszatartani

A videón hallatszik egy második lövés is, amit egy másik izraeli katona a meglőtt palesztin szomszédjának autója kerekére adott le, miután a szomszéd már beindította a motort, hogy a sebesültet mielőbb kórházba vigye. Végül a palesztin Vörös Félhold mentőszolgálat életveszélyes állapotban szállította be a tarkón lőtt fiatalembert a Játtá városbeli Ábu Hászán el-Kászem Mártír Kórházba. A meglőtt, lebénult palesztin élettért az intenzív osztályon küzdenek az orvosok.

H. J. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából