Ugrás a cikkhez
Reklám

A brazil legfelsőbb bíróság felülírta csütörtökön azt az előző napi bírósági döntést, miszerint a Netflix internetes médiaszolgáltatónak törölnie kell műsorkínálatából a Jézust buziként ábrázoló, istenkáromló filmet.

Szerdai végzésével egy Rio de Janeiró-i bíró, Benedicto Abicair egy hazai katolikus szervezet petíciójára válaszolt, amely rávilágított, hogy katolikusok millióinak a becsületét sértette meg a Krisztus első megkísértése című film műsorra vétele a karácsonyi ünnepi szezonban - írja az MTI.

A provokációt készítő riói Porta dos Fundos filmcég központja már karácsony előtt gyújtópalackos figyelmeztetést kapott a zsidó sajtó megfogalmazása szerint "vígjáték" miatt. Abicair közölte: „A film kárt okoz egy olyan társadalomban, amely jórészt keresztény.



Kipával viccesebb lenne

A Netflix csütörtökön panaszt tett a legfelsőbb bíróságnál a döntés miatt, azt hazudván, hogy a riói bíró a félelemkeltés eszközével el akarja hallgattatni a "vígjátékokat" készítő brazil csoportot. Erre Dias Toffoli, a legmagasabb fokú bíróság elnöke közölte: a Netflix továbbra is sugározhatja Brazíliában a filmet, mert "a szólás szabadsága alapvető jog egy demokráciában". ”A szatíra nem tud ártani a brazilok keresztény hitének, nincs olyan mágikus ereje, hogy tönkretegye a több mint kétezer éves keresztény hit értékeit" – jelentette ki végzésében.

Akkor várjuk a továbbiakban a Forró hologumi, Túl a rabbiságon, vagy éppen A zsidókat lelövik, ugye? című vígjátékok elkészítését és zavartalan levetítését is, hiszen a hatezer éves hit értékeit sem tehetik tönkre holmi filmecskék. Persze megelégednénk azzal is, ha a Netflix műsorra tűzné pl. a Jud Süßt. Csak úgy kezdésként.

Jair Bolsonaro, a diaszpórasajtó által szélsőjobboldalinak titulált, valójában a nemzetiszín zsírpapírba csomagolt, Trump-Orbán-vonal által fémjelzett zsidó- és Izrael-imádó brazil elnök bírálói szerint a riói bíró döntése nem volt független attól, hogy az államfő tavalyi hivatalba lépésével ”kultúrharcot" indított az országban, megvonva a támogatásokat a keresztény értékeket kikezdő művészeti projektektől, és szidalmakat szórva a hivalkodó karneváli ünnepségekre.

(Kuruc.info)

Korábban írtuk: Ahol még vannak normális bíróságok: törölni kell a Netflix kínálatából a Jézust nyamvadt buzinak hazudó filmet Brazíliában

Kapcsolódó: "Karácsonyi ajándék" a Netflixtől: Jézus Krisztust sem kímélik a buzipropagandisták





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából