Belehalt sérüléseibe a jeruzsálemi buzifelvonulás elleni késeléses támadás egyik áldozata, egy 16 éves lány. A felvonulás résztvevőire már nem először támadó ortodox zsidó másik öt embert is megsebesített.



Jisáj Schlissel

Meghalt a jeruzsálemi buzifelvonuláson megszúrt lány. A merénylő a hátán szúrta meg a 16 éves leszbikát, akit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.



Már 10 évet ült ugyanezért

A támadó, egy ultraortodox zsidó csütörtökön késekkel a kezében a felvonulás résztvevői közé rohant és válogatás nélkül szurkálni kezdett a tömegben, hat felvonulót megsebesítve. A rendőrség még a helyszínen elfogta.



Szigorúan betartatja a Tóra utasításait

A támadó három héttel ezelőtt szabadult a börtönből, ahol egy 2005-ben, ugyancsak egy köcsögjogi menet résztvevői ellen elkövetett késeléses támadás miatt kiszabott büntetését töltötte.

Ajvé! Palesztinként bánnának néhány zsidóval?

A múlt héten egy palesztin család házánál történt, egy másfél éves gyerek életét kioltó gyújtogatás, valamint a buzifelvonulás elleni támadás hatására az izraeli kormány szigorítaná a "zsidó szélsőségesek" elleni intézkedéseket.

A jövőben velük szemben is alkalmazható lesz az adminisztratív őrizetben tartás, vagyis vádemelés nélküli határozatlan ideig tartó fogva tartás, amit eddig csak a palesztinokkal szemben vetettek be Közel-Kelet egyetlen demokráciájában.

Szombaton Tel-Avivban, Jeruzsálemben és több más városban is tüntettek a két támadást elítélve.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

- Tíz év börtön után az izraeli köcsögfesztiválon ismét "kardélre hányt" hat felvonulót egy Tóra-követő

- Másfél éves palesztin csecsemőt égettek halálra zsidó telepesek a megszállt Ciszjordániában