Ugrás a cikkhez
Reklám

Frissítés (23:36): köszönjük mindenkinek a hozzászólást, máris átvesszük a barikádos és zsindexes cikkeket. Ugye, milyen hasznos dolog ez a kommentelési lehetőség? :-)

Előzőleg írtuk (23:26): Meg nem erősített(!!!!) hírek szerint, idézzük, „betámadták a cigányok kb vagy százan a Gyöngyöspatán tartózkodó 3 betyárt és egy véderőst, Janicsek Jánost. Sz@rrá verték őket lapátnyelekkel, karókkal; a rendőrség kint van!”  Mindezt (állítólag) Eszes Tamás írta. Kérünk mindenkit, akinek van további, megbízható információja, jelezze – a legegyszerűbb, leggyorsabb és mindenki számára azonnal olvasható, ha itt alul, a megjegyzések között teszi!

Még egyszer hangsúlyozzuk: mindez „csak” a facebook nemzetijei között terjed; valóságtartalmáról a világon semmilyen információnk nincs. Lehetséges, hogy egyszerű vaklárma, médiahack vagy provokáció.

Eredetileg írtuk: (23:02): Az alábbi hír bevezetőjeként két dolog:

- emlékszünk a nagykátai rendőrőrs-ostromra? Azt is igencsak próbálta elhallgatni a rajvédő sajtó, ill. az őrs „bevételének” próbáját (ajtók feszegetése, baltával hasogatása stb.) „kopogásnak” minősíteni. (Olyan szinten támadták a korcsok az őrsöt, hogy annak azon kívül levő vezetője nem is mert a helyszín közelében menni. Nesze neked zsIndex-féle „kopogtatás”...) Nos, ennek fényében nem lennénk meglepve, ha ez esetben (is) kiderülne, a különben rajvédő ATV, finoman szólva, „alábecsülte” a cigány fenyegetőzést, és volt ott más is (pl. egyenesen ostrom).

- hadd idézzük a kényszerítés tényállását: 174. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, amennyiben más bűncselekmény nem valósul meg, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kérdésünk: az önkormányzatot megzsaroló (és akkor még nem is beszéltünk az első pontban említett fizikai támadásról, amelyről eddig nem kaptunk megbízható információt) cigók ellen indul bármiféle eljárás? Miért nem? Nekik szabad az, ami nemcigánynak nem?

A cikk:

Gyöngyöspata: betörnék az önkormányzat ablakait Eszes miatt
Azt mondták, „betörik az önkormányzat ablakait”, ha engedélyezik Eszes regisztrálását.

A Véderő szervezet vezetője, Eszes Tamás bejelentette, hogy független jelöltként indulni akar Gyöngyöspatán a megüresedett polgármesteri székért. Tábi László korábbi polgármester április 19-én mondott le posztjáról; a választást a mandátum megüresedését követő 30 napon belül kell kiírni, és négy hónapon belül meg kell tartani.


A roma lakosok úgy értesültek, hogy Esze Tamás a jelöltséghez helyi lakosként akarja magát bejegyeztetni, ezért körülbelül ötvenen demonstrálni kezdtek a gyöngyöspatai önkormányzatnál kedd délelőtt – jelentette az atv.hu helyszíni tudósítója. (Tették ezt annak ellenére, hogy nem csak helyi lakos lehet polgármester.) (Kuruc.info: a lényeget, a legutolsó mondatot - micsoda csoda! - az ATV is kimondja...)

A hangoskodó, kiabáló demonstrálók forrásunk szerint azt mondták, „betörik az önkormányzat ablakait”, ha engedélyezik Eszes regisztrálását. Úgy tudjuk, a masírozó szervezet vezetője abba a borospincébe regisztrálná magát lakosként, melynek tulajdonjogát egy gyöngyöspatai gazdától szerezte meg, és melyben a katonai tábort is szerveznek.

A helyiek szerint még a múlt hétvégén is akadtak Véderősök a Heves megyei településen, ám a romák most azt mondják, újabb csapat érkezett hétfőn. Korábban ezek az emberek civilben voltak, viszont most ismét egyenruhát viselnek - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Farkas Pál, roma referens, aki úgy tudja, Eszes Tamás azt a kijelentést tette, hogy 30 napon belül mindenképpen megtartják a tábort.

Farkas Pál szerint folyamatosan újabb és újabb Véderősök jelennek meg a településen. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ezt a hírt nem tudta megerősíteni. Azt azonban elmondták, továbbra is fokozott ellenőrzést tartanak Gyöngyöspatán, a tervek szerint szerda délig. Eredetileg "csak" vasárnapig lett volna több rendőr a faluban, ám az intézkedést meghosszabbították.

ATV



Friss hírek az elmúlt 24 órából