Ugrás a cikkhez
Reklám




Tovább gyűrűzik a Véderő és a gyöngyöspatai cigányok közötti összetűzés - melynek során  a rendőrre támadó cigányok miatt fegyverhasználatra is szükség volt (lásd alább) - által keltett hullámok.

Az igazságmondásáról egyáltalán nem híres Roma Sajtóközpont a megbízhatóságukról messze földön híres szemtanúikra hivatkozva azt állította, hogy "fekete egyenruhás" alakok zaklatják a cigánytelepeken élőket. Az éjszaka folyamán egy családi ház ablakát valaki kővel dobta be, a cigányok szerint a "gárdisták" a tettesek.

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A helyzet egyre feszültebb Gyöngyöspatán, a kormány bűnözéspártoló politikája nyomán felbátorodott cigányok miatt.

(MTI nyomán)

Frissítés: ajánljuk a kődobálásos ügyben a következő, új cikkünket: Leleplezés: Így hazudnak a gyöngyöspatai korcsok

Korábban írtuk:

Ismét balhét provokáltak a cigányok Gyöngyöspatán, ezúttal a Véderő magyarjait támadták meg, a helyszínre siető rendőrnek riasztólövéseket kellett leadnia – számol be az eseményekről egy szemtanú, alább a levele.

Báránybőrbe bújtatott farkasok. A helyszín: Gyöngyöspata.

Mint azt bizonyára többen tudják, hogy ennek a településnek van egy Kecskekő-hegyoldal nevű része, amelyen régebben dúsan termő szőlőültetvények voltak.

Aztán más világ érkezett a hegyre: a szomszédok elkezdték fosztogatni a présházakat, kitörni és széthordani a karókat és mindent, ami mozdítható volt. A gazdák már nem mertek kijárni a hegyre és nem is akartak, mert nem tetszett nekik, hogy fáradságos munkájuk gyümölcsét más arassa le. Egy hónapja azonban új tulajdonosa lett a Kecskekő-hegyoldali telkek egy részének és egy borospincének.
Eszes Tamás a Véderő századosa a tavaszi napsütéssel együtt megérkezett telkére egy kisebb baráti társasággal, hogy az évek óta enyészetre ítélt területet rendbe tegyék és kialakítsák a gyakorló terepet.
Munkájukat nem is akadályozta senki, hiszen a szomszédok messzire elkerülik azt a helyet, ahol a munka szó megjelenik. Viszont az est nem szállt le eseménytelenül.

A napi munkában megfáradt kis csapat a falu felé vette az irányt, ahol éjszakai szállásuk volt. Az út a cigánysoron át vezetett, ahol mintegy 50 főből álló társaság állta el az útjukat. Mivel elsősorban dolgozni érkeztek ezek az emberek és nem kívántak összetűzésbe keveredni a cigányokkal, ezért rendőri segítséget kértek. Meg is érkezett kutyával a két rendőrjárőr. Ám ez is kevésnek bizonyult. A cigányok köpködve, trágár szavakkal, fenyegetésekkel fűszerezve engedték át a társaságot az utcán. Legnagyobb megdöbbenésre a cigányok fele az OPSZ-nél rendszeresített ’Polgárőrség’ feliratú fényvisszaverő mellényben volt, ittasan. Mindezt a helyszínen tartózkodó rendőrök is észlelték és számon kérték őket a mellény viselésével kapcsolatban. Mire büszkén kijelentették, hogy ők polgárőrök. A helyiek kiderítették, hogy a Polgármesteri Hivatal valóban engedélyezett múlt héten hétfőn 5 fő cigány polgársegítőt, ebből keddre 15 főt követeltek, csütörtökre már 25 főt csikartak ki az akaratgyenge faluvezetésből, amelynek megszervezéséért ifj.Farkas János volt a felelős. Ám azóta a helyi OPSZ egység vezetője Tóth Mihály írásos engedélyével is rendelkeznek, amely alapján a járőrszolgálat az egész falura kiterjeszthető.
És itt még nincs vége a történetnek. Miután mindenki biztonságban érezte magát, az egyik tereprendezésben részt vevő illető észrevette, hogy fenn maradt a kulcsa a hegyen. Hogy ne hergeljék a cigányokat, kerülő úton mentek vissza a kisházhoz, ahol zseblámpákat használva igyekeztek minél előbb végezni.

Erre a fényre figyelhettek fel a cigányok, az utca végén várakozók pedig az egyre fokozódó kiabálásra.
Mire a kutyás rendőrjárőr visszasietett a cigánysorra, hogy végére járjon a dolognak. Néhány percnyi erősödő ordibálás után, hirtelen lövés hangja dörrent. Riasztólövést volt kénytelen leadni a rendőr, aki visszaérkezése után csak ennyit tudott mondani: „Meg kellett tennem, harmincan jöttek támadólag felém.” A rendőri intézkedés mellett 14 ember tanúskodott, vallomásukat a rendőri jelentés mellé csatolták.

Mindezek után tisztelettel felteszem a kérdéseimet az OPSZ országos vezetésének, Pintér Sándornak és Orbán Viktornak:

 - Melyik törvény engedélyezi a polgárőröknek az ittas állapotban való járőrözést?
 - Tisztában vannak-e ezek az emberek a polgárőr jogaival és kötelezettségéivel?
 - Milyen alapon lehet egy település önkormányzatának döntését egy helyi polgárőr vezetőnek felülírni?
 - Ki hatalmazta fel Tóth Mihály urat az önkényes kinevezésekre?
 - És ha ilyen dolgok megengedettek az OPSZ égisze alatt, akkor milyen alapon meri kétségbe vonni bárki is a SZJPE legitimitását?
 - Hol van az az 1800 újonnan felavatott rendőr, akikre annyira büszkék? Nem egymást és a békés lakosságot kellene megvédeniük?
 - Milyen alapon meri bármelyikük is kijelenteni, hogy nincs szükség a SZJPE munkájára, mert a Rendőrség képes fenntartani a rendet az országban?

Emlékeztetni kívánjuk továbbá Önöket a Véderő főparancsnokság által eljuttatott levélre, mert mi komolyan gondoltuk: „Nyomatékosan kérem, sőt felszólítom önt a magam és még sok százezer ember nevében, hogy tegyen, vagy tetessen rendet, ne nekünk kelljen. Ha erre ön, vagy az ön rendőrsége nem képes, akkor mondjon le, és adja át a helyét azoknak, akik ezt a várva várt rendet meg is teszik. Miniszterelnök Úr! Vagy ön, vagy mi, a döntés Önön múlik, de rendnek kell lennie, ezt már nem tűrjük tovább!”

(Kuruc.info)



Friss hírek az elmúlt 24 órából