...természetesen nem nálunk, hanem Bulgáriában.

Számtalan bűncselekmény kapcsán láttuk már azt, hogy a cigányok „összezárnak”, és nem adják ki nekünk, „gádzsóknak” a bűnözőiket. Az egyik ezzel kapcsolatos legfontosabb cikk ITT van; azt csak Kolompár Orbán eddig nem idézett, legújabb, kontextusában a Függelékben található aranyköpésével egészítenénk ki: „Arra a kérdésre, hogy ezt miért csak 7 év után fordult a rendőrséghez, [Kolompár] azt válaszolta: a romabecsület tartotta vissza [attól, hogy feljelentse elődje, Farkas Flórián lenyúlásait].” Értsd: azt mondja, bár tudta, hogy bűnözött, azért nem jelentette fel, mert cigány. Ehhez nem kell további kommentár...

A bolgár belügyminiszter (igen, nem csupán egy tíztagú „zsebnáci” társulat vagy egy ellenzéki párt képviselője) ugyanezt mondta: azt, hogy a cigányság kultúrája és szokásai bűnöző és bűnpártoló. Ráadásul mindezt „megfejelte” a „cigánybűnözés” kifejezés használatával. Igen, Európában ez megy, csak nálunk hisztizik Orbán meg úgy általában a balliberális, hazaáruló (lásd Groó Diana legújabb ámokfutását) „értelmiség” amiatt, ha valaki ki meri mondani a valóságot.

A bolgár kormány „tökössége”, természetesen, nem csak ebben nyilvánul meg. Ahogy az az ITTENI (ill. az abból hivatkozott) anyagból is kiderült, már 2007-ben sem siettek betiltani a Magyar Gárda kifejezetten a bűnözőcigányok ellen létrehozott bolgár megfelelőjét, sőt – egyenesen támogatták azt. Kormányszinten. Miközben nálunk Orbán... – ehh, nem is folytatom.

A teljes cikk:

Cigánybűnözésről értekezett a bolgár belügyminiszter
Nem fogadható el az Európai Bizottság (Kuruc.info: kontinensünk SZDSZ-e) szerint Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter azon nyilatkozata, amely szerint a romák közössége egy bűnözést generáló inkubátor.

A bolgár politikus a 24 Csasza (24 óra) című napilap hétfői számában megjelent nyilatkozatban beszélt erről, sürgetve, hogy készüljön mielőbb részletes elemzés a romákkal összefüggő problémákról. Arra a kérdésre, hogy elfogadható-e a miniszter fentebb említett véleménye a roma közösség és a bűnözés összefüggéséről, a brüsszeli bizottság szóvivője egy sajtótájékoztatón a „nem” szóval válaszolt. Bulgáriában mintegy 700 ezer roma él, és Franciaországba kivándorolt csoportjaik közül az elmúlt hetekben többet hazatoloncoltak.

A brüsszeli bizottság várhatóan a héten dönt arról, indít-e emiatt uniós jogsértési eljárást Párizs ellen. Cvetanov egyébként arról is beszélt, hogy jobb lenne, ha a cigányok integrációjának segítésére szánt pénzt nem a civil szervezetek, alapítványok hanem az érintett kormányok kapnák. Úgy vélte, az elmúlt húsz évben a kormányoktól független szervezetek „sok pénzt kaptak, de semmi nem változott”. (Két héttel ezelőtt a romavitától visszhangzó EU-csúcson Orbán Viktor is ezt hangoztatta.) A téma kapcsán Ivan Ivanov, a brüsszeli Roma Információs Iroda nevű lobbiszervezet vezetője úgy nyilatkozott, egy közös uniós romapolitikával kellene kivenni a romaügyet a kormányok kezéből.

Bulgária egyébként mindeddig látványosan tartózkodott a kitoloncolások nyilvános bírálatától, attól tartva, hogy ez veszélyeztetné az ország jövőre esedékes schengeni csatlakozását. A romakérdéssel nem lehet választásokat nyerni. Nincs politikus, akinek bármi előnye származhatna abból, hogy a romák integrációjával foglalkozik – mondta Ivanov az Economist brit hetilapnak.

NOL/MTI
 
Függelék: Kolompár aranyköpése  (kapcsolódó videó ITT):

Kolompár kikelt magából: „Csukjanak le”
Tagadja Kolompár Orbán, hogy pénzügyi visszaélések történtek az Országos Cigány Önkormányzatnál a vezetése alatt. Az OCÖ gazdálkodása miatt múlt héten tett feljelentést az Állami Számvevőszék hűtlen kezelés, a számviteli rend megsértése és adócsalás alapos gyanúja miatt.

A szervezet vezetője azt állítja: a 7 éves elnöksége alatt történt kifizetések jogszerűek voltak, elődje Farkas Flórián ellen viszont feljelentést tesz. Kolompár szerint 1996 és 2003 között több, mint 100 millió forintnak veszett nyoma az önkormányzatnál. Arra a kérdésre, hogy ezt miért csak 7 év után fordult a rendőrséghez, azt válaszolta: a romabecsület tartotta vissza. Kolompár Orbán ellen egyébként több büntetőeljárás folyik hasonló bűncselekményekért.

- Az Állami Számvevőszék megdicsért, mert a pályázati pénzeket jól kezeljük. Azért vagyok hibás, mert eltemettem a romákat? Meg adtam pénzt arra, hogy feljelentse a rendőröket az egyszerű, hétköznapi 70 éves cigányasszony, akit levert a rendőrség a saját lakásának ajtaja előtt? Ezért engem? Tessenek meghurcolni, csukjanak le, vállalom a felelősséget. Ghandi is vállalta, Martin Luther King is, meg Nelson Mandela is vállalta. (Kuruc.info: van pofája ennek a bűnöző korcsnak Gandhihoz hasonlítania magát...) Én miért ne vállalnám? Megyek a börtönbe…! - jelentette ki Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke.

(hírTV)