Ugrás a cikkhez
Reklám

Számtalan, az ominózus „rendteremtős” két hét letelte után keltezett rendőr/polgárőr-verős cikkünkben említettük már, hogy igen könnyen elejét vehetné a kormány a jövőbeli rendőrök és egyéb hatósági személyek elleni támadásoknak. Csupáncsak azt kellene csinálnia, mint bármelyik másik (!) ország rendőri vezetésének: szabad kezet adnia a támadók lelövésére.

Franciaországban is simán lepuffantották a rendőrre támadó cigánybűnözőt (ahogy kell), ahogy mindenhol máshol. Ott nem is nagyon mer rátámadni ez a korcs fajta a rendőrökre, egyéb rendfenntartókra vagy akár orvosokra, tanárokra. Itt sem ártana egy-két hulla – ez ugyanis igencsak visszatartó erővel bírna cigányaink körében, mivel pillanatok alatt elterjedne köreikben a hír. Jellemző az impotens, nyámnyila Fideszre, hogy ezt sem képes belátni. Pedig, ha tényleg csak a nyugati visszhangtól, rászístázástól tart (és nem pl. izraeli, a magyarságot teljességgel kiirtani, elüldözni szándékozó csókosai parancsát teljesíti), megérthetné, hogy ha az olaszoknak, franciáknak, amerikaiaknak, finneknek, angoloknak stb. szabad a helyszínen lelőni a rendőrökre támadó cigányt, akkor nekünk is. De mit is várunk egy olyan párttól, amely – szemben az összes(!) többi ország gyakorlatával – nem kőkemény befenyítéssel, állampolgárság-megvonással, kitoloncolással, vízumkényszerrel (franciák, kanadaiak, olaszok stb.), koncentrációs táborokkal, várbörtönökkel (olaszok stb.) vagy a földalatti cigányvadász halálbrigádok félhivatalos támogatásával (finnek) operál, hanem orkjaink belátási képességére, jóérzésére apellál (lásd Balog Zoltán ámokfutását)?

A következő, a támadók származását többször is egyértelműsítő cikk arról számol be, hogy patkányaink igen komoly, hónapok alatt gyógyuló (!) sérüléseket okoztak a legújabb lincselésükkel.
 

Véres verést kaptak a polgárőrök a falunap után

Bűnügyek | Egy eltűnt pénztárcát kértek számon két gyereken a bükkszenterzsébeti polgárőrök, ám megjelent a kamaszok rokonsága és ütleggel felelt.

Már vége volt a bükkszenterzsébeti falunap programjainak, pakolni kezdtek a kitartó mulatozók is. Csak páran maradtak az iskola udvarán, de ők is haza szerettek volna menni. Ekkor tört ki a verekedés. A történtekre „Egy aggódó állampolgár” hívta fel munkatársunk figyelmét.

Nyomozásunk során megtudtuk: egy helybeli fiatal szólt a polgárőröknek vasárnap hajnali fél kettő körül, hogy eltűnt a pénztárcája. Az ott tartózkodók közül egyikük látta a bukszát egy roma (Kuruc.info: a származás egyértelműsítése, akárcsak később is, az eredetiben. Ha bárkinek bármi kétsége lett volna...) fiúnál, ezért először őt keresték meg. A srác úgy tett, mintha nem értené a dolgot, majd el akart szaladni. A polgárőrök elfogták, és közölték vele, ha nem kerül elő a tárca, szólnak a rendőröknek. A járőr sem volt már akkor a helyszínen.

A telefont meglátva az elcsípett fiú egy hasonló korú lányt hívott oda. Kiderült: ketten csenték el a tárcát, amit ezután visszaadtak a tulajdonosnak. Az erszényben benne volt minden papír, irat, csak a pénz hiányzott belőle. A kérdés adott volt: hova tűnhettek a bankjegyek?

Ismét előkerült a mobiltelefon, megint rendőrt emlegettek a gyerekeknek.
– Mint a vihar, ami gyorsan jön és gyorsan megy – mondta a bükkszenterzsébeti polgárőrök vezetője arról, ami ezután történt. – A gyerekek rokonai kiabálni kezdtek, hogy mit képzelünk. Legalábbis a nők. A férfiak megragadtak mindent, ami a kezük ügyébe került, és ütni kezdtek minket. Hátráltunk, pontosan azt sem tudnám megmondani, hogy hányan voltak ott. Majd amilyen hirtelen elkezdődött az egész, úgy vége is lett. Mindenki elindult haza, hallottuk, ahogy azt kiáltják, fegyverrel jönnek vissza.

A mentő és a rendőrség ezt követően ért ki a község iskolájához. A polgárőrök közül két sérültet vittek kórházba, egyiküket másnap kiengedték, össze kellett ölteni a fején felrepedt bőrt. A másik férfi szemét azonban meg kellett műteni, és minden bizonnyal még egy operáció és hosszú, több hónapos felépülés (Kuruc.info: kiemelés tőlünk. Értsd: nem egy kósza pofon volt, hanem tényleg nagyon keményen összeverték a cigányok. Persze a cigányokat garantáltan nem csukják le, és még előzetesbe sem vágják. Ellenkező irányban meg már egy elcsattant pofonért is kijár az egy éves előzetes, majd a két éves letöltendő, lásd barcsi srácok esete.) vár rá. Az egri Markhot kórházból tegnap délután kiengedték, ma indult a fővárosba, ahol a továbbiakban kezelik.

Nemcsak őt, a feleségét is megviselték a történtek. Mint az asszony elmondta, a kiabálásra szaladt ki a ház elé, a férjét akkorra már odavitték. Csurom vér volt. A 65 éves férfi egyébként nem vett részt a pénztárca-kutatásban, csak ott állt a közelben, mégis ő kapta a legnagyobb verést.

A romák által emlegetett fegyvereket végül senki nem használta, ez a helybeliek elmondása alapján az időközben kiérkező járőröknek és a velük lévő kutyának is köszönhető. A faluban azóta számos történet napvilágot látott az esetről, az emberek többsége azonban csak annyit tud, amit innen-onnan hallott. A helyszínen ugyanis már kevesen voltak.

Suha Jenő, a bükkszenterzsébeti cigány kisebbségi önkormányzat vezetője is már régen hazament, amikor a dulakodás kezdődött. Ő már olyan változatot is hallott, hogy pisztolylövésszerű dörrenés ugrasztotta szét az embereket. A polgárőrség tagjai ezt cáfolják. Náluk nem volt, hiszen nem is lehet fegyver, de nem is hallottak lövést aznap éjszaka. (Kuruc.info: v.ö. cigány igazmondás, a „lehet, hogy ott se vótam” és társai [további infó ezen örökzöld aranyköpésekről ITT és ITT])

Az Egri Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt indított az ügyben eljárást. A szomorú eset pedig talán még elkeserítőbb tanulsággal is jár. A kiválóan sikerült falunapon ott voltak a testvértelepülés lakói, a helyiek, és számos érdeklődő. A hétköznapokon azonban már nem a mulatságról, hanem az éjszakai verekedésről beszél mindenki.




A községben napokkal az eset után is sokan beszélnek a vasárnap hajnalban történtekről. Nem értik, hogy lehetett épp a polgárőrökre támadni. (Kuruc.info: úgy, ahogy a bevezetőben is kifejtettük: Orbán még csak véletlenül sem akar példát statuálni pár, a helyszínen lelőtt cigánnyal. Az és csak az, hála a futótűzszerűen elterjedő hírnek, fogná vissza ezeket a patkányokat, semmi más. Amíg Pintér nem ad szabad kezet a hatósági személyekre támadó orkok azonnali lelövésére, ahogy az minden más országban szokás [lásd pl. a francia ügy], addig folytatódik ez a cigány ámokfutás.) Fotó: Lénárt Márton

(HEOL)



Friss hírek az elmúlt 24 órából