Ugrás a cikkhez
Reklám

Kivétel nélkül minden másik országban sokkal keményebben odacsapnak a cigányoknak. A példák (olasz, finn, német, tót, kanadai, francia, spanyol, angol stb. - infó ITT, ITT és ITT) közismertek.

A dánok sem különbek. Ők voltak azok, akik fehéren-feketén kimondták, hogy a (romániai import)cigányok, idézzük, „szélsőséges bűnözők, akik a legcsekélyebb lelkiismeret-furdalás nélkül bárkit készek megölni 100 koronáért (négyezer forint)” és „nem ugyanazokat az értékeket vallják, mint más nemzetek, számukra az életnek más jelentősége van." (cikk ITT) Nekik ezt meg szabad tenniük – ahogy azt is, hogy egyszerűen csak kib@sszák, lecsukják az egész tetves bagázst a fenébe. Csak nekünk kell ezt a söpredéket eltartanunk, és, ami még rosszabb, szaporítanunk, ezzel a saját halálos ítéletünket aláírva...

A Nyest cigányfajvédő, csak az egyik fél álláspontját bemutató híre következik. Mindenesetre a tények fehéren-feketén kiderülnek belőle: a dánok minden további nélkül megcsinálják azt, amit nekünk is meg kellene tennünk.

Romák tömeges letartóztatása, gyűlöletbeszéd Dániában

Koppenhága polgármestere és a dán igazságügyi miniszter nagyobb szigort követelt a „bűnöző romákkal” szemben. A dán rendőrség 23 romát tartóztatott le és utasított ki – bizonyítási eljárás, ítélet nélkül. Az európai romajogi központ tiltakozik.

A budapesti székhelyű Európai Romajogi Központ (European Roma Rights Centre – ERRC) hivatalos levélben és közleményben fejezte ki aggodalmát amiatt, hogy Koppenhágában 23 roma származású személyt fogtak el egy akció során. A központ „tömeges letartóztatásként” jellemezte az eseménysort, amelynek során a dán hatóságok állítólag nem egyéni gyanú alapján zártak el közelebbről meg nem nevezett, de európai uniós állampolgárságú romákat.

Tovább árnyalja a problémát, hogy a letartóztatásokra azt követően került sor, hogy Koppenhága polgármestere, Frank Jensen egy beszédében felszólította a kormányt, hogy hozzon intézkedéseket a „bűnöző romák” eltűntetése érdekében. A polgármester szerint a romák lopnak, ezért a rendőrségnek lépéseket kell tennie a kiutasításuk érdekében.

A polgármester romaellenes kijelentéseit követően Lars Barfoed igazságügyi miniszter illegális bevándorlóknak nevezte a kérdéses romákat, majd felszólította a rendőrséget, hogy szigorúbban járjon el ellenük. Annak ellenére, hogy a rendőrség részéről egyértelműen nem történt semmiféle nyomozati cselekmény, továbbá nem született semmilyen ítélet azokban a lopásokban, amelyeket a letartóztatott romáknak tulajdonítottak, a 23 személyt Dánia kiutasította.

Az ERRC felszólította a dán kormányt, hogy biztosítsa: a továbbiakban nem tartóztatnak le roma származású embereket anélkül, hogy kimondottan az ő személyükkel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merülne fel, továbbá kéri, hogy Dánia valamennyi Európai Uniós bevándorlóval kapcsolatban az EU szabad mozgásról rendelkező irányelvei alapján járjon el.

A romajogi szervezet végül azt követeli a dán kormánytól, hogy biztosítsa, magas beosztású hivatalnokai a jövőben tartózkodni fognak a rasszista és uszító jellegű kijelentésektől, gyűlöletbeszédtől.

Júl. 24: olvasónk kapcsolódó levele:

Kedves Kurucok!

Épp a minap olvastam a következő hírt a dán állami rádió honlapján, miszerint 23 romát, akik "illegális helyen egy kiürített épületben töltöttek egy éjszakát", a dán hatóságok összeszedtek és rövid úton kiutasítottak az országból. A cigányokat senkinek sem kell bemutatni, tehát kétségünk sem lehet felőle, hogy nyilván nem Koppenhága nevezetesságeit érkeztek megcsodálni, ez viszont nem akadályozta meg a jelek szerint Dániában is szép számmal jelenlévő idiótákat, mint például bizonyos Maria Leissnert, aki a svéd kormány romaügyi megbízottja, hogy azonnal rasszizmust és diszkriminációt kiáltsanak. A Dán Néppárt pedig, nagyon helyesen, kikérte magának, hogy milyen jogon avatkozik bele egy "svéd Balogh Zoltán" a dán belügyekbe. Természetesen néhány dán liberális szervezet is rögtön bizonyítékokat követelt arra vonatkozólag, hogy csak "származásuk miatt tekintik-e rögtön bűnözőknek a romákat". Ami természetesen borzalmas és igazságtalanul általánosító sztereotípia lenne:)

A fenti eset is sajnos rávilágít, hogy mennyi önsorsrontó, idealista kretén tevékenykedik minden európai országban. Ez nem is lenne baj ha ezeknek a "baloldali romantikus" idiótáknak lenne egy saját kis játszótere, ahová azt engednek be, akit akarnak, ahol a színes csőcselék bűnözhet, hiszen "a mi hibánk hogy nem tudjuk őket integrálni" (szó szerinti idézet egy hasonlóan agyatlan osztrák ismerősömtől), és ahol megvalósíthatnák álmaik multikultiját. De sajnos ilyen kis dühöngő nincsen, és így "jobb híján" a mi országainkat teszi élhetetlenné a tevékenységük. Hogy gyengeelméjűséghez közelítő emberbarátság, vagy a fehér faj megfontolt tönkretétele a motivációjuk, a sajnos a végeredmény szempontjából teljesen mindegy. Ahhoz, hogy az országainkat megmentsük, először a saját árulóinkkat kell kivonni a forgalomból, mert hiába merjük a vizet a csónakból, ha valakik állandóan újabb lékeket fúrnak a ladik fenekébe.

Maradok hűséges olvasójuk!

Link a hírhez: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/07/22/150430.htm 

Kuruc.info
: Svédországot teljesen tönkretette a „befogadunk minden menekültet”-politika. Egyes városaik már teljesen élhetetlenek, amit még a libsi-fajvédő Népszabadság is kénytelen elismerni; az emberi jogokra oly kényes vezetés azonban hallani sem akar arról, hogy esetleg leállítsák a további segélyesbűnöző-, bocsánat,  menekültimportot. És még ők akarnak belepofázni mások belügyeibe...

 



Friss hírek az elmúlt 24 órából