Ugrás a cikkhez
Reklám

A vásárosnaményi Jobbik nemzeti érzelmű magánemberekkel és a jándi önkormányzattal közösen szervezett Szent István napi, új kenyér-szenteléssel egybekötött ünnepségét, melyet Jánd községben tartott, megzavarta egy szervezetten odaérkező, emberi mivoltából teljesen kivetkőzött, cigányokból álló horda - írják a helyi jobbikosok, alább a folytatás és az általuk beküldött képek.





Friss: Jánd: a bűnpártoló ávósoktól üzenték meg a jobbikosnak a cigányok: "Itt vér fog folyni!"

A rendőrség kiérkezéséig, ami beletelt egy kis időbe, mivel a környék rendőrei egy verekedésnél intézkedtek Tiszakerecsenyben (30 km), szóváltás alakult ki, folyamatosan zavarták az ünnepséget, majd több szervezőt megfenyegettek életveszélyesen.





Csúnya szavakkal gyalázták a magyarokat, a magyar nemzeti jelképeket, sőt, a keresztény egyházak papját, lelkipásztorát sem kímélték, többször elhangzott, hogy most már papot is kell ölni, nem csak magyart.





Le akarták szaggatni a nemzeti és az Árpád-sávos zászlót, valamint a jobbikos zászló is vörös posztó volt a szemükben. A Himnusz alatt ordibáltak, majd egy autóból felhangosított, nagyon gyatra színvonalú cigányzenét sugároztak.





A szervezettségükből és a zavarás megvalósításából arra következtetünk, hogy valaki által felheccelt és megfizetett provokációról volt szó, mivel a randalírozók többsége azt sem tudta, milyen rendezvényre érkezett. Az a véleményünk, hogy ez a rendbontás és nemzeti ünnepünk meggyalázása felsőbb megrendelésre történt, a térség nemzetietlen, balliberális erői részéről. Erre azért következtetünk, mert a vezetőjük telefont használt az egész atrocitás alatt, látszott, hogy onnan kapja az utasítást, valamint tudomásunk szerint gazdasági kapcsolat van a cigányok irányítója és helyi balliberális személyek között. Amennyiben bizonyosságot nyer, hogy így van, és már vannak ez irányba mutató vallomások és részbizonyítékok, úgy ebben az ügyben is jogi lépéseket fogunk tenni a teljes nyilvánosság bevonásával.

A rendőrség kiérkezése után a cigányok amilyen gyorsan jöttek, úgy el is mentek. Természetesen senkit sem igazoltattak közülük, de úgy gondoljuk, hogy ez nem a kiérkező rendőrök hibája vagy mulasztása, szerintünk meg volt kötve a kezük ebben az ügyben valamilyen felsőbb utasításra.

A rendőrség nagy erőkkel ott maradt egy félreeső területen, és passzív jelenlétével biztosította a rendezvény zavartalan megtartását, amit teljesen nem tudtunk befejezni, ugyanis az éjszakai István, a király filmvetítést ezek után biztonsági szempontok miatt nem tartottuk meg.

A rendezvényen ott volt a térség országgyűlési képviselője is, így saját szemével láthatta és tapasztalhatta, mit meg nem engednek maguknak a cigányok egy nemzeti ünnepen, és hogyan gyalázzák az őshonos magyarságot, nemzeti jelképeinket.

Az ügyben több feljelentést tettünk a fenyegetések végett, és megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogy ugyancsak feljelentést tegyünk a nemzeti jelképek meggyalázása miatt.

Jobbik Vásárosnamény

(Kuruc.info)



Friss hírek az elmúlt 24 órából