Ugrás a cikkhez
Reklám

KEREPES – Sokáig némán tűrte a bántalmazásokat Kovács Anikó (15). Még édesanyja sem tudta, hogy lányát a suliban rendszeresen zaklatják. A támadók mindig ugyanazok voltak, Anikó néhány iskolatársa, akik a legutóbbi akciójukat videóra is vették. A felvételen, amely felkerült a világhálóra, látszik, hogy több diák nevetve nézi a brutális verést - írja a Blikk.

– Két éve járok ebbe a suliba. Az első pillanatban kiszúrtak maguknak. Először azért, mert új gyerek voltam, később már a ruhám miatt, azért, hogy festett a hajam vagy a körmöm. Mindig találtak olyat, amiért belém köthetnek – mondta Anikó.




A legutóbbi támadás, amiről a videó készült, az eddigieknél is brutálisabb volt.

– Közrefogtak. Először csak lökdöstek, majd jöttek a pofonok. Az egyik közülük úgy csinált, mintha meg akarna védeni. Elém állt, majd hirtelen megfordult és óriási pofont adott. Valaki öngyújtóval meggyújtotta a hajam, végül az egyik lány az arcomba térdelt – idézte fel Anikó, akinek a rúgástól vérezni kezdett az orra.

– A pofonok közben arra gondoltam, egyszer vége lesz. Összeszorítottam a fogam, és úgy döntöttem, nem sírok.

A felvételt P. Richárd (15) tette fel az internetre. Emiatt azt hiszik, ő készítette a videót.

– Amióta felkerült a felvétel a netre, megállás nélkül cseng a telefon. Azzal fenyegetnek, hogy megölnek. Pedig én csak jót akartam. A videót azért tettem fel a netre, hogy lássák az emberek, mi folyik az iskolában – magyarázta Richárd, akinek a szülei a fenyegetések miatt kihúzták a telefont. (Azért töltötte meg a videót élvezkedő szóbuborékokkal a kis ártatlan - a szerk.)

A Széchenyi Általános Iskola igazgatónője szerint az esetnek nincs etnikai háttere. (Persze ha magyarok, vagy éppen gárdisták vernének cigányt vagy zsidót, akkor minden bizonnyal lenne - a szerk.) Hozzátette, hogy tíz perccel a felháborító verés után feljelentést tettek.

– Az ügyben csoportos garázdaság miatt indult eljárás – közölte Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

(Blikk nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából