Ismét Novák Előd az egyetlen,<br />aki tesz a választás tisztaságáért
Több száz hamis ajánlószelvényt találtam a Kolompár Orbán által leadott, formailag érvényesnek elfogadott kopogtatócédulák közt. Bár a hamisítás tényét az OVB is elismerte, a törvénysértés miatti feljelentési javaslatomat elképesztő módon, egyhangúan leszavazták, holott annak hivatalból való megtételét jogszabály is előírja. Ezért a Jobbik tett feljelentést a választás rendje elleni bűncselekmény, továbbá a fehérgalléros cigánybűnözésben való hivatali közreműködés miatt bűnpártolás címén is.

Az MCF Roma Összefogás Párt választási indulási jogát nem érinti a csalás, ugyanis megvan a szükséges mennyiségű érvényes ajánlása is, ezért a cigánylista nyilvántartásba vétele ellen végül nem élt jogorvoslattal a Jobbik a Legfelsőbb Bíróságon. Mint vizsgálatom alapján kiderült, az Országos Választási Iroda bár eredetileg kiszedte a leadott 22395 cigánypárti ajánlószelvény közül a 366 db hamisítványt (tehát az érvényesek közt nem volt több „utángyártott” cédula), de arról nem tett említést a bizottságnak, hogy nem holmi elírások miatti érvénytelenségről van szó, hanem büntetendő csalásról. Sőt formai hibásnak csak 11-et minősített ezek közül az OVI, a többit a kétszeri szemrevételezésen való átjutás utáni, pusztán számítógépes adatellenőrzés során hibásnak bizonyultként terjesztette elő.

Pedig ez fontos körülmény, hiszen a választási eljárásról szóló törvény 90/A. § (4) bekezdésének l) pontja szerint az OVB „a tudomására jutott törvénysértés esetén kezdeményezi a hatáskörrel rendelkező szerv döntését”. A hamisítás pedig kimeríti a választás rendje elleni bűncselekmény (Btk. 211. §) d) pontját, mely jogcímen a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya is nyomozást folytat a ferencvárosi ügyben, mivel a választási bizottság szabályosan feljelentést tett.



Az időközi országgyűlési választáson több csalót is sikerült kiütni

Az OVB tagjai tehát súlyos és szándékos mulasztást követtek el a feljelentési indítványom leszavazásával, hiszen bár törvényi kötelezettségükkel (Ve. 54. §) szemben rajtam kívül egyik tag sem vizsgálta meg egyik párt szelvényeit sem, de a hamisítványokat a bizottság elé tártam, az „utángyártás” tényét, tehát a törvénysértést mindenki elismerte (ez kiderül az ülés jegyzőkönyvéből is: http://www.valasztas.hu/hu/ep2009/content/of/20090510.pdf). A Btk. öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a 244. § szerinti hivatali bűnpártolást, melyre szintén kitért a Jobbik feljelentése.



A hamis ajánlószelvény papírja átlátszóbb, a nyomás nem olyan éles



Összevetésül, ez egy eredeti ajánlószelvény

A hamis ajánlószelvények feltüntetett lakcímei Észak-Kelet-Magyarországról valók, a cigánybűnözés-fertőzte Ózd, Encs, Arló, Taktaharkány és Taktaszada településekről. A Jobbik Magyarországért Mozgalom akkor sem tud szemet hunyni semmilyen csalás felett, ha a cigánypárt indulása a hatodik baloldali listát eredményezve a túloldalról visz el szavazatokat. A közéletet meg kell tisztítani!

Novák Előd
az OVB jobbikos tagja

(jobbik.hu)

Kapcsolódó: - Ajánlószelvényeket hamisítottak a fehérgalléros cigánybűnözők