Ugrás a cikkhez
Reklám

A Sarkadi Rendőrkapitányság két férfi ellen — őrizetbe vételük mellett — aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást — mondta el a délelőtti sarkadi verekedéssel kapcsolatosan megkeresésünkre a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A testvéremmel mi van?

Késő délutánra az is kiderült: a posta előtt megszúrt férfi, Cz. R. sérülése nyolc napon belül gyógyuló.

„A tesvéremmel mi van? Ő az akit megszúrtak!” — szegezi a kérdést nem sokkal tizenegy óra előtt az ott posztoló határrendészeknek, fittyet hányva a kifeszített Police feliratú szalagra egy láthatóan felindult ifjú hölgy.

Amikor pedig — kérésre visszahőkölve — megtudja, hogy a mentő elvitte a testvérét, már a szalagon kívül, biciklijét támasztva kifakad: „Hát emberek ezek! Fényes nappal a főtéren megkéselni egy embert!?”

Pillanatok alatt elszabadultak az indulatok.

— Csak a nagy ordítozást hallottam s amikor kinéztem a csődületet láttam. Egy férfi derékig meztelenül ugrott ki az autóból, a társa követte s nekiestek egy harmadik személynek. Pillanatok alatt elszabadultak az indulatok — emlékezett vissza még órákkal is a történtek hatása alatt az eseményekre egyik, névtelenségéhez ragaszkodó postai alkalmazott.

— Úgy hírlik az első menetet már tegnap este lejátszották, ez most csak a következő forduló volt — érkezik a kerékpárúton bringája nyergében egy újabb jólértesült, aki szintén leáll egy kis traccspartira.

— Családi ügy, hiszen rokonságban állnak egymással. A P. család és a Cz. család ugyanis rokonok. (Kuruc.info: ha valakinek bármi kétsége lett volna afelől, hogy romákok…) Majd elrendezik egymás között — toldja meg a Szalontai utca felől érkezett egyik beszélgetőpartnerem.

Gyertek, ahány kocsival csak tudtok!

— Mi lesz itt? Kész Chicago! Éppen az orvosnál voltam amikor a mentősök behozták a megszúrt fiatalembert. Csípőtájékon érhette a szúrás. Eléggé megijedtem — csatlakozik a társasághoz egy újabb érkező.

— Itt telefonált a megszúrt fiatalember hozzátartozója, saját fülemmel hallottam, hogy: „Gyertek, ahány kocsival csak tudtok!” Megértem, hogy mint hozzátartozó aggódik, de azért nem az őskorban élünk. Az erőszak ugyanis csak további erőszakot szül. Nem lehet önbíráskodással elintézni egy ilyen ügyet. Arra való a rendőrség, az ügyészség, hogy kinyomozza az esetet. A bíróság meg majd elítéli a tettest — adott hangot józan véleményének egy a közelben dolgozó férfi.

— A Sarkadi Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya soron kívül látott a bűncselekmény nyomozásához — erősítette meg lapunk értesüléseit a megyei főkapitányság sajtóügyeletese. Miután bebizonyosodott, hogy a bántalmazott férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, az eljárást a Sarkadi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja le.

(BEOL; vannak olvasói hozzászólások)

Kapcsolódó cikk:

- Megint cigánycsaládok verekedtek és késeltek Sarkadon



Friss hírek az elmúlt 24 órából