Ugrás a cikkhez
Reklám

A két, sötét ruhát és maszkot viselő támadó 2024. március 31-én hajnalban rontott be egy örkényi házba. Benyomták az ajtót, az egyik ott tartózkodó fejéhez fegyvert fogtak, a másikat kalapáccsal tartották sakkban, és a mozdítható értékeket követelték. Nem elégedtek meg az átadott ékszerekkel és 10 millió forinttal, az egyik áldozatról letépték a nyakláncot, bezárták a szobába, majd átkutatták a lakást. Találtak még 4,5 milliót, azt is magukhoz vették, aztán elmenekültek a helyszínről.

Nem látták a támadók arcát, ám hangjuk ismerős volt az egyik áldozatnak. A rendőrség értesítése helyett saját módszerével próbálta visszaszerezni pénzét és ékszereit. Miután ez nem hozott eredményt, 8 nappal később feljelentést tett…

A Pest vármegyei rablási nyomozóknak nem volt szükségük 8 napra. Dolgos, sűrű, alvásmentes órák következtek, ám 1560 percen belül kiderítették, kik pontosan a támadók, és hol találnak rájuk. A rajtaütéseket protokollszerűen megszervezték, az erőszakos, fegyveres tettesek elfogásához a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték. A 21 éves "O." Józsefet 2024. április 9-én kora délután a fővárosban, társát, a 24 éves Sz. Krisztofert késő este Fejér vármegyei tartózkodási helyén fektették és bilincselték.

Egyikük sem tett vallomást, mindössze annyit közöltek, nem követtek el semmit. Személyi szabadságukat a bíróság a legszigorúbban korlátozta, azóta letartóztatásban vannak.

Fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya - közölték a Police.hu-n.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából