Az eset március 19-én történt a Markusovszky kórházban, az autó vezetője pénteken járt a Nyugat.hu szerkesztőségében, hogy előadja a saját verzióját, mely szerint ők természetesen teljes mértékben ártatlanok.

A történet előzménye, hogy heves szóváltás után, kórházi területen ütközött több tárgynak egy autó Szombathelyen. Többen üldözték gyalog és kiabálva a tolató gépkocsit, ami egy zászlótartó rúdnak ütközött. Ezután néhányan a kocsi oldalát ütlegelték. Az is kiderült, hogy egy korábbi vita miatt alakult ki a "nézeteltérés".

Néhány nappal az eset után megkereste a lapot az autót vezető Kemény Renátó. Azt mondta, hogy előző nap az egyik szórakozóhelyen bántalmazta nagybátyját egy társaság, akinek emiatt komoly sérülései keletkeztek.

Másnap elmentek a kórházba, mert a rendőrség látleletet kért a sérüléseiről. Az autóban összesen öten ültek, a nagybátyja bement a leletet felvetetni, így négyen várakoztak a kocsiban.

Kemény Renátó szerint ekkor érkezett egy hét-nyolc emberből álló csoport, akiket ők az előző napi társasággal azonosítottak. Mint mondta, vascsövekkel támadtak a kocsira, sőt, két ember kezében fegyvernek tűnő tárgyat látott, egyikük szerepel is a videóban.

Azt mondta, ekkor ki akart hajtani a kórházból, de a sorompó zárva volt, és egy mentőautó is állt az úton. Megpróbálta mozgásban tartani a kocsit, hogy ne érjék el a támadók, de tolatás közben kidöntötte a zászlórudat. Majd az első lehetséges alkalommal kihajtott a kórház területéről.

Olvasónk ennyit tett hozzá a történethez:

Szerintem már maga a sztori egyértelműsíti, hogy kikről lehet szó, de nevesítik az egyébként szélsőbalos Nyugat.hu hozzászólói is.

Én Renátóra nem emlékszem kifejezetten az általános iskolából (vajon miért...? - a szerk.), de a Kemény családra úgy általában határozottan igen, és nem volt jó ötlet rosszban lenni velük... Nekem szerencsére az általános iskola óta nem volt dolgom ezekkel.

Bár elmarad a klasszikusoktól, ennek is el lehetne készíteni a Csillagok háborúja-változatát

Az alábbiak mintájára:

Fejlemény: Ártatlan Renátó Szombathelyen: megujjazlak mindegyikőtöket, szétbaszkódlak benneteket, kutyák!