Ugrás a cikkhez
Reklám

A Miskolci Járási Ügyészség rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat egy 17 éves férfi ellen, aki észrevett egy gyalogosan, sántítva közlekedő időskorú nőt, követni kezdte, majd hátulról meglökte, és rángatta a kezében lévő táskáját. A sértett térdre esett, a vádlott így vonszolta, majd kezéből kiszakítva megszerezte a vászontáskát, és a helyszínről elfutott.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2021. december elején, délután, Miskolcon az egyik futballstadion környezetében lévő utcákon sétált, amikor észrevette a sántítva, gyalogosan közlekedő időskorú nőt. Követni kezdte, majd amikor mögé ért, hátulról meglökte tenyérrel a hátánál, és ráfogott a nő kezében lévő táskára, hogy megszerezze.

A sértett azonban nem engedte el a táskáját. A huzakodás közben a vádlott térdelő helyzetben a földre rántotta, egy méternyi szakaszon vonszolta, mire ki tudta szakítani a kezéből a vászontáskát, és futva elmenekült.

A vádlott a táskában lévő pénztárcából az 5000 Ft készpénzt kivette, majd a táskát és az abban lévő személyi okmányokat egy parkos részen eldobta.

A sértett a helyszínen maradt, a földön fekve segítségért kiabált, azonban senki nem járt arra. Nem tudott felállni, ezért elkúszott egy villanyoszlopig, végül abban megkapaszkodva állt fel, és egy közelben lakó szomszédjától kért segítséget.

A cselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló horzsolásos és zúzódásos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott - közölték honlapjukon.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából