Ugrás a cikkhez
Reklám

Az orvosi rendelőbe tartott egy idős asszony 2021. november 16-án délután Budapest XII. kerületében, Normafán, amikor valaki hátulról leütötte, és elvette táskáját. A 91 éves asszony életveszélyesen megsérült.

A fővárosi rendőrök hajtóvadászatot indítottak az elkövető után. Feltérképezték a sértett útvonalát, minden lehetséges tanút meghallgattak, minden adatot beszereztek, minden nyomot megvizsgáltak. Az aprólékos detektívmunka eredményre vezetett: a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói másnapra azonosították a "feltételezett" elkövetőt, akit november 17-én este egy XIII. kerületi panzióban el is fogtak. Szobájában megtalálták a néni iratait és bankkártyáit – amelyekkel több alkalommal vásárolt is.

A nyomozás adatai szerint a férfi az elfogás napjának délelőttjén a XIV. kerületben is ki akart rabolni egy idős asszonyt. Kiszemelt áldozatával együtt egy társasház liftjébe szállt be, megpróbálta leütni a 77 éves nőt, de az ellenállt, így a rabló innen üres kézzel menekült el.

A BRFK Nyomozó Főosztály rendőrei a 41 éves "N." Istvánt életveszélyt okozó testi sértés, felfegyverkezve elkövetett rablás, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, rablás bűntett kísérlete, súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatta.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait most adták át az ügyészség részére, közölték a Police.hu-n.​





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából