Nem látták el édesanyját a mentők, mert "roma" családhoz nem akartak bemenni – ezt állítja annak az asszonynak a lánya, akihez rosszullét miatt hívtak segítséget pénteken Budapesten. A család szerint a mentők – meglátva őket – már a lépcsőházból visszafordultak és elhajtottak. A Mentőszolgálat szerint a testi épségük védelme miatt mentek ki a házból, mert életveszélyesen fenyegették, szidalmazták és megfélemlítették őket. A nőt végül egy másik mentős látta el, már rendőri kíséret mellett - derül ki az RTL riportjából.

Péntek délután egy gyászoló család hívott mentőt egy XIII. kerületi társasházhoz – pár napja meghalt rokonukra emlékeztek a lakásban, amikor az egyik asszony rosszul lett. Lánya azt állítja: a mentők egy óra alatt értek oda, ezért amikor megjöttek, a lépcsőfordulóban várakozó rokonuk "sürgetni" kezdte őket.

A nagybátyám mondta, hogy siessenek, uraim, hát hol voltak ennyi ideig? Nagyon rosszul van a hölgy! Erre a mentős ránézett, és azt mondta, hogy »Cigányokhoz mi nem jövünk!«, és visszaindult a lépcsőn lefelé.

Így mesélte az udvarias rokonság és a rasszista mentők esetét Kwasnyi Nikolett, aki szerint a mentősök ezután visszaszálltak a kocsiba, mire a család egyik rokona utánuk szaladt, és elállta az autó útját. Ekkor hívták a rendőröket a mentők. A BRFK-tól a híradónak azt írták: a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt állították elő, mert

agresszív, támadó magatartást tanúsított a Mentőszolgálat munkatársaival szemben.

Pár perccel később egy másik mentőkocsi érkezett, de az már rendőri kísérettel.

Az Országos Mentőszolgálattól a híradónak azt írták: a nőhöz riasztott mentőegységet szélsőségesen és agresszíven viselkedő emberek fogadták, akik durván szidalmazták, megfélemlítették és életveszélyesen fenyegették a mentőket. Ezért rádión azonnal segítséget kértek, a mentésirányító pedig – a protokollnak megfelelően – a testi épségük védelme érdekében arra utasította őket, hogy menjenek biztonságos távolságra a helyszíntől.

A család ügyvédje tagadja, hogy fenyegették és szidták a mentőket, és jogi lépést terveznek.

Mindenképpen panaszt fogunk tenni a mentők ellen, hiszen hogyha kiderül, hogy kellő ok nélkül tagadták meg a beteg ellátását, akkor ez akár a segítségnyújtás elmulasztásának minősített esete is lehet, ami büntetőeljárást vonhat maga után – mondta Barta Sándor, a család ügyvédje.

A mentők a híradónak azt írták: az első mentőegység 11 perc alatt a helyszínre ért. A rosszullétre panaszkodó asszonyt végül a másik mentőkocsi vitte kórházba, azóta már jól van.

Frissítés: Mit csodálkoztok? Magatoknak köszönhetitek!

Nagyjából a címben foglalt két mondattal lehet összefoglalni azt, ami történt, és amiről portálunk is hírt adott. Az RTL Klub, HVG, és hasonszőrű liberális valósághajlítók már el is kezdték verni a tam-tamot, rasszizmus, hiszen ugyan, mi más? Pedig csak annyi történt, hogy a fővárosi mentősök teljesen logikusan nem mentek be oda, ahol beilleszkedni képtelen cigányok fenyegették őket.



Illusztráció, de akár így is lehetett... (forrás: Szent Korona Rádió)

A történet tükörképe a csenyétei esetnek, cigányok hívták ki a mentőket, majd durván elkezdték őket fenyegetni, testi erőszakot helyeztek kilátásba, ezért a mentők addig nem mentek a nevezett helyszínre, míg rendőri segítség nem érkezett. Egyébként erről (mármint a csenyétei esetről) megállapították, hogy nem követtek el semmilyen törvénysértést a mentősök, ahogyan most, a XIII. kerületben sem.

A "kedvencem" az a rész volt, mikor a liberális portálok úgy számoltak be, miszerint a "rokonok sürgették" a mentős dolgozókat, sőt, "uraim, jöjjenek" megszólítással éltek. Ki az, ki valóban azt gondolja, hogy ilyen megszólítások hangoztak el? Azt gondolom, finoman szólva nyomdafestéket nem tűrő stílusban "sürgettek" a rokonok...

Mielőtt azonban bárki is a mentősökre próbálna kenni bármit is, szégyellje magát, ha ilyet tenne! Az érintett cigányoknak sok ezer magyarral egyetemben üzenem, de tényleg, miért csodálkoztok? Nem értitek meg, hogy ez az egész azért van, mert ti úgy viselkedtek, ahogy?

Kiterjesztve a kérdést, címzem kérdésemet a tisztelt cigány vezetők felé is: nem gondolják, hogy az, amit ők úton-útfélen rasszizmusnak neveznek, ami pedig nem más, mint józan paraszti ész és tapasztalat, az azért van, mert a többségi társadalom napi szinten azt tapasztalja, hogy tombol a cigánybűnözés? Nem gondolják, hogy az önök "készülékében" van a hiba?

Lantos János - Kuruc.info

Korábban írtuk: Hát persze hogy nem bűncselekmény az, hogy a mentősök nem akarták meglincseltetni magukat a cigányokkal