Ugrás a cikkhez
Reklám

Féltékenységből dobhatta testvérét az emésztőgödörbe az a fiatalkorú gyanúsított, akinek csütörtökön letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított családjával egy Szerencs közeli településen élt együtt. A néhai sértett és a fiatalkorú gyanúsított féltestvérek voltak, azonban a gyanúsított "érzelmi okok miatt féltékeny volt" öccsére. 2019. áprilisában a gyanúsított szülői felügyelet nélkül a családi ház udvarán játszott kiskorú testvéreivel és unokatestvéreivel, köztük a hároméves sértettel. Játék közben a gyanúsított az udvari szennyvízakna fedelét levette, majd a sértett kezét, lábát megfogta és bedobta a gyermeket a derítőbe. A gyanúsított, anélkül, hogy bárkinek szólt volna tettéről, lezárta az emésztőgödör tetejét és bement a lakásba. A kiskorú sértett holttestét több óra elteltével a szennyvízaknában találták meg. Halálát fulladás okozta.

A fiatalkorú gyanúsítottal szemben különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárás. A tizennegyedik életévét be nem töltött gyanúsított négy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Mivel a fiatalkorú lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott, ezért tartani kell attól, hogy a jövőben a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását. A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és a védő is elfogadta, a végzés végleges - közölte tegnap a Miskolci törvényszék.

Ma pedig a TV2 készített riportot az anyával, aki biztos benne, hogy a fia ott se volt nem követte el, amit elkövetett. Hiszen nem erre volt nevelve, értik. Elvégre tíz gyereket már felnevelt. Egyedül.

A gyerek nevét sajnos nem sikerült kiderítenünk, a riportban Brájent (Briant) említenek, az anya valami Baen-félét motyog, a "sírra" pedig talán Brielt sikerült írniuk.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából