Ugrás a cikkhez
Reklám

A Mi Hazánk Mozgalom üdvözli, hogy tíz év után felébredt a kormány, és iskolarendőrség bevezetéséről döntött. Azt gondoljuk, erre szükség van a diákok és a tanárok biztonsága érdekében.

A probléma méretét jelzi, hogy félezer iskoláról van szó. Ugyanakkor azt gondoljuk, ez csak tüneti kezelés. Olyan, mint amikor a beteg embernek csillapítjuk a lázát, de a betegség okát nem kezeljük.

Ennek a problémának a gyökere a no-go zónákból érkezik, ahol a törvények és normák betartása szinte teljesen hiányzik, kialakult viszont egy olyan gettókultúra, ahol az erőszak a problémamegoldás eszköze. Ezt viszik magukkal azok a gyerekek, akik ilyen körülmények között szocializálódnak.

Éppen ezért az elsődleges feladat a gettókba visszavinni a törvényt és a társadalmi normákat. Ehhez többek között komolyabb hatósági munkára és a gyermekvédelem teljes reformjára van szükség, mint a nevelőszülői hálózat bővítése, a szülői felelősség hangsúlyozása és, ha kell, szankcionálása. Amennyiben ez nem történik meg, úgy folyamatosan növekedni fog a deviáns viselkedési forma, és folyamatosan nőni fog azon iskolák száma, ahol iskolarendőrt kell alkalmazni - szögezi le közleményében Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából