Sajóbábony - Majd két éve esett áldozatul a tolvajbanda egyik tagjának a sajóbábonyi férfi, akit nyakon szúrtak, és gerincét is eltörték. A vádlottak azt mondták, hogy csupán lopni indultak... 

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és más bűncselekménnyel vádolják egy hét tagú tolvajbanda tagjait, akik közül az egyik férfi brutálisan végzett az idős, és mozgáskorlátozott házigazdával aki az éjszakai neszre felkelt és szembe találta magát az elkövetővel. A B.-A.-Z. Megyei Bíróság  dr. Szabó József bírói tanácsa elé került ügyben hét fiatalembert, köztük két fiatalkorút fogtak perbe. Valamennyien priusszal rendelkeznek. Az elsőrendű vádlottat, akinek a gyilkosságot olvassák a fejére, már közel húsz alkalommal ítélte el a bíróság vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt.

Lopásnak indult

A vád szerint a banda tagjai lopni indultak az idős férfi portájára. A nyitott kapun sétáltak be, és szedet le egy alumínium lemezből készült ajtót, amit másnap készpénzzé tettek. A tolvajlás után haza tértek, de egyikük felvetett, hogy térjenek vissza, mert van ott még pálinka és bor is. Az éjszakai kutakodás zajára a házigazda felébredt és a kazánházhoz ment. Oda, ahonnan a hang jött. A csapat megriadt, amikor észrevett a közeledő alakot. Elmenekültek. Az elsőrendű vádlott azonban nem tétovázott. A görbebotot kezében tartó férfit azonnal lerúgta. A földre zuhanó férfi feje vérezni kezdett. A támadó - elmondása szerint - fel akarta emelni akkor még élő áldozatát, de mivel nem bírta el, többször "visszaejtette". Majd rátérdelt a magatehetetlen testre és tovább ütlegelte. Végül áthúzta a konyhába, és az asztalon lévő késsel nyakon is szúrta. Ezt követően a vádlott átkutatta a lakást, és a konyhaszekrényben talált ötvenötezer forint zsákmánnyal távozott. A véres kést is az utcára vitte, és egy kertbe bedobta.

Van, aki tagad

Hajnali órákban hazatérő elsőrendű vádlott közölte rokonaival, hogy nyakon szúrt egy embert, megölte azt a férfit, akinél lopni volta. Azt kérte, hogy égessék le a véressé vált ruhadarabjait. Az áldozatra szomszédja talált rá, és hívta a rendőrséget. Az orvosszakértő megállapításai szerint sok ütésnyom volt a halott fején és testén. Medence csontja eltörött. Ráadásul a gerincét, a hátcsigolyáját eltörték valahogy úgy, hogy medence csontjára tapostak vagy térdeltek és fejét hátra szorították. A szakértő nem zárta ki, hogy a sérüléseket akár többen is elkövethették. (Kuruc.info: vö. csoportos lincselés / gyilkosság, Olaszliszka-módi.) A vádlottak egyike tagadja, hogy bármi köze lenne a bűncselekményhez. Az emberöléssel vádolt személy részbeni beismerő vallomást tett. A keddi tárgyaláson a bíróság a nyomozás során készített videofelvételt tekintette meg. Nem kizárható, hogy az ügyben a következő tárgyalási napon akár ítélet is szülessen. Amennyiben az elsőrendű vádlottat bűnösnek mondaná ki a bíróság, akár életfogytiglani fegyházzal is sújthatják. A többiek esetében, akiket csupán lopással vádoltak meg, súlyos büntetéssel nem kell számolniuk. (Kuruc.info: tisztára, mint Olaszliszka esetében. Pszichikai bűnsegéd nuku, mi? Bűnrészesek ezek is, hiszen nem akadályozták meg a gyilkosságot.)

Vaslopásnak indult, gyilkosság lett belőle

Tíz nappal az elkövetés és négy nappal a halott megtalálása után elfogta rendőrség azt a négy (18-28 év közötti) sajóbábonyi fiatalembert, akiket a 72 éves helybeli férfi megölésével gyanúsítanak. A szomszédok találtak rá a lakásában egyedül élő áldozatra. Az elsődleges orvosi vélemény szerint gyilkosság történt. A megyei rendőr-főkapitányság húsz fős nyomozócsoportja dolgozott az ügyön. A főkapitány félmillió díjat tűzött ki a nyomravezetőnek. A széleskörű információgyűjtés és adatelemzés nyomán hajnalban csaptak le a gyanúsítottakra a rendőrök. A kihallgatások során a gyanúsítottak elmondták, hogy vasat és némi alkoholt (Kuruc.info: tetszik látni, ugye? Tipikus megélhetési bűnözés. Szegínyek éhenhalnak, ugye tudjuk? És nekik az alkohol a kenyér meg a tej.) akartak lopni az öregtől. Az idős férfi azonban a zajra felébredt és számon kérte a dolgot. Ekkor történt a végzetes bántalmazás. (Kuruc.info: nem számon kérni kell a rohadékoktól, hogy mit csinálnak, hanem szépen lepuffantani őket, majd a kertben elásni a hullájukat. Ahogy ezt a magyar rendőrség oly sokszor, persze nem hivatalosan, ajánlotta volt a cigányfertőzött területeken élőknek. Jellemző, hogy a magántulajdon fegyveres védelme engedélyezett egy sor másik, cigányfertőzött országban, mint pl. Szlovákia. Vajon nálunk miért nem? Tényleg igazunk lenne abban, hogy a kaftánosok valóban ki akarják irtani a magyarokat és/vagy polgárháborút akarnak kirobbantani, hogy aztán szépen ide telepedjenek át Izraelből?)”

(boon)

Kuruc.info: Ez még hozzátartozik a sajóbábonyi sorozathoz, amit a napokban lehoztunk. Ezen cikkek fényében mindenki megítélheti maga, illetve belegondolhat abba, hogy miért is olyan elkeseredettek ott az emberek, és miért volt indulatoktól sem mentes a hétfői lakossági fórum. Mindenki nem költözhet el az ilyen helyekről, főleg nagyobb településeken. Meg kell próbálniuk összefogni és valami megoldást találni a problémára, mert "végük". És hány Sajóbábony lehet még az országban...

Még egyszer: honnan tudjuk, hogy itt IS cigányok az elkövetők? Pont a minap írtunk a Sajóbábonyon folyó, a megyei lapok által is elismert és néven nevezett (!!!) cigányterrorról. Egyéb kérdés, cigányfajvédők?! Biztosan nem orkok voltak, hát persze. Ahogy a budapesti gyilkosságok 82%-át sem a rétinégerek követik el (pedig Pesten arányaiban sokkal kevesebb cigány él, mint pl. Sajóbábonyon és a többi, erősen cigányfertőzött településen!).

Kuruc.info - Arppi S.