Ugrás a cikkhez
Reklám

A szomszéd azt mesélte, az asszony az utóbbi időben többször arra panaszkodott, hogy valakik feszegették az ajtaját. A riportban fiatalembernek nevezett cigánybűnöző lehúzta az ujjairól a három aranygyűrűjét, azokkal oldott kereket. Többször volt már büntetve az erőforrás, jelenleg is folyik eljárás ellene vagyon elleni bűncselekmény miatt.

A megbánás szikrája sem látszik rajta.

Frissítés: nem volt pénze - csak nyugtatóra és alkoholra

Beismerő vallomást tett a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során az a 21 éves férfi, aki múlt csütörtökön megölt egy 61 éves népművészt Sályon – tudta meg a 24.hu. Értesüléseik szerint "T." (azaz Tömöri, csak hát védik a személyiségi jogait - a szerk.) Dávid részletesen elmondta az őt kihallgató nyomozóknak, hogy miért végzett a néprajzkutatóval.

Kiderült, a cigány már régebb óta ismerte a 61 éves nőt. Az asszony ugyanis, hogy segítsen rajta, pénzt adott neki időnként azért, hogy elvégezze a háza körüli teendőket. Az ominózus reggelen a cigány nyugtatót vett be, és alkoholt is ivott. Mivel nem volt pénze, felkereste a népművészt, hogy adjon neki kölcsön, ő azonban ezt megtagadta.

"T." Dávid állítólag fogadkozott, hogy majd később ledolgozza a kölcsönt, de az amúgy is szerény körülmények közt élő asszony ekkor sem adott pénzt neki. A "fiatal" ettől "indulatba jött", felvett egy karót, majd többször is fejbe ütötte vele a nőt. Ezt követően levette az asszony ujján található gyűrűt, összeszedte a lakásban található néhány ékszert, majd magára hagyta a nőt és távozott.

A rendőrség azonban villámgyorsan azonosította és elfogta. A rabolt ékszerek egy része már elő is került, de az asszonyt már nem lehet visszahozni az életbe...

Szabó Csilla sajtóreferens ennyit volt hajlandó közölni:

Az emberöléssel gyanúsított férfi valóban beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során. Nyereségvágyból végzett a 61 éves asszonnyal.

Korábban írtuk: Nagylelkű volt későbbi gyilkosával a sályi asszony - a drogos cigány karóval verte szét a fejét





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából