Ugrás a cikkhez
Reklám

A héten kezdett terjedni egy videó a Facebookon, amin az látható, hogy a tököli Tesco biztonsági őrei körbevesznek egy földön fekvő, kétségbeesett férfit, akivel a biztonsági szolgálat egyik embere agresszívan kiabál, káromkodik és a gumibotját lóbálva veréssel fenyegeti - írja az Index, az ember szívét pedig máris elönti a szánalom a szegény kétségbeesett ember iránt...

Aztán leírják azt is, hogy a videóban elhangzik egy másik biztonsági őrtől, hogy értesítették a rendőrséget, rájuk várnak. Azt is mondja az egyik, Szent György Kft. feliratú pulóvert viselő őr, hogy a földön fekvő férfi egy koldus, aki süketnémának mondja magát. Majd kiderül, hogy a biztonsági őrök a "férfi" (nevezzük nevén: cigány) támadása után léptek fel, az erőforrásnak ráadásul egy társa is volt, de ő elfutott a helyszínről.

A videóban az egyik biztonsági ember a karján rámutat egy duzzanatra, amit a dulakodás közben szerzett. Ez a férfi mondja azt is, hogy a cigány köcsögmagyarozott.

Ezek után jön még egy zsindexes sajnáltató szövegecske, de ez már aligha hatja meg az olvasót:

A videón elejétől a végéig folyamatosan káromkodva üvölt az egyik biztonsági őr, és veréssel fenyegeti a megfélemlített, földön fekvő férfit.

Idézik is, hogy miközben felette lóbálja a gumibotot olyanokat kiabál, hogy "Magyarul beszéljél te szarházi!", "Nekiesel a torkomnak?", "Hivatalos személy vagyok!", "A társad meg izé, elfut? Vissza lesz hozva ő is, neki is a fejét szétbaszom!"

Itt a videó, ami szerdán került fel a Facebookra, állítólag aznap készült:

A cigány ellen zajlik eljárás, de azért elvárják az érzékenységet

A cigánybűnözők sorsa miatt rendkívüli módon aggódó zsidó lap megkereste az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot. Sajtószóvivőjük levélben írta meg, hogy az eset körülményeit vizsgálják, garázdaság bűntett miatt nyomoz a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság.

A cikk megjelenése után közleményt küldött a Tesco, az áll benne, hogy

a biztonsági őrrel szemben - még az áruház területén belül - fenyegetően és erőszakosan fellépő személyek ellen jelenleg rendőrségi eljárás zajlik.

"Ugyanakkor a Tesco elvárja a biztonsági szolgálatot ellátó cégek vagyonőreitől, hogy minden esetben jogszerűen, a felmerülő helyzetnek megfelelő érzékenységgel, és az emberségességet maximálisan szem előtt tartva lássák el a feladataikat. Ennek érdekében a szolgálatot ellátó cégek vagyonőrei rendszeresen tréningeken vesznek részt" – írja a cég. A tököli áruház területén dolgozó biztonsági szolgálatot a Tesco "haladéktalanul felkérte", hogy az őrök kríziskezelését érintő tréninget ismételjék meg, és a jövőben tegyenek mindent azért, hogy a protokoll szerint járjanak el. A cég elfogadhatatlannak tartja a felvételen látott viselkedést, és elhatárolódik attól.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából