Ugrás a cikkhez
Reklám

A budapesti nyomozók egy korábbi unokázós csalással összefüggésben elfogtak egy 16 éves lányt, valamint társa, B. (azaz Burai) Szabina ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói 2019. február 21-én egy kispesti lakásban elfogtak két férfit, akik unokázós csalásokat követtek el Budapesten.Burai Szabina már 26 éves, de valószínűleg ő sem csak a friss PhD-je után csapott fel bűnözőnek a minap...
A módszerük az volt, hogy kerületekre lebontva vezetékes telefonszámokat hívtak fel, majd a telefonáló a hívott fél rokonának, vagy barátjának adta ki magát, és közölte, hogy a közeli hozzátartozójukat albánok elrabolták, fogvatartják és bántalmazzák, ezért pénzre van szüksége. Amennyiben a hívott fél hajlandóságot mutatott a pénz átadására, az elkövetők elmentek a pénzért, vagy azt egy szeméttárolóba dobatták és később vették ki onnan.

A BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói megállapították, hogy az elkövetők 16 személyt hívtak fel, közülük öt idős személytől több mint 1,5 millió forint értékben aranyékszereket, valamint hárommillió forintot csaltak ki. A nyomozók a 2019 februárjában tartott kutatáskor az elkövetők lakásán megtalálták az aranyékszereket.

Az újpesti nyomozók a Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós nyomozócsoportjának kollégáival közösen 2019. május 15-én több helyen, összehangolt kutatást tartottak, amely során mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, átutalási megbízásokat és taxi nyugtát találtak. A rendőrök még aznap Kálon elfogták a csalók 16 éves társát, aki az egyik bűncselekménynél a pénzt vette át a sértettől.

Az újpesti nyomozók a lányt csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint azonosították a 26 éves "B." Szabinát, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki orgazdaság vétség miatt.

(Police nyomán)

Lehet, hogy nem is cigányok voltak, hanem c*******:

- Az RTL Klub nézői megtudhatták, hogy a Mi Hazánk megfékezné a c************t

- Ezúttal az unokázásról készített bűnmegelőzési videót a rendőrség - ez is nagyon hitelesre sikerült

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából