Ugrás a cikkhez
Reklám

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási központjába 2018. május 30-án 2 óra 30 perckor tettek bejelentést, miszerint az egyik hugyagi ingatlanba ismeretlen személyek betörtek, és egy időskorú nőt kiraboltak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a nyomozás eredményeképpen beazonosították és a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának taktikai egységével közreműködve 2018. július 10-én lakásukon elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 41 éves diósjenői, 45 éves cserháthalápi és 53 éves hugyagi lakosokat.

A nyomozás adatai szerint a három cigány 2018. május 30-án 2 óra és 2 óra 30 perc között az egyik hugyagi család ház zárt kapujának láncát levágta, majd az ingatlan ajtaját benyomták, és bementek. Az egyik gyanúsított az ágyban fekvő 74 éves sértett nyakát megfogta, a száját befogta, majd a fejére egy párnát szorított, mialatt társa átkutatta a lakást, és onnan készpénzt, ékszereket és egy mobiltelefont tulajdonítottak el. A gyanúsítottak ezt követően gépjárművel elhagyták a helyszínt. A sértett a cselekmény következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A három cigányt a rendőrök a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületébe előállították és rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a 41 éves férfit és társait őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

(Police.hu nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából