Ugrás a cikkhez
Reklám

Olvasónk írja:

Tisztelt Kuruc.info!

Szeretnék megosztani Önökkel egy kis történetet, ami kis hazánkban zajlik éppen most.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy kis cigány család, amely Budapesten a 3. kerületben, a rendőrség árnyékában lakott (egy utcára tőle).
Ez a kis család úgy döntött, hogy a kedves és becsületes, ámde hiszékeny kisnyugdíjas szomszédjukat hozzásegítik pár hitelhez, hogy nekik jobb legyen:

- LCD TV
- okostelefonok
- mosógép
- hűtőszekrény
- Provident gyorskölcsön

Fontos megemlíteni, hogy a néni korábban pszichiátriai kezelés alatt állt évekig, zárt osztályon, és volt egy öngyilkossági kísérlete is. Sajnos ő egy kicsit más világban él, tisztában van azzal, hogy mit csinál, de annak következményeivel és hatásaival már nincs.

Ezt az állapotát használták ki a hiénák, akik ráadásul a fentieken felül úgy gondolták, hogy a megtakarított pénze is jobb helyen lesz náluk, és mivel ez csak 1 millió forint körül volt, így, hogy ezt megduplázzák, felvetettek vele még egyszer annyi személyi kölcsönt. A lényeg, hogy 3-4 hónap alatt egy új autó árának megfelelő értéket és készpénzt áramoltattak át kis családjuk bővítésére a hiszékeny kisnyugdíjas rovására. Persze mivel nyugdíjas, így ráér, tehát lehet vinni dolgozni, ezért vitték is sok helyre takarítani, amiért pénzt ígértek neki, ami természetesen csak ígéret maradt, így majd féléven át foglalkoztatták őt minden javadalmazás nélkül.

Telt-múlt az idő, és mivel a néninek nem volt pénze, segítséget kért a rokonaitól, akik mindezt felderítették. Semmi gond, nincs minden veszve, mert a kisnyugdíjas néninek van, illetve volt egy fél lakása, ami, bár terhelve volt valamiféle dologgal, amit most a mese szempontjából lényegtelennek tartunk, szóval ez a fél lakás értéket képvisel, ráadásul többet, mint amekkora bajba került. Elhatározta, hogy eladja azt, és majd ebből sínre kerül anyagilag. Nos, a kedves szomszéd cigány család, ezt megneszelve, pár napra magukhoz vették a kisnyugdíjast, úgy, hogy a hozzátartozói ne tudják elérni, és elvitték ügyvédhez, hogy létrejöjjön az adásvétel. A kis alföldi városkából származó ügyvédecske pontosan tudta, hogy mire készülnek a cigány család tagjai, mivel a rokonok előre értesítették róla, és kérték, hogy ha tudomást szerez a néni hollétéről, valamint kísérőkkel érkezik a helyszínre, értesítse a rendőrséget. Ezen kívül arra is erős a gyanú, hogy tisztában volt vele, hogy a vásárló nem volt tudatában cselekedetének, mivel elég koros hölgyről van szó, aki ráadásul öregek otthonában tengeti mindennapját, folyamatos orvosi felügyelet alatt. (Arra, hogy valaki ilyen helyzetben és állapotban hogyan akar és tud lakást vásárolni, mi is kíváncsiak vagyunk, de remélhetőleg hamarosan kiderül.) Szóval mivel az ügyvéd úgy gondolta, hogy ez jó buli lesz, ezért a rokonok kérése ellenére mégis nyélbe ütötte ezen adásvételt, amiért természetesen az ügyvédi kamara és a bíróság előtt is magyarázatot kell majd adnia.

Szóval a jelenbe visszakanyarodva ott tart a mese, hogy a nénit megszabadították közel 10 millió értékű vagyontól, melynek jelentős része készpénz. A néni nyugdíja nem fedezi a nevére felvett hitelek törlesztését, valamint a lakbért és annak rezsiköltségét, ezért pár hónapon belül ez a becsületes, ámde hiszékeny hölgy hajléktalan lesz.

A mese még íródik, a cigány családtól függ, hogy hogyan folytatódik, esetleg felébred bennünk a rég elszunnyadt lelkiismeret, és a megmaradt pénzt visszaadják a néninek, vagy ha egy kis gerinc visszafejlődne bennük, akkor akár a többi adóságot is elismerik. No de ne szaladjunk ennyire előre, kis mesénk hősei, nemsokára felvállalva szerepüket, be fognak mutatkozni a nyilvánosság előtt, hogy mindenki büszke lehessen hőstettükre, és arra, hogy milyen hasznos rejtett erőforrásai a társadalomnak.

Ez a fiuk profilja, a képek között a derék anyuka és apuka is megtalálható, akik triumvirátusban vitték véghez eme hőstettet:

Frissítés: íme a fejlemények:

A cigányok tegnap este 9 és 10 között az egyik rokont felhívták, hogy átadnak neki egy nagyobb összeget, mire mondta, hogy ne neki, hanem annak adják át, akinek tartoznak,de ők ragaszkodtak, hogy a rokonnak adják át. A rokon ezt bejelentette a rendőrségen, és megjelent a helyszínen, ahol természetesen a népes család az utcára vonulva fogadta a már kiérkezett járőrök társaságában.

Mivel a kis cigány család továbbra sincs tisztában azzal, hogy mekkora ürülékbe léptek az ehhez asszisztáló ügyvéddel együtt, így "természetesen" a szavukat meg nem tartva nem adták át a pénzt, hanem továbbra is hazugságaikkal szórakoztatták az intézkedő rendőrséget, miközben a helyszínen tartózkodó rokont életveszélyesen fenyegették a rendőrök füle hallatára és szeme láttára. (Előállítás persze nem történt, mert hát idegállapotban voltak.) Eltelt kb. jó egy óra, melynek során a rokon a 3 nap alatt kb. 5-ödszörre is elmondta a rendőröknek, hogy mi történik, és azért van itt, mert az idős hölgy a segítségét kérte abban, hogy kérje vissza a pénzét, amit kicsaltak tőle a cigányok.

A rokon a héten újabb lépéseket tesz arra, hogy e kis család belássa bűnét, és megbánást tanúsítva visszaadja az idős hölgytől elvett pénzt. Eközben a család körül szorul a hurok, mert újabb és újabb dolgok derülnek ki róluk, melyek eredményeként lassan már nem csak a 3. kerületben nem lesz maradásuk, hanem Budapest határain túlra kell költözniük. Bár hozzátesszük, hogy még mindig van esélyük helyzetük javítására a pénz visszaadásával.

Közben kiderült, hogy pár évvel ezelőtt egy bácsi szintén ugyanitt és ugyanezek miatt veszítette el az otthonát, sajnos neki nem próbált meg senki segíteni.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából