Tegnapelőtt adtunk hírt a Nyírmihálydi-beli cigányfertőzésről. Azóta sok minden történt; a legfontosabb az volt, hogy a helyi polgármester bejelentette tegnap a segílyek megvonását azoktól, akiknél nincs legalább udvari WC:

Ha nincs WC, nincs segély se

MTI, 2007. augusztus 23., csütörtök 19:02

Nyírmihálydi polgármestere ezentúl csak annak adja oda a szociális támogatásokat, aki rendbe rakja a WC-jét. Nyisztor Ferenc polgármester szerint a brossz higiéniás viszonyok miatt terjedt a faluban a fertőző májgyulladás. Július óta 24 gyerek betegedett meg. A TV2 híradója arról számolt be, hogy a falu legszegényebb utcáiban több helyen még kerti budi sincs. A segélyeket ezentúl csak az kaphatja meg, aki rendbe rakja a portáját és legalább egy kerti árnyékszéket épít. A faluban a 18 év alattiakat már beoltották és ezzel sikerült megállítani a fertőzés terjedését.

Most idézzünk egy rakás hozzászólást, véleményt. Az egyes hozzászólásokat eltérő szövegformázással (dőlt és normál betűtípus között váltogatva)  választottuk el egymástól, hogy könnyen megkülönböztethetők legyenek. Mindenképp érdemes átolvasni ezeket, mert NAGYON sok plusz infót adnak a környékről, az ottani cigányság viselt dolgairól, illetve a cigány “kultúráról” úgy általában. Kifejezetten ajánljuk a Biblia-idézetet arról, hogy több ezer éve is tudták már az emberek, hogy el kell ásniuk a székletüket. A cigányok ezek szerint valóban több ezer évvel vannak lemaradva, és valóban nem érdemesek az “ember” névre. Esetleg az előember találóbb – ha a “fehérjehalmazt” nem preferáljuk.

“Kár, hogy pilanatok alatt megjelennek a jogvédők, és itt fognak habzani, hogy a segély alanyi jogon jár, és kötelező odaadni.

Úgyhogy továbbra is a kertek alá járnak majd a romák szarni. Éljen a közös magyar-roma hepatitis!

 Viszont azt megmagyarázhatnátok, hogy miért nem ásnak a ház mögött egy gödröt legalább két bottal. Tudjátok, az egyikbe kapaszkodik, a másikkal meg hajtja a kóbor kutyákat.“

“errefele azokat kifejezetten ellenörizték, akik nem csatlakoztak rá a szennyvizre, mert a szarral el kell számolni, szippantás stb. Másnak nem kell? Követet-e szabálysértés azok akik nem megfelelően zárt tárlóba tartották a fekáliát? Hol vannak itt a környezetvédők?”

“Ha a cigányok szóltak volna a polgármesternek hogy kell WC, akkor ma már lenne WC. Csakhogy a cigányok annyira igénytelenek, és európai embereknek semmiképp sem nevezhetők hogy nem volt igényük WC-re, ők akár az ágyba (már ha az van nekik) is szarnak, mit zavarja őket, a  szarszag már nem sokat büdösíthet rajtuk.”

“Ne vicceljetek, a sz.. az nagyon büdös, hogy a francba lehet oda piszkitani ahol laksz... Tehát ebben a dögletes kánikulában mondjuk egy 12 tagu család napi 12 adag sz...t kirak a háza mellé???

Dehát azt szippantóskocsi se tudja összeszedni....

Hát komolyan, én ilyet még nem hallottam. Laktak idös rokonaim vidéken, ahol nem volt bent a házban WC, a ház végében volt a budi , de az öregeknél olyan tisztaság és rend volt a hát körül még nyolcvanéves korukban is, hogy még a disznóól se volt büdös, még azt is rendszeresen slagozta, pucolta a bácsi, nemhogy a WC környékét.

Ezek meg arra nem képesek, hogy ássanak egy gödröt és összedobjanak egy budit ?
Erre mégis milyen indoka van ? Nincs ásója , nem tud bontott faanyagot szerezni ? Nincs ideje ?

Nekem jöhet ezek után Mohácsi Viktória meg az az összes állampolgári jogi biztos, hát ezek akkor is állatok, nem emberek. Az ember nem sz...ik a háza mellé.
Igaza van a polgármesternek, lóf.... ezeknek, ne segélyt. majd ha rendbetette a háza környékét meg elküldi a gyereket iskolába, akkor kapjon pénzt.

Kiváncsi lennék velem mit müvelnének a szomszédok ha idepiszkitanék a társasház bejárata mellé.. szerintem vasalódeszkával tángálnának el. Még rasszizmussal se vádolhatnám őket.”

“A cigányok megrekedtek valahol az ősember szintjén.. 500 éve amióta itt vannak, semmit sem fejlődtek, csak ész nélkül szaporodnak, mint a nyulak.”

“Voltam csaladlatogatason , ahol a hazban volt a beszaradt kaka-"a kisfiu nem erkezett mar kimenni az udvarra".

Erre moondhatta a mihalydi ciganyember hogy itt minden hazban van vece!!!!

Borzalmas.”

“nem macskák ezek, a fæcest még maguk után se kaparják el, nemhogy mások után.
Nagyon fenn hordják az orrukat.”

„  De tudnak építeni! Csak a wc fából van és amit nyáron megépítenek,azt télen eltüzelik!“

„Tudjátok, én biztos nem engedném ilyen gyerekkel egy oviba-iskolába a gyerekeimet. Nem a bőrszinével van bajom, de ilyen körülmények között a gyerek a hepatitis mellett szerintem tetütől szalmonelláig mindnet hordoz, mivel nem mossa meg a kezét és nem is fürdik. Gondolom a konyha is ennek megfelelően nézhet ki.

Nem vagyok pedáns, az anyám mindig megjegyzést tesz arra, hogy rendetlenség van és ritkán takaritok, pedig 1-2 flakon domestos vagy hasonló minden hónapban elfogy felmosásra.

Most már tényleg el kellene gondolkodni a kormánynak azon, hogy tegyenek valamit azért az egymillió emberért, aki igy él. Nem azon kellene rágódni, hogy valaki kiejtette a száján a cigánybünözés szót, hanem tenni kéne valamit..“

Az előző hsz-re válasz: „>>Tudjátok, én biztos nem engedném ilyen gyerekkel egy oviba-iskolába a gyerekeimet

mert te egy rasszista, cigányellenes fasiszta vagy, aki kiirtaná a szegény cigányokat. Nem elég, hogy az a mocsok polgármester nem csinált nekik WC-t, meg fürdőt, meg nem mosta meg a seggüket sz.rás után, még szegregálnád is az aranyos lurkókat. Nő létedre azért ez sok, nem gondolod? Szegény lurkók vágynaka beilleszkedésre, a tanulásra és te ezt is elzárnád tölük.

>>Nem a bőrszinével van bajom,

persze mindegyitek ezt mondja, de egy rendes WC-t sem csináltál még egy szegénysorsú cigánynak sem. Te is a kényszersterilizáslás hive vagy? Gulágra küldenéd öket? Náci. rasszista. A gyerekeidet is rasszizmusra neveled?

>>Most már tényleg el kellene gondolkodni a kormánynak azon, hogy tegyenek valamit azért az egymillió emberért, aki igy él. Nem azon kellene rágódni, hogy valaki kiejtette a száján a cigánybünözés szót, hanem tenni kéne valamit..

Könnyebb utat szokták váltasztani a kormányok. Vagy talám zudják, azt amit én sejtek: aki nem akar felemelkedni azt nem lehet felemelni. Nem ment ez a kádárnak sem, sem a század elejei letelepitésekkor sem, sem Teréziának... egy vacak kis kormánynak miért menne?

Bonuszkérdeés: szerinted ha kapnak egy tégkaépitésű szabvány pottyantós, az meddig lesz tiszta? meddig áll? vagy adjanak takaritónőt is? (nekem volt szerencsém látni az államilag adott BioWc-ket a harmadik faluban, nem hiszem, hogy akarnád látni azt.)“

„Te nem látod a lényeget: a cigány nem lehet hibás.

Az, hogy egy pottyantóst csináljon valaki ahhoz nem kell sem pmh, sem egyetemi végzettség: akarat kell, hogy megcsinálja és használja.

Egyébként arra kiváncsi vagyok, hogy azt mikor veti valaki a magyar szemére, hogy azért nem törli ki "valaki" a seggét, mert a magyar "paraszt" nem segit neki vagy nem törli tisztára....

Egyébként az eset nagyon jelzésértékü: nincs indittatás a jobb életre. Pedig ez az amit nem lehet adni senkinek, mert ez nem anyagi kérdés. Sokszor, rosszabb hangulatomban pontosan ezért érzem az, hogy ez soha nem fog megváltozni.“

„ha véletlenül a szomszédba költözne egy ilyen család, és mondjuk éjszaka mászának át hozzád a kertedbe szarni, mit szólnál hozzá amikor reggel meglátod a kerted teleszarva ? :)  Vagy éppen a telefon fülkéteket használnák, pesze csak esőben!“

„a cigányok annyira ostobák hogy nem tudják ha nem WC-be szarnak, akkor előbb-utóbb fertőzésveszély alakulhat ki?“

„maguktol nincs annyi eszuk hogy ne vegezzek a dolgukat ahova jol esik?“

„Pont tegnap v. t.előtt hallottam a rádióban, hogy már nem kell védőnői/ántsz igazolás ahhoz, hogy tetves gyerek újra iskolába mehessen. Illetve gyakorlatilag nem is kell otthon maradnia a fertőzéssel.

Ezt vajon a politikai korrektség és antidiszkirmináció jegyében ötölték ki az okosok??? :-(“

„Voltam bejáráson olyan helyen ahol volt pottyantós, de csak vastag TSZ dorgóban lehetett volna megközeliteni... :) Meg olyant is, hogy fél év alatt annyira leamortizálódott agy lakás, hogy a folyosón végezték el a dolgot, szépen, kupacba... hallottam olyant is, hogy az egész familia egy bilibe csinált, majd annak telitődése után a legnagyobb lelki nyugalommal a közös udvarra loditották ki, idönként találatot is érve el a konkurens családok egyes egyedeivel :) Azért szerintem kellemetlen élmény lehet, ha vegyes fekáliával nyakon öntenek :) erre lehet-e azt mondani, hogy szar ügy? :)

talán 500 év alatt felszedhetett volna annyi kulturát a csapat, hogy ennyit megtanuljon: WC használata kötelező. Annyit megtanult, hogy mindenki másnak mit kellett volna tenni, mindenki más hibás, rasszitsa és szegregéció...“

„Cigány mesztelen p.csával sétál az utcán. Szólnak neki:

Jóember!(?) Miért nem vesz alsógatyát? Melegebb és higénikusabb is!

Másnap sétál a cigány alsógatyában, hirtelen bef...sik:

-Hű azannya, tényleg melegebb!

Hátranéz:

-És higénikusabb is!

Az emberi tisztaság és igényeség nem tudás kérdése. Ha bűzlök, megfürdök. Ha zavar az udvaron gőzölgő xar szaga, eltakarítom, nem szagolom és mellészarok.“

„én elég sokat mozogtam (és szerettem is öket) nagyon alulképzett fehér emberek közt, négy elemis öreg paraszt, szénégetők, erdei munkások, 6 általánost végzett emberek közt, akik, hogy valljuk be talán egy idegen szót sem ismertek, bár nem is érezték szükségét neki. Szóval én ismertem olyant is aki soha nem járt iskolába, olyant is aki analfabéta volt. De mindegyik tudta azt, hogy mi az a WC és használta is azt. lehet, hogy pottyantós, lehet, hogy nem csempézett, lehet, hogy a tisztaság is hagyott kivetnivalót, de használta. Mit gondolsz a régi időben a svábok akik erre laktak azok mennyit tanulhattak, 10-12 éves kortól a bányában dolgoztak és ismerték a WC intézményét... És a tót szénégetők? Mesterem szülei azok voltak, irni sem tudtak, de ismerték a WC-t. (voltam náluk).“

„A nyírmihálydi történethez egy cca 3000 (!) éves (bibliai) intelem:

Mózes V. könyve 23. rész:
12. A táboron kívül valami helyed is legyen, hogy kimehess oda.
13. És legyen ásócskád a fegyvered mellett, hogy mikor leülsz kivül, gödröt áss azzal és ha felkelsz, betakarhassad azt, a mi elment tőled;


(Lehet, hogy érdemes lenne a késő bronzkor szintjére felfejlődnie a XXI. századi Európában még egy cigány közösségnek is? Netán ez túl nagy feladat?)“

Előzőre két válasz:

1. „Tehát higiéniás tekintetben nem 500, hanem több mint 3000 évvel vannak lemaradva a többségi társadalomtól. Sokkoló....

 És újra meg újra felteszem a kérdést: ha a mobiltelefonok meg plazmatévék használatát el tudták lesni a többségiektől, akkor a wc-használatot miért  nem???????“

2. “Ásó biztos hogy van. Az összetűzésekkor mindig előkerül néhány szerszám. Csak azt tudnám, hogy "nyugalmi állapotban", mit csinálnak azok a szerszámok.”


„Havas nem érti a (mai, aug. 24.) Mokkában, hogy a jogvédők, cigány funkcik (Farkas, Teleki &c.) miért nem mennek latrinát ásni a nyírmihálydi cigók számára.“

Előzőre reakció: “Ja.. ezen röhögök negyedórája.....jött azzal, hogy amikor ő katona volt, ásott latrinát, ahhoz ásó kell meg deszka :-)

 Megnézném, mikor mennek le a politika diszcigányai budit csináni meg pédát mutatni.

Vigyék Győzikét is, ha lehet....”


“Bocsánat a kérdésért, de ha a házban sincs budi meg az udvarban sincs, akkor hova sz...nak ? A veteménybe ? “

Előzőre válasz: “VETEMÉNYBE?????????????????? Láttál te már cigánytelepen veteményest? Gazos van ott szívem. Gazos. És a szaros papírt a szomszédhoz fújja át a szél. Onnan tudom, mert itt nálunk is ez a helyzet. Az etnikum előszeretettel jár az egyébként rendben tartott temető kerítéséhez szarni. Persze inkább nyaranta. Télen valószínűleg más megoldást választanak, mert befagyna a fenekük.”

“Továbbra se értem, hogy egyikükben sem merül fel a kérdés, hogy ez igy nem jó?
Mint irtam én se vagyok se gazdag, se tiszaságmániás. Őszintén szólva eléggé lepukkant egyedülanya vagyok a szingli kollégáimhoz képest.
Nade azért néha körülnéz az ember, aztán nekiáll ablakot pucolni, bezavarom a gyerekeimet a szobáikba takaritani, szétszedem az eldugult mosogatót, kifertőtlenitem a wc-t. Ez ennyire tanult dolog lenne ? Nincs az embereknek valami veleszületett tisztaság-rend érzéke ? Amikor a nők terhesek, mindig ösztönösen takaritanak rendet csinalnak. Azok a nők képesek ugy hazamenni a kórházból az ujszülöttekkel, hogy halomban áll a szar a bejárat mellett ?

basszus lesz itt nemsokára kolera meg lepra is, ha igy folytatják....”

“A telkem felső végénél van a temető. Mellette alakított ki az önkormi évekkel ezelőtt egy volt raktárépületből 6 darab komfortos szociális bérlakást. Az évek során cigánytelep jött létre ott. Víz van, de WC az udvarban. Pillanatnyilag a hat lakásra egy azaz egy darab udvari budi van. Volt minden házhoz, de a többi valahogy elfogyott. Összedőlt, megtelt, stb. A kertekben derékig érő gaz, bokrok ( bodza, szeder, ami felcsapzott), kibelezett heverő, szétszórt rothadó ruhadarabok.

Nos gondolom nyaranta jobban esik nekik a szabadba járni, mert a ház környéke gyakorlatilag körbe van szarva. Szaros papírt hord a szél az úton. Gyalog nem is járok arra. Télen érdekes, jobb a helyzet. Biztosan a Zengőről fújó éles szél az oka.

 Néha az önkori rájukdörre, vagy kiküldi a közmunkásokat takarítani. Ennyit tehet. Mivel szankcionáljon nincstelen embereket? A segéllyel lehetne, de abban a pillanatban megjelennek a jogvédők. Hogy Allah növessze hosszúra a szakállukat. A nőkét is!!!:((”

“A segélymegvonás jogilag kérdéses lehet, de valószínűleg az egyetlen hatékony fenyegetés.

 Esetleg mostantól meg lehet tiltani az udvarra xarást, ha pl. a jelenleg termelődő fekáliát veszélyes anyagnak tekintik (végülis fertőző):

A környezetre veszélyes hulladék jogellenes elhelyezése

281/A. § (1) Aki jogszabályban meghatározott engedély nélkül, illetve jogszabályban vagy végrehajtható hatósági határozatban megállapított kötelezettsége megszegésével gyűjt, tárol, kezel, elhelyez, illetve szállít olyan anyagot tartalmazó hulladékot, amely alkalmas arra, hogy
a) az ember életét, testi épségét, egészségét veszélyeztesse,
b) a vizet, a levegőt vagy a talajt szennyezze, vagy ezekben tartós elváltozásokat okozzon,
c) az állatokat vagy a növényeket veszélyeztesse,
bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

 Talán mégsem a falu dolga, hogy közbudikat állítson fel a veszélyes anyag (xar)tárolásának megoldására állandó lakosok esetén, szvsz.”

“Gyerekek, kényszeroltás. Lehet nem mennek iskolába(nem mintha amúgy szoktak volna), és kötelező udvari WC építés....”

“Volna egy-ket kerdesem:

ki fizeti az oltas koltsegeit?

Van-e valami torveny vagy akarmi ami alapjan meg lehetne valahogy ezeket buntetni , merthogy a sajat hanyagsaguk es mocskuk miatt veszelyeztetik a normalis tobbseg?et(vagy mar kisebbseget)

Megy-e  valamelyik fajvedo le Mihalydiba szart lapatolni a ciganytelepen?”

Előzőre válasz: “Vagy 5 éve egy közeli cigánytelepen is felütötte fejét egy rég elfeledett fertőző betegség. Itt is többszáz embert (tanárt, osztálytársakat, szülőket) oltottak be. Ha jól emlékszem 5 millióba került az oltás.”

“Nem tudom, te a TV2 tények riportját láttad-e, mindenesetre nagyon jellemző volt, ahogy a gyerekek után egy huszonéves c.nő csípőjét riszálva, cigarettával a kezében osont a riportalany mögé, és ott bazsalygott, mint rohadt tök az ól tetején... :-D

 wc-re nincs pénz, cigire van. No comment.

 Bírtam, hogy szegény polgm. is már próbál PC fogalmazni: "wc nem-megléte miatt". :-DDDDDDDDDDDDDD”

“Nyirmihalydiban az polgarmester felfuggesztette a szocialis kifizeteseket , akinek nincs rendben a portaja!!!!

Bravo Nyisztor Feri!Remelem nem tamadnak rad a liberosok!!!”

“Az esti híradóban hallom, hogy a polgármester a budi építéséhez köti a segély kifizetését, ami első hallásra jó ötletnek tűnik. De mi van akkor, ha meg is építik, de továbbra is a főtérre szarnak?”

Előzőre válasz: “ő volt az, aki egyszer "feljelentette" a kpl. falut, nem? Mert lopták az áramot, meg mindent.... Aztán liberálisék jól nekitámadtak. :-(( Pedig mennyire igaza volt!!!”

“Mi lenne ha kijelentenek a ciganyoknak , hogy sajnos nincs oltoanyag , korulzarnak a telepet  , lelek se be , se ki , aztan vajon hogy jajgatnanak?

Csak azert vagyok ilyen gyilkos hangulatban mert rokonaim laknak arrafele es a nyolceves kislanyukat is be kellett oltatni ezek miatt a mocskok miatt.”

“Lemehetne most- hogyishijjak azt a nagyokos not , valami EU-s kepviselo- meg a nagypofaju Horvath egy kis szart kapirgalni , meg budit epiteni!

Ket hetet eltolthetnenek nepnevelessel!”

“Meglebegtetnem a fejuk felett hogy nincs oltoanyag(mert Orbanek elloptak , vagy ilyesmi) erre mind szet akarna szaladn ,viszontezt megakadalyoznam!

Ja , es ket nap mulva felajanlanam , hogy aki sterilizaltatja magat , az megkapja az oltast!!!”

Elfogyott az oltóanyag Nyírmihálydiban!

Előzőre: “Ez utóbbi fogyasztók által fizetendő ára 5800-6600 forint között van, a gyermekeknek szóló oltásokért 4000-4300 forintot kell fizetni. A vakcina 25 százalékát támogatja a társadalombiztosítás.

Meg gondolom a maradék 75%-ot is az adófizetők pénzéből állják....”

“A magyarok is veszélybe kerülhetnének a vírusoktól!!!

Amúgymeg Farkas Flóri meg a többi romajogi főokos:

TESSÉK MENNI NYÍRMIHÁLYDIBA LATRINÁT ÁSNI, legalább 16 év alatt valamit letennének az asztalra (hamár az én pénzemből is tartják ezeket a naplopókat)+

más:

Taplocán voltam 1 hete, épp valami cigány-kultúra, és a szegény elnyomott cigányság szentté avatása volt a fő téma (tipikus seggnyalás)   És a nagy kérdés:

MI A VÉLEMÉNYÜNK A CIGÁNYSÁGRÓL?  (mivel sok roma volt nem mertem felmenni, és véleményt nyilvánítani)

A rendezvénytől kb 50 méterre ilyen cirkuszi dolog volt, tudjátok ez a mozgóvidámpark.

Mikor a WC felé vettem az irányt egy bazi nagy merci kishíján átrobogott rajtam, kanyarodott be a Vidámparkhoz.   Kiszállt belőle egy olyan 120  kilós cigánycsávó karomnyi vastag aranylánccal a nyakában, és ment be a vidámparkos kocsiba  (gondolom az Ő bizniszük ez is)  

Kérdem  én, hogy lehet ekkora bevételt hozni a vidámparkozásból, mikor kb alig van pár ember aki felült a többszázforintos jegy mellé.  Fizetnek ezek adót?

Ha ilyen jól megy nekik, akkor miért nem tartja el a gazdag cigány a szegényt cigányt? (baj eseten amúgyis naggyon összefogó népség)  Miért az én adómból kell eltartani a naplopó, dolgozni nem akaró, igénytelen csürhét, és miért az én TB járulékom terhére kell ezeket beoltattni?     Csak ennyi kérdésem lenne.

Ezt romavezetők is olvassák??”

Előzőre válasz: “Jogos a kérdés, és nagyon helyes. Ezek nagyon fontos kérdések. A cigányság létszáma és civilizálatlan, tanulatlan, munkaképtelen, beilleszkedésre képtelen volta nagyon nagy gazdasági visszahúzó erő. Nem szeretnék mindent rájuk fogni, de ez is egy olyan probléma, amit ki kell mondani. És hála istennek egyre többen kimondják és felvetik az ilyen problémákat. Ezeket már nem lehet a szőnyeg alá söpörni, mert már egyre púposabb a szőnyeg. Nem lehet mindig a fasizmusra való utalgatással, meg Európára való hivatkozással reflexből elhárítani ezeket a kérdéseket.”

“Ha nem teszünk semmit, nem kényszerítjük rá őket a civilizálódásra, akkor hagyjuk, hogy a többségi társadalom zülljön le. És itt még azt a szót sem szeretném kimondani, hogy magyar. Idejöttek kínaiak is. Lehet őket szeretni, nem szeretni, de nagyon sok szorgalmas kínait láttam már, akikre lehet mondani, hogy civilizááltabbak, mint a romák. A magyarok, kínaiak, szlovákok, bolgárok, ruszinok, örmények, románok, svábok stb. mind magasabb szintű kultúráltsággal rendelkeznek, civilizáltabbak, mint a cigányok. A kínaiak még csak nem is európaiak. Miért kellene eltűrni, hogy egy behatárolható embercsoport bevándorolva egy másik embercsoport területére züllessze annak tagjait és kultúráját. (Mondom még egyszer: liberálisnak tartom magam. De a liberalizmus nem azt jelenti, hogy nem védjük meg saját értékeinket.)”

“Én testalkatom és harcművészeti tudásom miatt persze könnyen beszélek, de hát bassza meg, mindenki hirtelen kurva érdekesnek találja az ablakon túli világot, miközben a cigány hangosan röhög és köpködi a szotyit.

Vitálisabb nép, mint amagyar ez sajnos igaz. Nem csoda, hogy ilyen gyorsan tért hódítanak.

(ez egyébként egész Európára jellemző: a vitális barna népek lenyomják az elkorcsosult fehéreket, ennek jelei mindenhol észlelhetőek)

Egy ismerősöm mesélte a következőt: Erdélyben járkált, fényképezgetett, mikor egy cigány kölök cigit kezdett lejmolni. Nem dohányzik, nem tudott adni, erre a kölök pofánvágta és leköpte. Szegény hülyegyerek csak állt, lévén nem volt védekező ösztöne - nem csoda, a mai feminin férfi-ideált dicsőítő szép új világban.

Ezt meglátta két markos székely legény. Odamentek, levertek két nagy maflást neki, majd a cigány után eredtek, és ahogy illik, jól ellátták a baját. Mikor visszafele jöttek, szerencsétlen ismerősöm kérdezte, hogy ő miért kapott két pofont. A válasz magától értetődő volt: -Mert hagytad, hogy ezt tegye veled!”

Előzőre válasz: “Én hasonlót a Blahán éltem át a '90-es évek elején, csak nem pofánvágott egy 10 év körüli cigánygyerek, hanem bokánrúgott és k... anyázás közepette elszaladt, mert nem adtam neki cigit. Akkor még bagóztam.

Szerinted mit kellett volna tennem.

Elég nagy darab vagyok.”

“Szerintem az a Jobbikos Magyar Gárda gatyába fogja rázni ezeket a szarháziakat.

Az nonszensz hogy a fél falu retteg pár cigánycsaládtól.”

„Ha ez valóban így lesz, egyre többen fognak jelentkezni a gárdába...“

„Nem mennek tüntetni, megverik az orvost, ha nem látja el őket....Ha meg a rendőr közbelép, mennek az "ombúcmanhó"...És már ott is vagyunk a rasszizmusnál...“

„Nekem is van egy orvos ismerősöm, akit körzeti orvos korában egy mattrészeg cigó meg akart verni. A doki egyszer figyelmeztette a rétinégert, majd mivel nem volt foganatja, a dolgok további intézését a tettrekészen várakozó óriás schnauzerére bízta. Bejött...“

Most, egy cigányfajvédő idióta nácizására igen jól összefogott válasz:

„Na figyelj csak ide!

Kitetted a gondot Európára, akkor (ismét és ismét) kiteszem én is: amióta, azaz a XIII. század óta, Európában a cigányok megjelentek, népeken, társadalmi rendszereken és korokon át a gond pontosan ugyanaz volt velük: a kriminalizáltság és az élősködés, a beilleszkedni képtelenség!

A nácizásod úgy marhaság ahogy van, keverése/maszatolása a hozzád hasonlók tárggyal kapcsolatos impotenciájának és ismerethiányának. Hol voltak a nácik pl. Mária Terézia uralkodása alatt? vagy mondjuk XI. Lajos korában?

Ha veszi valaki a fáradtságot és utánaolvas annak, mi mindent próbáltak/próbálnak már meg Portótól - Vlagyivosztokig az elmúlt nyolc évszázad alatt, akkor rájön, hogy a többségi társadalmak részéről mindent: az erőszaktól a pozitív diszkriminációig a teljes skálát bevetették már.

Tökéletesen sikertelenül, hiszen mind a mai napig ugyanúgy -ahol tömegesen megjelennek- ugyanaz a gond: kriminalizáltság, élősködés...

A különbség a két megoldási véglet között csak annyi, hogy a "keménykéz" alkalmazása esetében, hosszabb-rövidebb időre meghúzták magukat, vagy odébb álltak.

Újra és újra feltettem a kérdést itt is: mit tett, mit tesz a cigányság azért, hogy a róluk világszerte kialakult kép megváltozzon?  Ez nem magyar/magyarországi kérdés, és aki ezt így tárgyalja, az több, mint szűklátókörű!

 Mit tettek/tesznek ők azét, hogy a koszból, a promiszkuitásból, az igénytelenségből kiemelkedjenek? Már persze azon túl, hogy hol erőszakkal, hol kihasználva a korszerű társadalmak szolidarítását elrabolták, kizsarolták azt, amit lehetett?

Miért kell eltartani  (pl. itt és ma Magyarországon) úgy majd 1 millió embert, hogy a közösből teljes élete alatt kizárólag kivett, de hozzá nem tett semmit?

...és soha nem is fog...micsoda jogvédelem az, amelyik ezt a magatartást még védi is?

Hol van kifejtve, megállapítva ebben a nagy nyomorúságban a cigányság saját felelőssége? Mindenki-mindíg és mindenhol a hibás, ők viszont soha és semmiben? Felnőtt emberek, de felelősség nélkül?

Ez a téma nem jobb vagy baloldai kérdés! Ez ma Európa egyik komoly gondja, és ha változatlanul a "lilagőzős" emberekre hallgatva próbálkoznak, abból sajnos megoldás nem születik.

Amíg nem tárják fel ennek az évszázadokon át tartó beilleszkedésképtelenségnek a valós okait, és innen kezdve, ennek ismeretében keresik azt a fajta magoldást, amiben magukat a cigányokat-igen, ha kell kényszerítik- olyan helyzetbe, hogy választhatnak: vagy megváltoznak, vagy eltűnnek- addig nincs még csak remény sem a javulásra.

Csak akkor lehet bármit is elérni, ha csak egy keskeny és egyirányú alagút marad szabadon: aki átmegy rajta, azzal nem lesz több gond, lesz, mint a többi ember, aki meg nem megy át, annak meg annyi...

Aki nem akar, azt nem lehet üdvözíteni!

A türelem mindenhol egyre jobban fogy, az irracionális cigányjogvédelem nevetségessé és kifejezetten ellenszenvessé vált a társadalom széles körei előtt (többet árt mint használ, ez nyilvánvaló), így előbb utóbb megindul az önbíráskodás!

Ami jórészt a jogvédők "áldásos" tevékenységének lesz köszönhető, hiszen sikerült a hatóságokból "bénakacsát" csinálni!

München mellett egy közepes gépipari vállakozásnál egy jóembert kirúgtak az állásából, mert egy hónapon belül (előző esti betütükézésből kifolyólag) háromszor is alaposan elkésett a munkájából, s emiatt a termelésben (a szalagon) voltak megakadások.

Amikor a szakszervezethez fordult, hogy ez jogtalan, röviden hajtották el a búsba: AZ Ő DOLGUK A MUNKÁJÁT KIFOGÁSTALANUL VÉGZŐK VÉDELME, NEM AZOKÉ, AKIK MIATT A TÖBBIEK KERÜLNEK ZŰRBE, AKI NEM TARTJA BE A MUNKASZERZŐDÉSÉT...

Azaz: joga annak van (legyen) aki a jogok forrását képező kötelezettségeket is teljesíti!

No innen kéne kezdeni valahol...

Friss élmény: Minap a Nagyvárad téri aluljáróban két cigánysuhanc esett neki egy idős bácsinak, hogy kifosszák. Rendőr sehol, a járókelők bénán bámultak. Mígnem jött egy "kopasz" és seperc alatt kipofozta a két suhancot, akik próbálkoztak ugyan vele is, de attól még csak keményebben kapták az áldást. Aztán végül futóra vették a formát.

...és akkor ott az aluljáróban lévők megtapsolták a "bőrfejűt"...

No így kell gondolkodni a cigányokkal kapcsolatban a közhangulatról...“

Amire egy válasz: „Összegzéseddel maradéktalanul egyetértek, a lényeget ragadtad meg.

Ami a „Ez ma Európa egyik komoly gondja, és ha változatlanul a "lilagőzős" emberekre hallgatva próbálkoznak, abból sajnos megoldás nem születik.“ mondatod illeti, uniós csatlakozásunkkor én is azt hittem, hogy a közösség támogatásával végre lesz megoldás, vagy legalábbis valami értékelhető előrelépés erre a problémára.

Azóta azonban bebizonyosodott, hogy az uniós mainstream "cigánypolitika" teljességgel diszfunkcionális, ott is a megélhetési jogvédők szabják meg a kereteket, akik semmiféle érdemi, az európai társadalmak többségének támogatását bíró terápiát nem tudnak javasolni. Amíg a Lévai Katalin-féle gátlástalan píszí lovagok futhatnak be EU-s villámkarriert, addig semmi jóra sem számíthatunk.“

Végül, örökítsük meg a kapcsolódó szon.hu-s fórum hozzászólásait. Csak a rend (és esetleges későbbi „eltűnésük“ / „kicenzúrázódásuk“) kedvéért. Időrendben visszafelé haladva:

Hozzászóló : Lacoska
24.08.2007, 14:40
 

Az Ő "kultúrájuk"!

A kutyát mégcsak be sem kell idomítani,hogy ne csináljon a saját óljába!Kérdem én:milyen emberek(népcsoport)azok,akik még latrinát sem építenek a portájukra és a saját fészkükbe s.arnak,majd a bélsáros kezükkel mennek bevásárolni és a polgármesteri hivatalba segélyért? A falusiakat ráadásul eltiltották a munkahelyüktől ideiglenesen MIATTUK!Az egészséges élethez való jogukban korlátozott emberek mellé ki áll,hisz a szadesz az ellenkező oldalon harcol leendő választói kegyeiért!

    Hozzászóló : Kean
24.08.2007, 08:11
 

Az igazi védőoltás:

1. Sorba állítani őket.
2. Az első páciens melléhez szögezni egy 122-es tarackot.
3. Beinnyektálni a vakcinát.
4. Számításom szerint egy adag kb. 1000 szunyoknak elég.

    Hozzászóló : ma_lac
24.08.2007, 07:47
 

Ötszáz, bizony!

- Nem lehet mindent rögtön egyik napról másikra megoldani - szoktak védekezni.
Ötszáz évük lett volna rá, hogy civilizálódjanak. Nem akarnak. Ahova beözönlenek, ott vége a rendnek, a békességnek. Úgy grasszálnak itt, mint a védett állat a rezervátumban; tehetik, őrájuk a törvény nem vonatkozik.
Mindenhol, az életben éppúgy, mint egy gyárban, keletkezik selejt. Az emberiségnek is van selejtje. Annakidején ezért lettek ők a nagy kultúrájú Indiából elzavarva; eme tényeket letagadni álság és képmutatás.

    Hozzászóló : zsazsi
24.08.2007, 07:23
 

sajna...

Hitlert nem hagyták nyugodttan dolgozni...

    Hozzászóló : szamos
24.08.2007, 07:12
 

Észrevétel

2007. űrgödrös budi,
2107. megtanulják, hogyan kell használni, takarítani
2207. talán az angol wc használata bekerül a hétköznapokba
2307. megtanulják használni, hogyan kell lehuzni
2407. megtanulják miért kell a wc kefe
2507. megtanulják, hogy a wc illatosító nem a fűrdés helyett kell használni, hanem a wc-ben kell
2607. anyanyelv a lovári a Kárpát-medencében

    Hozzászóló : colosseo
24.08.2007, 06:39
 

kerti budi

Az Erdélybe kiránduló embert néha megdöbbenti, hogy nincs a házban WC, hanem gyakran kerti budi van. Magyarországon,

SOKKAL megdöbbentőbb, hogy MAGYARORSZÁGON (!), Nyírmihálydiban még sok helyütt kerti budi sincs! Hová végzik a dolgukat ezek az emberek? A fűbe? Bokorba? Fa alá?

    Hozzászóló : intrikus
24.08.2007, 02:31
 

re diplomatikus

a felsorolásból kimaradt, hogy, lopni azért járnak, kertekből zöldséget, gyümölcsöt, aprójószágot, a határból kukoricát, gyümölcsöt, az erdőből fát....és ha rászólsz...akkor elküld oda, ahonnan jöttél, vagy betőri másnap az ablakod...vagy egszerűen közli...amig a magyarnak van, addig neki is lesz....vagyis amig a magyar dolgozik vele, addig neki lesz mit ellopni.
Adnék én mindegyiknek olyan vakcinát.....
Ha Elqrónak és böszme kormányának lenne esze, azt mondaná...nahh..három gyerekig adom a családi pótlékot,onnantól kuss minden réti négernek...segély meg nuku, közmunka: akkor kapsz pénz.

Naponta látom, ahogy az önkormányzat előtt csapatosan, szutykosan,bűdösen vergődnek a segélyért, meg még segélyért...aztán a kisboltban veszi a pulyának a chipset, kolát...amit azonmód szutykos kézzel töm magába az összes kölök...utána a kocsmába mennek apuka-anyuka egy óra alatt elissza, elgépezi azt a pénzt,(másnapra már üres kenyérre sem jut)a amiért verték a palávert a polgármesteri hivatalban, a saját mocskukban fetrengenek, a pocsolyába, árokba esnek csont részegen..csoda ha betegek lesznek?

Nem vagyok rasszista, csak rühellem ahogy élnek, ahogy viselkednek...és hogy ezt minden nap látni kell

    Hozzászóló : ensany
23.08.2007, 23:54
 

hogy?

hogy lehetne azt megmagyarázni segélyosztásnál hogy azért kevesebb az annyi, mert a gyerekeknek meg kellett venni a hiányzó vakcinákat?

    Hozzászóló : ensany
23.08.2007, 23:10
 

aha

na szegény pogármester jól megszidalmazták, engedett is szegényke annak a böszmenagy közvéleménynek. igen, lett segélyemelés is. DE!!! ne felejtsük el azt, hogy hogyan is került szegény megszégyenített polgármester úr a székbe..?????
miket beszélek!!!
magyarországon ez nem is így működik. de tényleg.

a kedves nép meg hadd szaporodjon, lesznek még választások. :-)
nameg amúgy is azt mondta az egyik ilyen emberke, hogy nagyon drága a tisztasági betét, úgyhogy...........hadd húzzanak csak bele, malyd mi szépen eltartjuk őket. 

    Hozzászóló : nemvak
23.08.2007, 22:42

Pár hónapja Nyírmihálydiban volt egy kis balhé. Na nem a cigánybűnözésre gondolok, mert az mindennapos dolog. Ritka látvány tárult elém amikor egyszer átutaztam rajta. Olyan volt mintha egy futurisztikus filmben járnék. A határban az erdők derékba vágva, na nem egy - két szál, hanem az egész erő. Persze nem is kell mondanom, hogy miféle emberek jöttek kifelé megrakott lovaskocsival.

Tehát a múltkor a TV is foglalkozott ezzel a településsel. Mert a lakosságnak elege van ezekből a beilleszkedni képtelen, semmirekellő emberekből. A polgármester nyilatkozata szerint a segélyből züllenek, a gyermekeik ugyan olyan koszosak és büdösek. Értelmezésem szerint az egész segélyrendszer semmit sem ér, ugyanis alkalmatlan a funkciójára. Hozá sem kell tenni, hogy az emelt adók és egyéb sanyargatások nem a reformokra kellenek, hanem az egyre szaporodó cigányok eltartására.

Aztán a polgármester szerint lopják az áramot is. Tehát az élet minden területén csak a Magyarságra negatív dolgokat lehet felhozni.

Ezért a polgármestert majdnem meglincselték.

Csodák csodájára ki jött le nagy sebbel az ártatlan cigánykák védelmére kelve visítani ?

Bizony Mohácsi Viktória kormánypárti (szdsz) EU képviselő asszony. Kapott is a médiától a polgármester.

Most meg mit hallani ? A cigányok a több segély ellenére rühesek, tetvesek, hepatitiszesek és a franc tudja még, hogy miféle betegséget hordozók.

Csak gondoljunk bele, hogy manapság a cigányok a segélyből "nyugati" autót tudnak fenntartani. Tescoznak és egyéb tömeghelyekre járnak. pillanatok alatt megfertőzik nem csak a helyi kisiskolásokat, tanítónéniket, rendőröket stb, hanem a saját gyermekeinket is.

A Magyarnak meg vizitdíj. Amit ugye a miniszterelnöktől tudunk, hogy becsületszavára nem lesz.

Nem is kúrvamagyarország ez, hanem fertőzést hordozó cigánymagyarország, melyet szétlopnak a diktatúra funkcionáriusai.

Az agymosottak meg a Magyar Gárdától félnek. Eszméletlen. Érdekes, hogy a cigányok is attól félnek, mint az agymosottak. Bár egy helyre is szavaznak.

RENDET ! 

   Hozzászóló : klapka
23.08.2007, 22:12

Ez nem vicc!

Nemrégen Újlétán volt hepatitis járvány tanítási, szorgalmi időben. Ezt nagy erőfeszítés árán sikerült megfékezni.
Véleményem szerint a lappangási időn belül nem lenne szabad a tanítást megkezdeni. A nebulók pedig , úgymond tartalmilag bepótolnák a tananyagot, de semmiképpen nem a szűnidő rovására.Egy ügyes iskolaigazgató pedig talál munkát a pedagógusoknak. 

    Hozzászóló : ensany
23.08.2007, 21:50

rezervátum? hehe

miket is beszélünk?
rezervátum? segély? jogok?
lassan mi kerülünk a SAJÁT HAZÁNKBAN rezervátumokba. ha nem akkor csak azért nem mert a politikusokat meg ezeket a nem túl jó munkásembereket kell eltartanunk. ébredjünk már fel ez magától nem fog változni. és igen lassan mi is kezdünk lesüllyedni erre a szintre. ez valakinek érdeke lehet. vagy nem? 

    Hozzászóló : grass0410
23.08.2007, 21:24

hoppá

kaptak a rászorultak ingyen wc-t 40 e/db a tavaszt 95% nem élte tul ki ment a kéményen.sajnos látom a kutyát miért tartják.cak az okítson, aki már próbált köztük élni. 

    Hozzászóló : diplomatikus
23.08.2007, 21:21

szkata!

Tökéletesen igazad van! Igenis, rezervátumok kellenek, merthogy ugyanúgy élnek a cigányok, mint 2 ezer évvel ezelőtt! Eszük ágában sincs másfajta életmódra áttérni: KAJA-PIA-SZEX!!! A többi nem érdekli őket! Hagyjuk tehát meg nekik, hadd élvezzék az életüket ahogy ők akarják!
DE NÉLKÜLÜNK! Ki kell jelölni egy megyét, ahol csak ők éljenek, abban lakjanak amit épitettek, azt egyék amit készítettek, és IGENIS hagyjuk hogy ELSZIGETELJÉK MAGUKAT! HISZ A GUSZEVI ISKOLA BEZÁRÁS ELLEN IS TILTAKOZNAK! NEM AKARNAK BEOLVADNI! NE BÁNTSUK ŐKET!
DE NE IS PÉNZELJÜK ŐKET TOVÁBB RAJKÓNKÉNT ÉS HAVONTA SZÁZEZREKKEL!!! 

    Hozzászóló : fenyofa
23.08.2007, 20:42

cigányok

Magyarország Böszme Miniszterelnöke úgy a maga módján demokratikusan épp most akarja betiltani a Kuruc Infót, mert leírja a tényeket a szavazóbázisróé.

vajon olvasta-e ma Ózdról az erősen "moderált" boonon megjelenő híreket? 

    Hozzászóló : szkata
23.08.2007, 18:42

valami nagyon nincs rendben

Azt nem értem, hogy ha mindenben utánozzuk Amerikát, akkor abban miért nem, hogy rezervátumokat létesítsünk. Miért erőszakolják ránk magukat. Érdekes, hogy mi miért nem akarunk minden áron velük 1 utcában lakni, 1 iskolába járni...stb. A cigányok nem gondolkoznak el rajta, hogy ne erőltessék ránk magukat, mi sem szeretnénk magunkat rájuk erőltetni. Tartsuk tiszteletben egymást. Költözzenek tőlünk jó messze, és mindenképpen külön utcákba. Nem vagyunk egyformák, ők maradjanak a saját népükkel, boldogítsák egymást.Minket pedig ne keserítsenek. Ha ők megjelennek valahol, az ingatlanok eladhatatlanná válnak. Gondolkozzanak végre el, hogy vajon mi ennek az oka...mert igenis nyomós oka van. 

    Hozzászóló : anno111
23.08.2007, 18:16

még egy apróság

eléd áll a sorba, hangoskodik, úgy tetszik, nekik minden JÁR. Azt, hogy nem a Jézuska hozza, hanem a többitől veszi el, nem jut eszébe. A magyaroknak annyi kisebbség elől kell hátrébb lépni a sorban, hogy már elfogyott a hely, nincs hova hátrálni. Hol van az az ország, ahol a dolgozó, adófizető, és tisztességeese megélni akaró magyarok egy sorban állhatnak a többiekkel? 

    Hozzászóló : anno111
23.08.2007, 18:11

attól hogy

két lábon jár, de nem tud írni-olvasni, csak egy szót ismer a segélyt, dolgozni senki nem látta, tanulatlanul vegetál, nem biztos, hogy ember, mert az a Homo Sapiens faj része, - értelmes ember- a többi csak olyan élő biohulladék... 

    Hozzászóló : Zsiru
23.08.2007, 17:28

:((

A párom a múltkor a belvárosban hallotta 2 cigu beszélgetését:
- Heee, ha ezek az emberek aki napközben itt vannak a téren nem dógoznak, mibű lesz nekünk a segély???

No comment.... 

    Hozzászóló : Dr_Justice
23.08.2007, 17:04

Közeledik az utolsó csepp...

Utállak! Ez az ÉN véleményem.
Nem a bőröd színével van a bajom. Az életeddel.
Tele vannak veled a börtönök. Ellopod, amiért megdolgoztam.
Bántasz engem, bántod a gyermekemet. A feleségemet molesztálod.
Büdös, mosdatlan vagy.
Ha visszaütök, ha véleményt mondok, meghurcolnak. Benne leszek a tévében, hogy rasszista vagyok.
Pedig nem azt utálom, aminek születtél. Azt utálom, ami lett belőled.
Ha a vonaton mellém ülsz többedmagaddal, félelem és undor fog el.
Nem tudsz emberek közt viselkedni. Ha tudnál, lenne munkád is.
A jogaiddal tisztában vagy, de a nevedet nem tudod leírni.
Folyamatosan segítő jobbot nyújtunk neked, de kihasználsz. Csak a segélyt látod.
Nem is akarsz több lenni, mint ami vagy: Cigány.
Cigányból csak akkor lesz roma, ha megtanul EMBERKÉNT ÉLNI!!!!
Van belőled néhány, akiknek sikerült. Mert ő is akarta.
Én őket hívom romának. És elismerem őket. És szívesen dolgozom velük.
De téged megvetlek. Azt akarom, hogy elmenj!
 

    Hozzászóló : szirtisas
23.08.2007, 16:51

...

Ha megkaptad az oltást NE FÜRGYÉ LE! :) 

    Hozzászóló : szamos
23.08.2007, 13:07
 

Észrevétel

Már hozzászóltam e cikkhez, nem tudom elfelejteni az az Országgyülési közvetítést, amikor flórián téri képviselő az orrát vájta, kérdem akkor ki a példakép ezeknek ? Mert, hogy nem tanulnak, nem fejlődnek az látszik, sőt a magyar is erre a szintre sűllyed. Hiába a bikalánc, meg a béemwé attól még a se..e sza.ros.
Országosan szigorú felülvizsgálat és szabályozás kell, pl, az ukránok 1995. óta s.arnak-pi..... szemetelnek úton-útfélen senki nem tesz semmit, pedig az Ukrán hatóságok folyamatosan közzéteszik, hogy akár Kárpátalján is rendszeres az ebből adódó járvány, nem beszélve a HIV fertőzséről. Tehát a hatóságoknak oda kell figyelni, nem csak magyarázkodni kell utólag. Egy biztos ilyen településen polgármesternek lenni nem könnyű menetelés pláne, ha magára hagyják felülről.
 

    Hozzászóló : ildiko90
23.08.2007, 10:47

Sajnálni őket?

Én személyesen láttam milyen alpári körülmények között élnek! Kaphatnak ők akármennyi támogatást SOHA nem fognak megváltozni!!!!! Csak azokat a magyarokat sajnálom akik miattuk szenvednek! és akiknek megkeserítik az életüket! Még hogy esélyegyenlőség??!! Isten Ment's! akkor azt hiszem nekünk annyi lenne!!!! 

    Hozzászóló : magyarvagyok
23.08.2007, 09:32

comment

Mikor fognak már beilleszkedni a társadalmi elvárásoknak megfelelően?
Mikor fogják már a szoctörvényt hatályon kívül helyezni?
Mert őket védi a szoctörvény palástja....

Nem sok ideje van Mo.-nak, amennyiben nem változik a fenti jótékonyságoi intézménynek a rendszere, hisz csak egyszerűen az életből vett példa szeritn: ha a spájzba nem teszünk be semmit, csak mindig kiveszünk, akkor előbb-utóbbb kiürül, és mindannyian éhenhalunk (mindig adózok, de ők sohasem fognak).
Nem tudom meddig folytat még a magyar politikai elit stuccpolitikát, miért dugjuk a fejünket homokba, hiszen az országot sújtó katasztrófa itt van körülöttünk/felettünk. Felelős magyar országvezetők miért nem tesznek ezért, miért kell a magyar társadalomban még nagyobb feszültséget gerjeszteni, ami egyébként is csak egy lufi, és arra vár, hogy mikor fog szétdurranni, mikor lesz Koszovó hazánkban.
 

    Hozzászóló : diplomatikus
22.08.2007, 23:21

Mit is várhatunk tőlük???

...több mint EZER év után??? mennyi türelmi idő kell még???
Nekik csak az ingyen-kaja, ingyen lóvé kell, na de ők nem türelmesek ám!!! Lerugja a fejed, ha nem kap meg mindent!
Nem is biztos, hogy kisérletezni kellene velük! Hisz elutasitják minden percben azt az életformát, ami megerőltetéssel jár...
Külön megye kellene számukra, ahol élhetik a saját "tradicionális" életüket! Egyék amit megfőztek, megteremtettek, lakjanak abban amit építettek! No segély!!! 

    Hozzászóló : diplomatikus
22.08.2007, 23:06

...tudod, "szamóca"...

...valahogy mégsem mindegy, hogy azt írod: "ember-ember"!!!
Nem tisztességes egy kalap alá venni azt, aki mondjuk alacsony bérből is tiszta, pedáns, - szemben azzal, aki a rajkónkénti havi 150 ezerből műkörömmel, taxival, játékgéppel, iszonyu sok kajával-piával, tuti modern cuccokban járva él, de a lakása és a ruha alatt-felett szutyok-retek-csepeg a fertő belőle, összevissza köpköd, x..aros kézzel fogja meg a kilincset, amit Te gyanútlanul megfogsz utána... Bármennyi segélyt adsz neki, környezete direkt szutyok, hogy a helyszínelők lássák, milyen "mélyszegénységben" élnek...
Na látod, így terjed a kalici-típusu fertőzések hada (népiesen xar-fertőzés) és sok-sok más, amit már "nem merünk" tőlük eredeztetni, pedig igen valószínű!
Na látod, ezért nem mindegy, hogy igényes, normális, dolgos, tanult, szorgos ember valaki, - vagy lusta, tolvaj, szutyok, sokszor taníthatatlan, debil (mert többnyire saját rokontól, alkoholmámorban fogant) és ráadásul egyre erőszakosabb...
Nekem elhiheted, sokéves intenzív tapasztalatom van benne... (tisztelet a kivételnek) És ez nem valamiféle fajgyűlölet, hanem TÉNY!!!
 

    Hozzászóló : gurtnyi
22.08.2007, 20:53

Ne fürgyé le!

Levi 69-nek
Nagy duma, gratula! 

    Hozzászóló : global001
22.08.2007, 20:25

Be kell vezetni, hogy ALANYI JOGON járjon a szappan és a tüsfürdő is a kisebbségnek! Hát igen, a jogaikat mindegyik tudja, csak a kötelezettségeiket nem! 

    Hozzászóló : Dante1910
22.08.2007, 19:49
 

káosz ország...............

kosz és mocsok, lényeg az emberi jogok! 

    Hozzászóló : levi69
22.08.2007, 18:12

Ők komolyan vették: NE FÜRDJÉL LE! 

    Hozzászóló : szamos
22.08.2007, 16:17

Észrevétel

Ebben a térségben sorozatos az ilyen betegség lásd Hodász. Tény, hogy megfelelő szülői hozzáállás, nevelés kell, hogy a gyerek megtanulja a WC után moss kezet, no meg étkezés előtt, a napi legalább egy fűrdésről nem is beszélek. Viszont nem kell cigánytelepre menni, csak meg kell nézni a baktai út melletti parkolót, szemét-szemét hátán WC az út mellett, az erdőben miközben német rendszámú autó tulajdonosa pisál a többiek meg esznek a tisztának nem mondható asztalon, padon. Ha jól emlékszem ott kb. 1980-as évek elején volt tisztaság. Út Európába ? nem hiszem ! út Afganisztánba, Szomáliába ! A sötétségbe ! 

    Hozzászóló : piros_szamoca
22.08.2007, 15:24

Nem mindegy?

mindegy hogy kisebség,vagy nem kisebség! Ember-ember.sok helyen volt a tavalyi évben hogy nem kisebségi körökben szedte az áldozatait.Pár évvel ezelőt a gennyes agyhártyagyulladást sem ők terjesztették.Nem bratyizok a romákkal,de ami igaz az igaz.Sok nem roma családokban is nagy a fertő. 

    Hozzászóló : bbevike
22.08.2007, 14:17

kérdés

Szeretném megkérdezni Nyírmihálydi lakosoktól, hogy prostituáltak vannak e a faluban?Vajon nem ők terjesztik? 

    Hozzászóló : Oren
22.08.2007, 14:05

A többség

Ők immunisak rá nem lesznagybajuk belőle akinek nagy baja lesz az az ápolt és magára adó magyar 

    Hozzászóló : Gyzmo
22.08.2007, 13:58

Kisebbség

Akkor nincs nagy baj ha a többség kisebbség 

    Hozzászóló : ddtbp
22.08.2007, 13:48

Ez már türhetetlen

Jó-jó , hogy kissebség, de hogy megöli a többséget... 

    Hozzászóló : demokratura
22.08.2007, 12:58
...

kitört a cigánytelepen a járvány... hmmm

Frissítés:

tv2.hu video; részlet a reggeli Mokkából:


Havas Henrik: Jó reggelt kívánok! Nem önön akarom elverni a port, de a 21. században hogyan lehetséges az, Európában, egy európai faluban vannak olyan házak, amelyeknek az udvarán nincs idézőjelben "budi"? Ez hogy lehetséges?

Nyírmihálydi polgármestere, Nyisztor Ferenc: Nagyon jól kezdte Havas úr a kérdését, hogyan lehet az hogy a 21. század elején még ilyen előfordul? Sajnos előfordul. Az igénytelenség, a trehányság, a nemtörődömség...

Havas: (beleszól) ...akkor most kérdezek valamit, ne folytassa, mert tényleg az ember iszonyúan felidegesíti magát. Ahhoz, hogy latrinát ássanak -én voltam katona, épp az előbb Gerővel erről beszélgettünk - tudja mi kell? Ásó meg deszka, oszt jónapot!

polgármester: Havas úr, képzelje, én is voltam katona...

Havas: (beleszól) ...akkor ástunk latrinát, nem?, amikor ki kellett menni gyakorlatra.

polgármester: ...lövészárkot...

Havas: (beleszól) Akkor itt a nyírmihálydi cigányok mért nem ástak latrinát, mért nem adtak, ha nem ástak; ha nem ástak, akkor mért nem ásnak ott a roma jogvédők, vagy maga, polgármester úr?

polgármester: Hát kérem szépen megkérdezem öntől, hogy énnálam mért nem jöttek latrinát ásni?

Havas: (beleszól) Én azt kérdezem, hogy kinek a felelőssége... a cigányok hova járnak egyáltalán -nem tudok jobb kifejezést- üríteni vagy a szükségletüket elintézni?

polgármester: Természet lágy ölére, kérem szépen!

Havas: Tehát ki a kukoricásba.

polgármester: mégha kukorica volna, kérem az haggyán, de parlagfű meg laboda, meg egyebek találhatók...

Havas: Akkor most azt kérdezem, hogy mért nem hívta fel telefonon Farkas Flóriánt, Teleki László államtitkárt, Horváth Aladárt, hogy egy picit hagyják abba a politizálást és jöjjenek ásni?