Ugrás a cikkhez
Reklám

Előzetes letartóztatásba került a makói támadó – a gyanú szerint a cigány társával június elsején brutálisan bántalmazott és megerőszakolt egy 24 éves lányt. A fiatal munkából tartott hazafelé éjjel 1 óra körül, amikor az egyik sétányon belekötött a két cigány. Az elfogott cigánybűnöző nemrég feltételesen szabadult a börtönből, ahol lopásért ült.

Előzmény: Súlyosan bántalmaztak és megerőszakoltak egy nőt Makón - az áldozat életveszélyes sérülésekkel került kórházba

A 24 éves nő munkából ment hazafelé június elsején, amikor a Nagyér sétányon megtámadták. A két cigány leszólította, majd verni kezdték, egyikük meg is erőszakolta. A fiatal nő napokkal később merte csak elmondani, hogy a sérülései hogyan keletkeztek.

„A sértett heves ellenállása miatt olyan súlyosan bántalmazták, hogy életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Bejelentés a rendőrségre csak a következő hét csütörtökön este érkezett, a makói nyomozók néhány órán belül megállapították az egyik gyanúsított személyazonosságát, hajnalban el is fogták a rendőrök, és előállították. Életveszélyt okozó testi sértés, valamint szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás” – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A 23 éves visszaeső cigánybűnözőt vasárnap helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

A retek bátyja azt hazudta: testvére otthon volt, amikor a bűncselekmény történt, öccse nevét valaki csak bosszúból adta meg. Bár az illető nemrég szabadult feltételesen a börtönből, ahol lopásért ült, erőszakos bűncselekményt szerinte nem követne el. „Próbálom az igazi tetteseket eltalálni több barátommal, tehát most úgy lesz, hogy magánnyomozót is fogadok fel, az ügyvédem az is segít majd, mert nekem a barátom. Szeretném, hogy mindenféleképp az igazság kiderüljön, és szeretném, hogy az a magyar törvény nem volna ilyen. Legalább humánus volna, nem azt csinálná, hogy rámondásra elvitetik, kicsavartassa egy 55 kilós gyereknek a kezét” – fogalmazott Restás Attila, a gyanúsított testvére.

A gyanúsított társát még keresi a rendőrség. A megerőszakolt nőt már kiengedték a kórházból.

(MNO - Hír TV nyomán)

Frissítés: Restás Attila Fb-oldalán megtalálható a szegény 55 kilós gyerek is, aki szabadulását egy lány megerőszakolásával és félholtra verésével ünnepelte.












Friss hírek az elmúlt 24 órából