Ugrás a cikkhez
Reklám

Tisztelt Szerkesztőség!

Szeretnék megosztani Önökkel egy történetet, amelynek még nincs vége. Egy fogyatékos fiúnak elvették a mobilját. Nem szépen kérte egy "gyáribarna" idegen. Mivel az áldozat családja béketűrő típus, nem tettek feljelentést, inkább veszünk másikat, úgyse lesz meg mondattal lezárták az ügyet. Igen ám, de volt ennek a fiúnak egy testvére, aki még hisz az igazságban, kiderítette ki volt a tolvaj és meg is kereste. Két-három baráti pofon keretén belül ígéretet kapott arra, hogy a mobilt visszaadja jogos tulajdonosának és az ügy el van sikálva.

Na és itt jön a hurok az eseményben: a cigányfi, ahogy lepattant a szorult helyzetből, rendőrt hívott és elmenekült, mondván, hogy meg akarják ölni. A Facebookon elkezdett fenyegetőzni, majd a telefont kereső fiút a házukhoz hívta. Ő ment is néhány baráttal. Mivel nem jelentkezett senki, hazamentek a legények, miután egy jóízűt rúgott főszereplő fiúnk a kerítésbe.

A feketeleves: 21-én éjjel letartóztatták egy barátjával együtt, házkutatással egybekötve. A cigányfi feljelentette őket, mert állítása szerint viperával hátulról többször fejbe vágták, ez csoportosan elkövetett emberölési kísérlet.

A két 18 éves fiúnak ma van a zárt tárgyalása. Az eseményt többen látták, a viperát senki, sehol. Az esemény szemtanúitól nem fogadott el az Érdi Rendőrkapitányság tanúvallomást. Az a fiú is ülni fog, aki 50 méterre az eseménytől várakozott a többiekkel, de a "sértett" név szerint csak őt ismerte? Letartóztatás után 36 órával tárgyalás? Azt mondták, hogy ha a telefon tulajdonosa feljelentést tett volna, akkor ez "csak" önbíráskodás, így viszont csoportosan elkövetett gyilkossági kísérlet.

Ez van most Érden, 2012-ben. És nincs kihez fordulni, ez a gáz benne.

Nekem jól esett, hogy ezt kiírhattam magamból, de hogy tudok-e még tenni valamit a srácokért, akik az igazukat keresik, de meg sem hallgatják őket, mert nálunk a cigány az úr. Hát nem tudom, jó helyen vagyok-e jó időben...

Én két fiút nevelek, de elég hülyén érzem magam, amikor a tisztességről és a becsületről papolok nekik és én is érzem, hogy sántít a dolog.

(Olvasónktól)



Friss hírek az elmúlt 24 órából