Eredetileg ezzel a címmel és bevezetővel jelentettük meg az alábbi videót:

Sajnos nem derült ki, milyen gyakran jár be Habony a Riposthoz

Hazugságokat állított a Habony-média zászlóshajója az N1TV-ről, ezért személyesen keresték fel őket, hogy magyarázatot kapjanak a vádakra.

És most lássuk, hogyan kell értelmezniük a fenti jelenetet a Fidesz-média által hülyített embereknek!

A Ripost cikke:

Rá­ron­tot­tak a Ri­postra a Job­bik em­be­rei. Vona a test­őrét küldte!

A Job­bik el­nöke a test­őrét(!) küldte az új­ság­írók meg­fé­lem­lí­té­sére. Ma dél­előtt 11 óra körül je­lent meg a RIPOST MÉDIA épü­le­té­nél a Vona által fel­ké­szí­tett, profi ka­me­rá­val is fel­fegy­ver­zett kü­lö­nít­mény. Meg­té­vesztő módon, bűn­cse­lek­ményt el­kö­vetve ju­tot­tak be a hosszabb ideje meg­fi­gyelt az épü­letbe.

A pártelnököt bírálni merészelő cikk szerzőjét keresték. A sajtószabadság legnagyobb dicsőségére számon akarták rajta kérni, mindazt, amit leírt.

Bűncselekményt elkövetve, a recepciósokat megtévesztve jutottak be a kiadó épületébe, csalással, hamis adatok közlésével illegálisan megszerezve egy belépőkártyát. Céljuk az volt, - akárcsak a Momentum politikusainak az Origó szerkesztőségében, - hogy egy kamera előtt félemlítsék meg a újságíróit.

Az első nyugdíjast már megalázták

A történet előzménye, hogy több cikkben is szóvá tettük, miszerint a Jobbikban a pártelnök utasítására levadásszák a pártelnököt bíráló idős embereket. Elsőként azt a székesfehérvári nyugdíjast, Pataki Istvánt alázták meg saját lakásán, aki egy helyi politikai gyűlésen Vonát szemtől-szembe keményen kritizálta.

Többek között ennek a nyugdíjas bácsinak a szavai irritálták annyira a pártelnököt, hogy ”remegő kezű, fröcsögő nyugdíjasokról” kezdjen széles körben nyilvánosan értekezni.

Vona Gábor házitévéje, megtévesztve a nyugdíjas bácsit – aki azt sem tudta pontosan, hogy honnan jöttek a tévések – a saját lakásában alázta, félmeztelenül, izzadva filmezte, provokálta, kiforgatta szavaiból az idős embert.



Pataki Lászlót megalázta a Jobbik házitévéje. Az ő szavai indították el a nyugdíjas-lavinát. Bírálni merte Vonát, megkapta a magáét. Szabályosan levadászták.

Vona a testőrét küldte a RIPOST megfélemlítésére

Miután ezt több cikkben szóvá tettük, ma délelőtt megérkezett a szerkesztőségébe a Vona-féle bosszúkommandó. Élén a pártelnök testőrével Szilvási Péterrel, akit a legagresszívebb riporterként tartanak számon a Jobbik háztáji tévéjében.



Szilvási Pétert, a képen jobbikos "széldzsekiben" látható bizalmas testőrét küldte Vona a RIPOST szerkesztőségébe.

A testőr a pártelnök személyes utasítására került a stábba. Általában őt használják a „levadászós”, a riportalanyokat megalázó munkákra.

A Ripost szerkesztőségébe berontó Szilvási évek óta dolgozik Vona testőreként, olyan szoros kapcsolatban áll vele, hogy a pártelnök táskahordozójaként is emlegetik. A legbizalmasabb iratokat, küldeményeket is rábízza Vona, feleségével Krisztinával is bensőséges viszonyban áll a „bodyguard”.

Amint a biztonsági kamerák felvételeiről kiderült, a Jobbikos osztag már a behatolás előtt jó fél órával felderítette a terepet, nyilvánvalóan valamiféle előzetes behatolási tervet készítve.




Aztán trükkösen becsapták a jóindulatú portaszolgálatot, azt állítva, hogy megbeszélt időpontra jöttek egy Ripost-újságíróhoz. Ezzel a hazugsággal és csalással végül sikerült egy belépőkártyához is hozzájutniuk.




Odasúgták: Visszajövünk!

Az irodánkban megjelenő Jobbik-kommandót végül kollégáink határozott fellépése késztette visszavonulásra. Hosszan szívósan zaklatták az udvarias recepciós hölgyet, de aztán megijedtek attól, hogy kihívjuk a rendőrséget. Figyelmeztettük őket arra is, hogy az illegális behatolást több helyen biztonsági kamerák rögzítették.

Vona testőre távozófélben még odasziszegte egyik munkatársunknak: Visszajövünk!

A Momentumtól tanul a Jobbik

Vonaáék nyilvánvalóan a Momentum példáján felbuzdulva kívánták „megfegyelmezni” a kritikus cikk íróját és persze az egész szerkesztőséget.

Mint ismeretes a Momentum vezetője a FEGYŐR-nek becézett Fekete-Győr András egy másik aktivista kíséretében illegálisan behatolt az Origo szerkesztőségébe. Ott kísérőivel mindenféle engedély nélkül felvételeket készítettek, és személyesen inzultálták a róluk kritikusan írni merő újságírót.

***

TV2: Nyugdíjasok után most már újságírókra támad a Jobbik, méghozzá azért, mert a nyugdíjasokat védi:

"Vona kutyái"

A Ripost-cikket a Híradó.hu is átvette, de egy kis javítás után - lásd a böngészősávot az alábbi képernyőfényképen - kutyák helyett már csak Vona embereiről beszélnek.




Origó: Nyugdíjasokat védő újságírókat támadott meg a Jobbik

Úgy látszik, az ellenzéki pártok között konszenzus született abban, hogy úgy járhatnak be a nekik nem tetsző szerkesztőségekbe, mint mások a boltba üdítőért, csupán azért, mert nem úgy tálalnak egyes eseményeket, ahogy ők szeretnék. A mai napon a Jobbik-elnök Vona Gábor különítménye, az N1TV jelent meg fenyegetőleg a Ripostnál, és intézett súlyos támadást a sajtószabadság ellen. Most az nem tetszett nekik, hogy az újságíró védte a nyugdíjasokat. A „stábot” Vona Gábor volt testőre, a televízió szerkesztőjének kinevezett Szilvási Péter vezette.

Stb.

Nem testőr

A HVG beszélt a riporterrel, aki azt mondta, a cikk állításai hazugságok, pénteken közzéteszik az őket igazoló teljes felvételt.

Jakab Péter Jobbik-szóvivő pedig leszögezte: a riporter nem Vona Gábor testőre. Szerinte csak annyi történt, hogy az egyik újságíró felkereste a másikat, hogy szakmai véleményt cseréljenek.

Frissítés: a Jobbik közleménye:

Ismét perek elé néznek a Fidesz-KDNP közpénzen eltartott hazugsággyárai

A Fidesz-KDNP kedvenc lapjánál, a Ripostnál tett látogatást az N1 Televízió kétfős stábja, csupán azért, hogy egy cikkükben állított hazugságról megkérdezzék Ómolnár Miklós főszerkesztőt, hogy miért nem tartják be az alapvető újságírói etikát.

Az eddig is arctalanul működő hazugsággyár ezután lejárató kampányba kezdett, a kormánypárt csatlósaival egyetemben, odáig süllyedve, hogy a közmédia hirado. hu internetes oldala nemes egyszerűséggel "Vona kutyáinak" nevezte a teljesen békésen fellépő újságírókat.

A tényektől, az igazságtól irtózó, magukat sajtóorgánumnak nevező hazugsággyárak ellen az érintettek jogi úton fognak elégtételt venni.

2. frissítés: itt a vágatlan felvétel

"A Ripost napilap címlapon jelentette meg hazugságait az N1TV-vel kapcsolatban, így bemutatjuk a látogatásunkkor készült felvételt vágatlanul. Döntsék el Önök, ki hazudik!" - írják.

3. frissítés: Kisberk is próbálkozott - sikertelenül

De annyi legalább kiderült, hogy meg sem kérdezték a portást, mielőtt papírra vetették a hamis név megadásával kapcsolatos hazugságukat.

Korábban írtuk: A Fidesz bemutatta, milyen az igazi nyugdíjas-megalázás: Vona-ellenes "zarándoklatot" és Szűzanya-szobor előtti bevásárlókocsi-koszorúzást szerveztetett velük