Ugrás a cikkhez
Reklám




Politikusok, rendőrök, újságírók, bírók, ügyészek és közhivatalnokok "levadászására" hirdetett országos razziát Toroczkai László és Budaházy György. Bejelentették azt is, akik visszaélnek hatalmukkal és korruptak, azokat elszámoltatják, tevékenységüket, adataikat nyilvánosságra hozzák.

Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke a fővárosi Terror Háza Múzeum előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón azt mondta: a február elsejével elindított országos "razzia" során "levadásszuk a hazaáruló politikusokat". Az akció kiterjed mindazokra a rendőrökre, pénzügyőrökre, titkos ügynökökre, APEH-dolgozókra, újságírókra, ügyészekre, bírókra, közhivatalnokokra, akik az adófizetők pénzéből kapják fizetésüket, s visszaélnek hivatásukkal, hatalmukkal, politikai tisztogatást hajtanak végre - tette hozzá.






Gondoskodnak a megfelelő büntetésről

"A nép elől nem lehet elbújni" - hangoztatta Toroczkai -, ezért 600 ezer szórólapon és 10 ezer plakáton hirdetik akciójukat az ország egész területén. Az állampolgárok bejelentéseinek hitelességét ők maguk és "apparátusuk" ellenőrzi, és a "megfelelő büntetésükről" is gondoskodnak - mondta.

Az MTI kérdésére Toroczkai László azt válaszolta, hogy a "büntetés" a személy és cselekedetének leleplezése és a nyilvánosságra hozatala, büntető feljelentés megtétele lesz. Mindezt az interneten fogják közzétenni, mert - mint fogalmazott - azt még nem tudja cenzúrázni a hatalom.




 

Egy alternatív Magyarország

Toroczkai arról is beszélt, hogy a Pest Megyei Bíróság megtagadta a Budaházy Györggyel közösen alapított Hunnia az eredeti Magyarországért Alapítvány bejegyzését, amellyel egy "párhuzamos Magyarországot" akartak létrehozni. Toroczkai szerint bebizonyosodott, hogy személyükre hivatkozva tagadták meg a bejegyzést, ezért fellebbeztek, és ha kell, alapítványukat más uniós tagállamban fogják bejegyeztetni.

Budaházy György, akit az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete alól a Fővárosi Bíróság szerdán nem jogerősen felmentett, a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "a jelenlegi köztársaság menthetetlen és reformálhatatlan", ezért más elméleti alapokon egy alternatív Magyarországot, Hunniát hoznak létre, amely nem jogutódja, hanem "független és szerves része" lesz a jelenlegi országnak.

Toroczkai László hozzáfűzte: a jelenlegi alkotmány nem a magyar nemzet érdekeit képviseli, ezért megkérdőjelezik a mai alaptörvény jogszerűségét.

(Híradó - Stop - MTI)






Friss hírek az elmúlt 24 órából