Ugrás a cikkhez
Reklám

Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke szerdán bejelentette: pártja Traian Basescut támogatja az államfőválasztás második fordulójában. Szász szerint Basescu és az őt támogató Demokrata Liberális Párt (PD-L) az erdélyi magyarság „egyetlen reménysége”.



A megszállók színeit is szívesen magára ölti Kövér Laci barátja

Szerdán Sepsiszentgyörgyön tartott sajtótájékoztatóján Szász Jenő azzal magyarázta az MPP döntését, hogy jobboldali pártként a polgáriak nem támogathatnak baloldali alakulatot. „Mi nem gyakoroljuk a politikai prostitúciót, mint az RMDSZ. Jobboldali jelöltet támogatunk” – idézte az Agerpress az MPP elnökét.

„Véleményem szerint Basescu az egyetlen olyan jelölt, aki megérdemli, hogy rá szavazzunk, a többi párthoz képest pedig a PD-L a magyar közösség egyetlen reménysége” – fogalmazott Szász Jenő.

Arra az újságírói felvetésre, hogy Traian Basescu több ízben is az alkotmányra hivatkozva nyomatékosította, hogy Románia egységes nemzetállam, Szász Jenő azt válaszolta: az államfő „hibákat is elkövetett”, de lényegében ő az egyetlen, akivel kapcsolatban a magyar közösségnek reményei lehetnek.

„Támogatásunk nem feltétlen. (…) Valóban, Basescu hibákat is elkövetett, Budapesten és Tusnádfürdőn is, amikor azt mondta, hogy a Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája. Az államfőt meg kell győzni arról, hogy a politikában nem létezik a "soha" kifejezés, és százszor, ezerszer el kell neki mondanunk, amíg meg nem győzzük, hogy a magyarok autonómiát akarnak. Elő kell majd állnia egy megoldással.” – mondta Szász Jenő.

Az MPP-elnök Basescut kampánystábján keresztül a Székelyföldre hívta, hogy ismét találkozzon a magyarokkal és gondjaikról – az autonómiáról is – beszéljen velük. Szász Jenő hozzátette: a második fordulóba jutó másik elnökjelölthöz is hasonló meghívást intéz majd.

(Krónika - Kitekintő - Erdély Ma)

Kapcsolódó:

- Orbánnal kampányol Székelyföldön Basescu

- Vesztésre áll Basescu

- A magyarellenes Basescu újraválasztását támogatja "autonomista" Viktorunk
- Basescu Budapesten: soha nem lesz területi autonómia Székelyföldön
- Basescu megismételte: soha nem lesz székely autonómia
- Basescu megismételte: szó sem lehet területi autonómiáról
- Autonómiát nem ad, de gyulai Saguna-szobrot szeretne Basescu

- Mégsem támogatja Markóék emberét az MPP

- SZNT: Az érvénytelenített szavazólap: igen az autonómiára, nem az asszimilációra

- Az RMDSZ támogatására buzdítanak Tőkésék



Friss hírek az elmúlt 24 órából