A szlovák belügyminisztérium bejegyezte a Most-Híd nevű szlovákiai pártot, amelyet a Magyar Koalíció Pártjából (MKP) kilépett parlamenti képviselők alakítottak - közölték pénteken Pozsonyban. A Most-Híd párt alakuló gyűlését július 11-én tartják meg Révkomáromban - mondta az MTI tudósítójának Horváth Péter, a párt szóvivője.

A párt bejegyzéséhez legalább 10 ezer támogatói aláírásra volt szükség. Bugár Béla, a párt egyik alapítója a hét elején jelentette be, hogy majdnem 30 ezer aláírást gyűjtöttek össze, s kérték a párt hivatalos bejegyzését. Olyan pártról van szó, amely a magyarok mellett szlovákokat is vár soraiba a pártalapítók nyilatkozatai szerint.

"Nem tudok róla, hogy lenne még egy párt, amelynek ilyen rövid időn belül ennyi aláírást sikerült összegyűjtenie. Számunkra ez bizonysága annak, hogy van igény egy olyan új pártra, amely stabil és kiszámítható, s magáénak tartja a tisztesség és a felelősség eszméit" - mondta újságíróknak Bugár. Leszögezte: azon lesznek, hogy ne okozzanak csalódást azoknak az embereknek, akik bíznak bennük.

(MTI)

Kapcsolódó: Felhagy a politizálással Bugár Béla