Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Erdélyi Magyar Ifjak és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nagyváradi szervezeteinek közleménye

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) szervezetei tűrhetetlennek tartják azt, hogy ismét Szent László király városába, Nagyváradra hozták a csonka-magyarországi politikai élet aljának egy tagját, Demszky Gábort.

Nemtetszésünknek pénteki látogatásakor is hangot adtunk. Fontosnak tartjuk, hogy Erdély és a Kárpát-medence magyarsága is megértse: nincs szükségünk a káros liberális eszmékre! Nem kérünk mindabból a beteges politikából, amit Demszky Gábor és párttársai terjesztenek, ezzel is mérgezve a magyar nemzetet, különösképpen nemzetünk megmaradásának zálogát: a magyar ifjúságot!

Pénteki érkezésekor minden eszközt bevetettünk azért, hogy ez az üzenet eljusson nemzettársainkhoz.

Nevetségesnek és felháboritónak találjuk, hogy épp Nagyvárad alpolgármestere, Biró Rozália hivta meg a gúnyhatáron túl már számtalanszor leszerepelt tehetségtelen polgármestert, és képes volt vele egy asztalhoz ülni azok után, hogy 2004 decemberében milyen vérgőzös kijelentéseket tett pártja az elcsatolt területeken élő magyarságról s a nekik (nekünk) visszajáró magyar állampolgárság ügyéről.

Még inkább meghökkentő, hogy épp Biró Rozáliához közel álló két személy tanúskodott Csomortányi István és Csomortányi Attila ellen. Meddig süllyedhet még az UDMR társasága? Magyar tanúskodik magyar ellen? Azzal, hogy Biró Rozália meghivta ezt az embert, ismételten bebizonyitotta, hogy nem való alpolgármesternek, de még politikusnak sem, hiszen Demszky Gábor csak egy azon nemzetrombolók sorában Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Kuncze Gábor, Szili Katalin, Nyakó István és Ujhelyi István után, akiket ő és párttársai évek óta következetesen kiszolgálnak és a nagyváradi magyarságra erőltetnek. Amit ők tesznek, az a nagyváradi magyar lakosság nyilt provokálása és arculcsapása!

Eddig nem tapasztalt rendőri készültséggel találkoztunk a helyszinen. Igazoltatások, fenyegetések és erődemonstráció jellemezte az eseményt. A rohamrendőrök, civil ruhás verőemberek és titkosszolgálat (mintegy 40 fő) mindent elkövettek, hogy ne találkozhassunk Demszky Gáborral. Ez majdnem sikerült is nekik. Az előadásra gyáva módon a hátsó ajtón beosonó erőszakpolgármester a könyvbemutató végén az RMDSZ esernyői mögé bújva távozott. Joggal tehetjük fel tehát a kérdést: Budapest főpolgármestere miért bújik el ilyen alkalmakkor gyáván csatlósai mögé, amikor 2006. októberében és más kormányellenes tüntetéseken olyan hidegvérrel lövette, verette zsoldosaival a magyar hazafiakat, köztük a HVIM partiumi és erdélyi tagjait?

A túlerőben lévő rendőrség agressziv fellépése miatt a tojások nem, de a „baráti” üdvözlések eltalálták, bár a rendőrség antidemokratikusan, „felsőbb parancsra” nem csupán a könyvbemutatóról tiltotta ki a hazafiakat, de szólásszabadságot is sárba taposva büntetéssel fenyegette azokat, akik a nemkivánatos Demszky irányába olyan üzeneteket fogalmaztak meg, amelyekre a városunkba tolakodott kényszerpolgármester az évek során rászolgált. Az esemény szervezője pedig, Szűcs László, izelitőt kapott abból, hogy milyen következményekkel számolhat az, aki támogatja és városunkba csempészi a nemzetromboló eszméket, vagy annak hordozóit.

Két társunkat, Csomortányi Istvánt, az MPP nagyváradi alelnökét és Csomortányi Attilát bevitték a rend őrei, mivel lökdösték és leköpték Szűcs Lászlót. Az ő birságukat a két szervezet fogja kifizetni, ezzel is szolidaritást vállalva velük!

Az Erdélyi Magyar Ifjak és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ezúton közli, hogy ha a jövőben ismét kedvük lenne idehozni efféle személyeket, ugyanilyen, vagy még keményebb fogadtatásra kell számitaniuk!

Lokodi Ferenc Attila
Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Nagyvárad

Lovassy Cseh Tamás
Erdélyi Magyar Ifjak, Nagyvárad

Kapcsolódó:

- Demszky Mao nem úszta meg Váradon sem, elvtársát leköpték + beszámoló



Friss hírek az elmúlt 24 órából