Ugrás a cikkhez
Reklám




Az antimagyar Demszky Gábor jelenléte ellen tüntetett pénteken Nagyváradon az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom helyi szervezetének mintegy húsz fős csoportja - jelentette a Mediafax hirügynökség.

Az emlitett forrás szerint Budapest szélsőséges cionista főpolgármestere a Várad cimű folyóirat meghivására érkezett a partiumi városba, ahol bemutatta a Keleti Éden cimű könyvét.

A hirügynökség szerint a feleségverő Demszky a rendezvénynek helyet adó művelődési házból lépett ki éppen, amikor korrekt fekete ruhába öltözött és Árpád-sávos zászlót hordozó magyar hazafias tüntetők várták. A Mediafax szerint az elégedetlenkedők kifütyülték a hazug, tolvaj politikust, "Szemét áruló!" és hasonló, tényszerű kiáltásokkal illették őt, a kollaboráns folyóirat dicstelen főszerkesztőjét, Szűcs Lászlót pedig lökdösni kezdték és igen helyesen leköpték.

A rendőrök azonban szabad utat biztositottak a maoista, egyebek közt 2004-ben az elcsatolt magyarság ellen uszitó hulladék számára, igy nem történt incidens. Két tüntetőt elvittek a helyszinről.

(FN korrigálva, képek: Bihoreanul)















































Sziasztok!

Szeretnék pár képpel szolgálni a tegnapi váradi Demszky-ellenes megmozdulásról. Ugyanakkor ki is egésziteném néhány dologgal a beszámolótokat.





Egy fél nappal az érkezése előtt tudtuk meg, hogy ez a patkány ide meri tolni a pofáját, nyilván az UDMR (az RMDSZ román megnevezése – a szerk.) meghivására. Sajnos nem tudott mindenki ott lenni, aki ki akarta fejezni, mit is gondol, de igy is képviseltette magát a HVIM és az EMI kis csapata, és a hideg idő, valamint a rendőri vegzatúra ellenére két és fél órát vártunk a Patkányra.

Nem telt eseménytelenül a várakozás sem, szépen kölcsönösen fotózkodtunk a csendőrökkel, illetve titkosszolgálatiakkal, volt, akit megfenyegettek, hogy baj is érheti, ha nagyon ugrál, illetve összetörhet a kocsija (!), de persze már megszoktuk az ilyen verbális "kóstolgatásokat". Aztán lassan, megunván a várakozást, elkezdtük skandálni a "Gyere ki!" szlogent, ezzel meg a rendőrök idegeire mentünk, meg is fenyegettek, hogy mindenkit bevisznek csendháboritásért.

Lassan gyűlt a feszültség az emberekben, miközben megjelent a szinen Ilie Bolojan, Várad megszálló román polgármestere is. A főbejáratnál közben elkezdett csordogálni kifelé a zsidó szeánsz közönsége, vagy 15-20 ember, és persze megjegyzéseket tettek Turul dinasztiánk zászlajára, szóvá téve, hogy mit keres ez itt. A válasz frappáns volt: mit kerestek ti itt Demszkystül?

És elérkezett a nagy pillanat, a csendőrök és egyéb csicskák sorfalat formálva elkezdtek leszoritani minket a járdáról, az esernyős emberek meg gyorsan kiiszkoltatták a patkányt az igy létrehozott folyosón. Persze igy is repültek a válogatott sértések a fejéhez (sajnos a tojások nem repülhettek, mert előzőleg elkobozták őket a rend (h)éber őrei)...

A csúcs viszont az volt, hogy Csomortányi István barátom (mellesleg a Magyar Polgári Párt váradi alelnöke), és testvére, Atilla valahogy a Patkány közelében maradt, és a képébe vágta, hogy hazaáruló, aki tönkretette Budapestet, s a pillanat hevében az ott szerencsétlenkedő Szűcs László kommunista bértollnokot (aki hasonszőrű gettólakókat és Dob utcai tehetségeket szokott Szent László városába meghivni) pofán köpte. Erre a rendőrcsicskák, hogy megmutassák, van értelme ottlétüknek, gyorsan be is tuszkolták őket a közelben álló csendőrfurgonba.





Kaotikus jelenet vette kezdetét, mindenki kiabált, fotózott, kamerázott, végül a csendőrautó gyorsan elhajtott. A helyszinen maradottak még megvárták Demszky segitőit, és nyájas szavakkal újabb váradi kirándulásra invitálták őket, mire azok nagyon gyors ütemben bevágódtak csillogó Mercijükbe és elporoztak.

Ezek után néhányan az oláh csendőrséghez hajtottunk, hogy támogassuk bevitt barátainkat, na és persze megérdeklődjük, mi törvénytelent is tettek. A szemmel láthatóan ideges csendőrök kizártak minket a csendőrség épületéből, és közölték, hogy 20 perc, és a fiúk kinn vannak.





Így is történt, s ezek után felettéb érdekes dolgok derültek ki.





A csendőrök a helyszinen tanúkat kerestek a "garázda" tettre, és jellemző módon jelentkezett is két nő, név szerint Wagner Izabella (Biró Rozália, Várad udemerés alpolgármesterének titkárnője), és Bokor Ágota, az Erdélyi Riport nevű kommunista szennylap munkatársa, szóval két "magyar" ment tanúskodni a megszállók csendőrségére egy zsidó fattyú védelmében.



Bokor Ágika

A jegyzőkönyvbe érdekes dolgok kerültek, mivel a köpködésre nincs paragrafusuk móc barátainknak, igy azt irták az indoklásba, hogy a két bátor srác megzavarta a köznyugalmat és a rendet, ily módon kifejezve nemtetszését Budapest főpolgármestere ellen, és ezért fejenként 200 lejre büntették őket. Ráadásul ezt is helytelen románsággal irták, de mit is várhatunk rendőröktől ugyebár...





A tanulságok szerintem a következőek: van magyar-román barátság, ha zsidót kell védeni. A románok pont azért védik őket, mert tudják, hogy ők a mi parazitáink, akik miatt nem tudjuk az erdélyi problémát egyhamar mócostul-mindenestül megoldani. Bolojan megszálló polgármester oda is nyilatkozott

Wagner Izabella
vigyorogva az oláh sajtónak, hogy Demszkyvel egy barikádon állnak, és neki nagyon tetszik Budapest fejlődése (!).

Agyhalott gerinctelen udemerista érdekvédőinktől áruláson kivül semmit nem várhatunk.

Demszky és a hozzá hasonló férgek pedig szokjanak hozzá, hogy mindenütt találkoznak ellenállással, mely egyre csak erősebb lesz, és hosszú távon nem fog babér teremni nekik ebben a hazában! Eljön az idő, mikor nem tojások és szitkok fognak landolni a képükön, hanem a nemzet jogos bosszúja éri utol őket. Úgy legyen!

B. B., Nagyvárad

Kapcsolódó: Demszky könyvet irt a hülye nagyapjáról, aki önkéntes kirgizisztáni munkatáborban épitette az "édent" - a szocializmust



Friss hírek az elmúlt 24 órából