Ugrás a cikkhez
Reklám

Pázmány Péter, Dunaszerdahely polgármestere még vasárnap délelőtt is feldúlt hangon foglalta össze mondandóját.

„A szlovák rendőrség intézkedése szakszerűtlen és teljességgel indokolatlan volt. Semmi nem magyarázza, hogy miért törtek be a magyar szurkolók szektorba, miért ütötték, verték az ott álló szurkolókat, a későbbiekben pedig tetézték a bajt azzal, hogy nem adtak korrekt tájékoztatást a sérültek állapotáról. Így terjedhetett el az a szóbeszéd, hogy halálos áldozata is volt a támadásuknak. Ezért kötelességemnek éreztem, hogy a hangosanbeszélő útján igyekezzek lecsillapítani a kedélyeket azzal, hogy elmondtam, hogy senki sem halt meg a lelátón.”

A polgármester elmondta, hogy a múlt szombaton Nagyszombaton, a helyi Spartak elleni összecsapáson még jelesre vizsgázott a szlovák rendőrség, amikor a DAC 300 fős táborát sikeresen szeparálták el a hazai hívek elől, most azonban nagyot "hibáztak" a szlovákiai belügyi erők.

„A DAC-szurkolók és szimpatizánsok fegyelmezett, visszafogott viselkedésén múlt, hogy nem történt nagyobb baj. Szombat este Farkas konzul úrral és az elmaradt koncertek szervezőjével (Gőbl Gáborral - a szerk.) jártam a dunaszerdahelyi kórházban, ahol már csak egy budapesti fiatalembert ápoltak, szerencsére az ő állapota nem olyan súlyos, mint a pozsonyi kórházba szállított 18 éves, szerdahelyi fiatalemberé. Mindannyian csak reménykedünk, hogy ő is felépül majd. A drámai események kapcsán fontos megemlíteni, hogy tegnap este több mint ezer dunaszerdahelyi polgár részvételével csendes, gyertyafényes megemlékezést tartottunk a céltalan erőszak elleni tiltakozásunk jeléül a dunaszerdahelyi ’56-os emlékműnél.”

(Kuruc.info)



Friss hírek az elmúlt 24 órából