Ugrás a cikkhez
Reklám

Megtalálták annak a 30 éves kolozsvári doktorandusznak, egyetemi oktatónak a holttestét, aki még az előző hétvégén tűnt el. Molnár Beátát a hatóságok szerint a párja gyilkolta meg, a férfit jelenleg is körözik.




Molnár Beáta szombaton adott utoljára életjelet magáról, azt követően viszont eltűnt egy 43 éves volt egyetemi tanárral, Boné Ferenccel, akiről tudni lehetett, hogy két évvel ezelőtt brutálisan bántalmazta korábbi barátnőjét az utcán, írja a Maszol nyomán az Index.

Boné Ferencet tavaly tartóztatták le, miután volt élettársán kívül több másik nő is arról vallott, hogy a férfi bántalmazta őket. A kolozsvári bíróság – büntetlen előéletére való tekintettel – 90 nap közmunkára, valamint 1 év és 3 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őt, és kötelezték arra, hogy pszichológiai tanácsadáson vegyen részt. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának egykori oktatóját a botrányos ügyet követően menesztették, óráinak egy részét épp Molnár Beáta vette át tőle doktoranduszként.




Boné Ferenc és Molnár Beáta – mindennek ellenére – az elmúlt időszakban közel kerültek egymáshoz. Szombati eltűnése után a hozzátartozói a rendőrséghez fordultak, és a hatóságok kedden tettek közzé felhívást az eltűnéséről. Szerdán pedig Nagybáród és Báródsomos település közelében, egy elhagyott benzinkút területén megtalálták Molnár Beáta holttestét.

A cluj24.ro portálnak a rendőrök is megerősítették, hogy az ő holttestét találták meg. Az eddigi információk alapján arra következtetnek, hogy Molnár Beátát egy dühroham közepette gyilkolhatta meg Bóné Ferenc, majd a holttestét több szemeteszsákba csavarta, és egy félreeső helyen hagyta, mintegy 200 méterre az országúttól.




A rendőrség jelenleg is körözi a gyilkossággal gyanúsított Bóné Ferencet.

Közölték azt is, hogy jelenleg is vizsgálják a Kolozsvár és Nagyvárad közötti országút mentén lévő térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeit azért, hogy kövessék az ő szürke, AR-51-LAC rendszámú Dacia Logan személygépkocsijának az útvonalát.




Az eddig elemzett köztéri kamerafelvételekből azt állapították meg, hogy az autóban – amellyel korábban kirándulni indultak Kolozsvárról a havasrekettyei vízeséshez – szombat este már csak a férfi volt látható, vagyis Molnár Beáta már akkor halott lehetett. Az autót legutóbb vasárnap 11 óra körül, a Bihar megyei Élesden látták, akkor Nagyvárad irányába tartott.

A rendőrök nem zárják ki, hogy a férfi Magyarországra menekülhetett.

Sajtóhírek szerint Bóné Ferenc mobiltelefonját a lakásán tartott házkutatáson megtalálták, vagyis annak alapján nem tudják követni őt.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából