Ugrás a cikkhez
Reklám

Tavaly júniusban három dévai fiatal – S. Ruben, S. Dan Mihai és J. Alin Arthur – megnézett egy dokumentumfilmet a Netflixen a hallucinogén gombák hatásáról, és fellelkesülve a látottakon, úgy döntöttek, hogy beszereznek három adagot a pszichedelikus szerből. Korábban már fogyasztottak füvet és LSD-t, tehát nem volt számukra ismeretlen a drogok világa, gyakran szörfözgettek az interneten ebben a témában.



Illusztráció: Pixabay

A dark weben rátaláltak egy külföldi honlapra, ahonnan varázsgombát tudtak rendelni, a három adagért 46 eurót fizettek. A csomag meg is érkezett a posta székhelyére, csakhogy addigra a gyulafehérvári rendőrség szervezett bűnözés elleni csoportja is értesült az illegális szállítmányról – nem egyértelmű, hogy honnan, de vélhetően az internetszolgáltatótól. Az illetékes ügyész jóváhagyta, hogy a rendőrök felbontsák és átkutassák az S. Ruben nevére érkezett csomagot, melyben három átlátszó tasakot találtak barna színű növényi törmelékkel, valamit drogokról szóló szórólapokkal.

A rendőrök a lefoglalt varázsgombát kicserélték hétköznapi csiperkére, majd visszacsomagolták annak érdekében, hogy tetten érjék az időközben telefonon is lehallgatott S. Rubent és két társát. Akkor csaptak le rájuk, mikor S. Ruben lakására értek, és a drog elfogyasztására készültek, így minden bizonyítékot megszereztek ahhoz, hogy a vád stabil lábakon álljon.

Hiába ismerte el bűnösségét, a rendelés értelmi szerzője, a 27 éves S. Ruben 3 év 1 hónap és 10 nap letöltendő börtönbüntetést kapott. Hasonló korú társai nem ismerték el a bűnösségüket, a bíróság végül 6, illetve 7 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őket, két év próbaidővel. A fiataloknak a gyulafehérvári fellebbviteli bíróságon van lehetőségük a fellebbezésre, írja a Főtér.ro.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából