Ugrás a cikkhez
Reklám

Csütörtöktől vasárnapig Csíkszeredában zajlik az úszók rövidpályás országos bajnoksága, melynek keretében a sportolók az ifjúsági, illetve a felnőtt korosztályban mérik össze tudásukat.

Az Adevarul beszámolója szerint a csütörtök délelőtti megnyitó egyáltalán nem tetszett Stefan Ioan Gherghel többszörös országos bajnoknak, mivel a Csíki Csobbanóban felcsendült a székely himnusz, éppúgy, mint az előző évben - írja a Főtér.ro.Gherghel ráadásul nagybányai, a neve alapján pedig magyarok lehettek az ősei (fotó: Fb)

A sportoló személyes Facebook-oldalán gratulált a román úszó szövetségnek, amiért „a gyerekeknek meg kellett hallgatniuk a székely himnuszt Romániában, az országos úszóbajnokságon”.

A felháborodott úszó videót is közzétett a szörnyűségről:

Az Adevarul szerint a román himnusz nem hangzott el a megnyitón, pedig a törvény szerint hivatalos, országos szintű sportrendezvényeken le kellene játszani.

Frissítés: hazugság, hogy nem volt román himnusz

A félretájékoztatásra hamar fény derült: a Székelyhon az egyik szervezőtől megtudta, a bajnokság megnyitóját a román himnusszal indították, úgy, ahogy azt a törvény előírja, és csak utána játszották be a székely himnuszt. Íme:

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából