Ugrás a cikkhez
Reklám

Csaknem három és fél év vizsgálódás után vádemelés nélkül zárta le a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) az Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester ellen indított bűnvádi eljárást – erről az elöljáró maga számolt be a Facebook-oldalán.



Korábban egy bukaresti román sírkövet is "készített" a polgármesternek, Cosmin Razvan Barsan a facebookos kísérőszövegben azt írta: "Ma este a munkaidő végeztével, miközben kilépett a polgármesteri hivatalból, Antal Árpád polgármestert épp fejbeütötte a Románia zászlója mellé kitűzött gyászlobogó. Isten bocsásson meg az ostobának!" (forrás: Székelyhon)

A DNA ügyészei 2016. február 17-én „lepték meg” a polgármestert, a lakásában és az irodájában is házkutatást tartottak. A vádhatóság akkor azt közölte, hogy a gyanú szerint nem rendeltetésszerűen használt fel egy olyan EBRD-hitelt, amelyet közpénzből kell visszafizetni. Antal Árpád 2016 februárjától két hónapig nem tölthette be a hivatalát, egy évig nem hagyhatta el az országot, másfél évig hatósági felügyelet alatt állt, ami azt jelentette, hogy több mint száz alkalommal kellett jelentkeznie a rendőrségen, vagyonát egy ideig zárolták.




A vádhatóság most azt közölte a polgármesterrel, hogy minden vádat ejtettek ellene. Az elöljáró felidézte: a környezetéből összesen 47 embert hallgattak le, és a lehallgatási jegyzőkönyv több mint 11 ezer oldalt tesz ki. Lehallgatták a lakását, az autóját, az irodáját, és követték mindenhova. A polgármester szerint a lehallgatások széles körét mutatja, hogy a jegyzőkönyvekben olyan telefonbeszélgetés is szerepel, amelyben Kelement Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a feleségével beszélget.




Antal Árpád szerint ez az ügy elsősorban nem róla szólt, hanem arról, hogy valakik meg akarták félemlíteni az erdélyi magyar közösséget. „Arról is szólt, hogy valakik nem voltak érdekeltek egy székelyföldi város dinamikus fejlődésében, és mindent meg akartak tenni, hogy a fejlődést visszavegyék. Ez sajnos részben sikerült, mert nekem is sok energiámat felemésztette az ügy, a polgármesteri hivatal alkalmazottaiét is, akik meg voltak félemlítve, ahogyan a vállalkozók is, hiszen nem véletlen hogy nagyon sok közbeszerzésen nem jelentek meg cégek, mert mindenki arra gondolt, aki a sepsiszentgyörgyi önkormányzattal dolgozik, az meg lesz hurcolva” – írta Antal Árpád a közösségi oldalon, megjegyezve, hogy a román törvények szerint nincs lehetősége jóvátételt kérni a meghurcoltatásáért.

(Kuruc.info - MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából