Ugrás a cikkhez
Reklám

Aki Európa-liga-selejtezőn volt tegnap Dunaszerdahelyen, az nem mindennapi élményben részesült, és nem csak a foci által - írja beszámolójában olvasónk. Alább a folytatás.

A DAC B-közép lengyel zászlóvá változott, és Polskát skandált, a vendégszektor pedig hatalmas magyar zászlóvá változott és ria, ria, hungáriázott. Az egész meccs egy barátságos mérkőzésre hasonlított. A rohamrendőrök hasztalanul voltak kivezényelve :-)




A szomorú viszont benne, hogy a DAC még a meccs előtt megosztotta a Fare-hálózat listáját, amiben a történelmi Magyarország térképe is egy tiltott szimbólum! Azt írták, hogy akiknél (akiken) ilyen szimbólumokat találnak, átadják a rendőrségnek.

Kíváncsian várjuk, hogy a DAC-ot vagy a Krakkót megbüntetik-e a magyar zászló miatt. Hiszen a Felvidéken az is tilos... Bár nemzetközi mérkőzésről van most szó. Tavaly a Tbiliszi elleni meccsen rengeteg grúz zászló volt, de a magyar zászlókat elkobozták. Hol az igazság?

A Ma7.sk portál összefoglalója a meccsről alább olvasható. A képek a Felvidék.ma oldaláról származnak.

Magyar-lengyel, avagy a DAC ismét Európában

A sárga-kékek ezúttal a lengyel Cracovia Krakkó ellen kezdték meg menetelésüket az Európa-ligában.

A találkozó igazán méltó módon indult: csütörtök este ugyanis a hazai, dunaszerdahelyi szurkolók a lengyel, a krakkói fanok pedig a magyar zászlót varázsolták a Mol Arénába a koreó közben, míg C tribün sárga-kékké változott. Szólt a Ria-ria-Hungária, lengyel torkokból is.







A mérkőzést ezután a lengyelek kezdték jobban és veszélyes helyzetbe is kerültek, de Vida Kristopher hagyta ki a találkozó első nagy lehetőséget, amikor a tizenhatoson belülről a kapusba lőtt. Majd inkább a szezon elejére jellemző langyos tempóban csordogált a meccs, de leginkább a krakkóiak veszélyeztettek, s Datkovic fejese kötött ki a felső lécen.

Eközben a dunaszerdahelyiek közül Kruµliak és Davis is besárgult, de utóbbinak a 40. percben nagyobb gondja is akadt, ahogy az egész sárga-kék alakulatnak is, hiszen Amersfoot lövése irányt változtatott Kruµliak lábán, s vezetésbe kerültek a lengyelek. Az egész gól egy szerencsétlen öt perc része volt, amelyben a vendégek többször is betalálhattak, végül a legkevésbé veszélyes helyzetből lőttek gólt.




A sárga-kékeknek szerencsére nem kellett sokat szomorkodniuk, négy perccel később ugyanis Divkovic egy tizenhatosba bepasszolt labdát begyötört a védőn keresztül a kapuba, így 1-1 a félidőben.

A második félidőben folytatódott az a játék, amelyben nem a támadások uralták a figyelmet, hanem a küzdelmek, s Davis szerencsére nem kapta meg a második sárgáját, pedig megvolt rá az esélye, ezért aztán a 60. percben Blackman váltotta.

A Mol Arénába ezen az estén 9860 néző váltott jegyet, tehát a sajtó munkatársaival és a szervezőkkel együtt több mint tízezren voltak kíváncsiak a DAC újabb európai szereplésére.




Vida Kristophert ezután Taiwo váltotta annak reményében, hátha neki sikerül helyzeteket és gólt hoznia még a dunaszerdahelyi estébe. A sárga-kékek lehetőségei helyett azonban Ronan hibájából a lengyelek lőhettek volna gólt, de szerencsére befejezésük erőtlen volt, így maradt az 1-1.







A 76. percben kihasználta a DAC utolsó cseréjét is, amikor is Čmelíket az újonc Ramirez váltotta. Közben egy sérülés és ápolás miatt állt a játék, és a vendégszurkolók rákezdtek a Ria-ria-Hungáriára, a dunaszerdahelyiek pedig csatlakoztak. Közben Ronan próbálkozott messziről, de ebből se lett nagyobb helyzet. A 84. percben Blackman egy jó csel után indult el a tizenhatos felé veszélyesen, jól lőtt, de a labda kicsivel elkerülte a vendégek kapuját. Az utolsó percekben már nagyobb izgalmakat nem tartogattak, Jedlička még azért védett egy szépet, így 1-1-es döntetlen lett a vége.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából