Ugrás a cikkhez
Reklám

A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága 4500 euróra büntette a DAC-ot a Slovan elleni bajnoki mérkőzés előtti koreográfiáért.

"A fegyelmi bizottság azt is figyelembe vette, hogy a koreográfia egy teljes tribünt beborított. Bebizonyosodott az is, hogy azok, akik a DAC–Slovan mérkőzés előkészítéséért felelősek voltak, tudtak a tervezett koreográfiáról, mégsem akadályozták ezt meg" – olvasható Miroslav Vlknek, a bizottság elnökének állásfoglalása a szövetség honlapján.




A szóban forgó koreográfia a kapu mögötti tribünön volt látható, és egy óriási piros-fehér-zöld zászlót formázott. A fegyelmi bizottság azt is kiemelte, hogy a szövetség alapszabálya tiltja a "vallási és a politikai agitációt" a futballpályákon.

Sajtóhírek szerint ugyanakkor Tibor Gaspar országos rendőrkapitány úgy fogalmazott, “a klub vezetői megüthetik a bokájukat”, azaz még büntetőjogi következménye is lehet az ügynek, mivel a szlovák jogszabályok tiltják más országok nemzeti szimbólumainak megjelenítését a hazai bajnokság focimeccsein.

Az FC DAC 1904 tulajdonosa, Világi Oszkár viszont teljesen méltánytalannak nevezte a büntetést, és jelezte, hogy fellebbeznek.

(Új Szó - Paraméter - Híradó)

Korábban írtuk: "Magyar geci", földre dobott jegy és visszajáró - "szlovák barátaink" ügyfélszolgálata a párkányi vasútállomáson





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából