Ugrás a cikkhez
Reklám

A pozsonyi kerületi rendőrség igazgatósága kizárta a terrortámadás lehetőségét a szombat éjszaka, Pozsony belvárosában történt késeléses incidenssel kapcsolatban - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Tibor Gaspar országos rendőrfőkapitány.

A gyanúsított, egy 37 éves, indiai származású, szlovák állampolgárságú férfi egy 37 éves pozsonyi és egy 33 éves ukrán férfit késelt meg szombat éjjel a Hviezdoslav téren, egy éjszakai klub előtt, a német nagykövetség szomszédságában. Előbbi áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe, utóbbit kórházba szállították. Rövid időn belül a feltételezett tettest is elfogta a rendőrség.




Gaspar azt a korábban felmerült információt is cáfolta, hogy az elkövető iszlamista, vagy illegális bevándorló lenne, illetve hogy menedékjogért folyamodott volna. A rendőrfőkapitány hangsúlyozta, hogy egy keresztény vallású (az uniós állampolgárságért mindent - a szerk.) férfiról van szó, aki 2008-ban összeházasodott egy szlovák nővel, 2015-ben pedig megkapta az állampolgárságot.

Gaspar elmondta: a konfliktus résztvevői közül ketten ittasak voltak, a késelést pedig szóbeli vita előzte meg. Faragó Csaba, a pozsonyi kerületi rendőrség igazgatója hozzátette: az elkövető alkoholtesztje pozitív volt, 1,1 ezreléket mutatott. Elmarasztaló ítélet esetén 15-től 20 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Gaspar hangsúlyozta: minden szükséges intézkedést meghoztak a közelmúltbeli terrortámadások után, és Szlovákia biztonságos országnak tekinthető.

Az alábbi oldalon sokkoló felvétel látható (18+) az indiai jöttment által nyakon szúrt férfi haláltusájáról. A lap információi szerint a gyilkos agresszív természete jól ismert volt már a taxisok között, akik inkább a fehérek fuvarját vállalták helyette - ezért rántott kést a maradéktalanul integrált betolakodó.

(Kuruc.info - Új Szó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából