Ugrás a cikkhez
Reklám

Ezúttal a jelenlegi magyar határ közelében, a délvidéki Zomboron háborodtak fel a helyi lakosok, hogy a település befogadóállomásán élő betolakodók a kertekben leszedik a gyümölcsöt, éjjelente hangoskodnak, és fiatal lányoknak tesznek szexuális ajánlatokat.

10-20 fős csapatokban tanyáznak a migránsok a "vajdasági" Zomboron. Mindenhol ott vannak: az utcákon, a parkokban, de még a focipályán is – hangzott el az M1 Híradójában. A köztéri vízcsapoknál mosakodnak és a fűben pihennek.

A város szélén található befogadó központból jönnek ide. Ott ugyanis – mióta a sidi tábort bezárták – háromszor annyian vannak, mint korábban.

17 éves lányt zaklattak

A Híradóban elhangzott: a rendőrök folyamatosan járőröznek és próbálják fenntartani a rendet. De hiába, az utóbbi hetekben több incidens is történt. Legutóbb egy 17 éves lányt zaklattak.

Az eset óriási felháborodást okozott – a helyiek azt szeretnék elérni, hogy a migránsok ne járhassanak szabadon a faluban. A tiltakozás egyelőre nem vezetett eredményre. A zomboriak most még jobban félnek, mint eddig. Attól tartanak, hogy újabb támadás történik.

A nők nem érzik magukat biztonságban

Egy helyi lakos elmondta: a gyerekeink korlátozva vannak, mi, nők pedig rettegünk, leszólítanak bennünket és folyamatosan zaklatnak. Egyszerűen nem érezzük magunkat biztonságban.

Belgrádtól délre, Obrenovácon sem jobb a helyzet. A befogadóközpontban már mintegy 1000-en várakoznak.

A migránsoknak továbbra is egyetlen céljuk van csak: az, hogy minél előbb átjussanak az Európai Unióba – hangzott el az M1 esti híradójában.

(Híradó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából