Ugrás a cikkhez
Reklám

Az ún. Szlovákiában a napokban fogadták el az új "huligántörvényt", amely szükségességét a stadionokban erősödő extremitással magyaráznak a tót hatóságok.




Az új szabályok értelmében a gondot okozó huligánokat akár öt évre is kitilthatják a stadionokból és a rendőrök is újabb jogköröket kaptak, azonban a legnagyobb változást a szurkolók regisztrálása és a névre szóló jegyek jelentik majd.



A magyarok "megtámadják" a békés tót rendőröket 2008-ban

Peter Sepesi, a Szlovák Futballszövetség végrehajtó bizottságának tagja, aki részt vett az új törvény megalkotásában azt mondja: céljuk az volt, hogy újra a stadionokba csábítsák a tisztességes embereket és a kisgyermekes családokat. Persze a tót szokásokhoz híven, a helyi törvényhozók most sem hagyták ki az alkalmat, hogy csorbítsanak a magyarság jogain.



Krisztián majdnem az életével fizetett magyarságáért

Ugyanis az új törvény tartalmazza, hogy idegen országok zászlaját tilos bevinni a stadionokba. A futballklubok képviselői elismerik (!), ez a szabály főleg a magyar szimbólumok ellen lett kitalálva. A szabályozás 2008-ban, a hírhedt Dunaszerdahely-Slovan mérkőzés után született, mivel a tribünön magyar zászlók és Nagy-Magyarország-szimbólumok bukkantak fel.

Bott János, a DAC biztonsági menedzsere szerint a szabályt betartják. „Bár többen tiltakoznak ellene, igyekszünk elmagyarázni az embereknek, hogy a politika nem való a stadionokba, és a törvényeket be kell tartani” - nyilatkozta megalkuvón.




Más országok zászlói azonban – bár elvileg tiltott lenne – vígan felbukkannak a stadionokban. Az MFK Kassa meccsein például gyakran látni szerb zászlókat. A csapatnak ugyanis több szerb játékosa van, a szurkolók pedig így biztatják őket. A rendezők pedig a pánszlávizmus jegyében tolerálják a zászlókat.



Csak azért is: Itthon vagyunk!

(Délhír nyomán)

Kapcsolódó:

- Az MLSZ eltávolíttatta a nagy-magyarországos szurkolói transzparenst a dunaújvárosi stadionból

- DAC-Slovan meccs: "Üsd a magyar fejét!", "Tiltsák be Magyarországot!"

- Süket maradt fél fülére a tót rendőrkutyák által megvert magyar

- Képekkel frissítve: Krisztián labdába rúgott (Honvéd - DAC) + videó: Eörsinek is üzentek

- Megérkezett a tót terroristák válasza: láthatatlan magyar támadás, oxigénhiány és részeg epilepsziások

- Félholtra vert magyarok, szilánkosra tört csontok - tót rendőrpribékek akcióban



Friss hírek az elmúlt 24 órából