Ugrás a cikkhez
Reklám

József Attila és a Horthy-rendszer címmel tartottak "civilek" beszélgetést és felolvasást vasárnap Budapesten, a Kossuth téri József Attila-szobornál, ahol Sallai Imre és Fürst Sándor kommunista felforgatók kivégzésének 80. évfordulójáról is megemlékeztek.

Az Európai Baloldal Barátai nevű Facebook-csoport szervezésében mintegy harminc ember jelent meg délután József Attila szobránál.




A szervezők közölték, hogy a rendezvény célja, hogy József Attila költészetén keresztül bemutassák a "Horthy-rendszer valóságát". Emellett Sallai Imre és Fürst Sándor 1932. július 29-i kivégzéséről is megemlékeznek.

József Attila szobránál a költő verseit szavalták, illetve olvasták fel.

A rendezvényen ott volt Török Zsolt, az MSZP szóvivője és Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 elnöke.

(MTI nyomán)

Frissítés: Előállítottak 7 vörös csillaggal provokáló komcsit

Több embert előállított a rendőrség a József Attila és a Horthy-rendszer címmel civilek által szervezett budapesti vasárnapi megemlékezés helyszínéről, miután olyan papírlapokat tartottak a kezükben, amelyeken vörös csillag volt látható.




Az Európai Baloldal Barátai nevű Facebook-csoport szervezésében mintegy harminc ember jelent meg délután a Kossuth téri József Attila-szobornál.

A rendőrség hét embert - négy férfit és három nőt - igazoltatott, mivel a kezükben a vörös csillagot is ábrázoló lapokat tartottak. Az előállítottak között látta az MTI munkatársa Vajnai Attilát, a Munkáspárt 2006 elnökét.

A hét embert rendőrségi autóval elvitték a helyszínről, feltehetően azért, mert a vörös csillag tiltott önkényuralmi jelképnek számít.

A lapokon a vörös csillag mellett Che Guevara és József Attila képe, valamint a "Munkát, kenyeret, fedelet!" felirat volt látható.




(MTI nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából