Ugrás a cikkhez
Reklám



Gyurcsótány Toscanája
Mióta csődöt mondott Gyurcsány Ferenc takonykormánya, a hazai neoliberálisok vezére - aki derékszögben hajolt meg minden alkalommal valamennyi magyarellenes, gyarmatosító és parazita hatalom előtt - mindent megtesz azért, hogy a nép fiának mutassa magát.

Mindeközben - mondani sem kell - a hazai komprádor, kollaboráns elit hazai képviselője észre sem veszi, hogy mindezzel éppen azokat sérti vérig, akiket megcélozna politikai szirénhangjával.

Álljon itt egy ártatlannak tűnő interjú a Somogyi Hírlapból - itt Gyurcsány elmondja: "Sült csirke lesz a fő fogás édes-savanyú-csípős escabache-pácban, desszertnek pudingos kosárkák". Hogy még érzékletesebben bemutassa egy igazi vérszopó sznob életét, így folytatja: "Kukoricát főzök a kukoricakrém leveshez; chilis pattogatott kukoricával szórom meg a tetejét". De ez még mind semmi. A szabadidejében melegfesztiválokon vonagló (és utána BKV-jegyet nem fizető) házaspár női tagja, Dobrev Klára is megszólal, bemutatva a kötcsei kúriájukat: "Valóságos Toscana!"

Ez a néhány mondat a lehető legpontosabban mutat rá Gyurcsány (és az egész hazai neokohn elit) lényegére: miközben az országban százezernél is több gyermek éhezik, ő azzal kérkedik, milyen pudingos kosárkákból fog táplálkozni, és hogyan szórja meg pattogatott kukoricával az általa bekebelezésre ítélt ételeket.

De ez még mind semmi, mást is megtudhatunk a hazai neoliberálisok vezérétől: "A héten túrós csuszát főztem, de nem volt itthon szalonna. Mire jók a szomszédok, egy telefon és már kerítettek is." A milliárdos politikus totális elborulását ez a mondat mutaja meg leginkább: alig néhány éve értekezett arról, hogy Gyurcsány mama (aki persze panelban él és nem tudja fizetni a gázszámláit) kijelentette, mennyire segítőkészek vele az orvosok. "Lószart mama!" - hangzott akkor a válasz a valaha "bérmálkozgató" fiútól. És valóban: ma már Gyurcsány fel sem fogja, hogy a jobb sorsra érdemes szomszédok akár a föld alól is előkerítettek volna szalonnát azért, mert a szemkilövető kormány valamikori vezére személyesen, telefonon kért tőlük valamit.

Azonban az interjú valójában nem is Gyurcsányról szól: hanem rólunk, magyarokról. A hárommillió koldus országában a Gyurcsányhoz hasonló vérszopó piócák próbálják elmagyarázni, hogy mi is a szociális igazságosság, milyen leereszkedni néha a plebshez, és legfőképpen: milyen jó Gyurcsánynak lenni.

Mindeközben a magyarság hallgat. Szótlanul tűri a "nagy a jólétről", a "tücsök-nemzet" legendájáról harsogó vérforraló szólamokat, magyarán minden politikai szirénhangot, melynek végső mondandója a következő: Magyarok! Alsóbbrendűek vagytok!

Egy napon a magyarság porrá fogja zúzni láncait, és soha többé nem engedi meg, hogy a vérén piócák élősködjenek. Igaz, ez majd csak akkor fog bekövetkezni, mikor mindenki tudni fogja: jobb oroszlánként meghalni, mint féregként élni.

Johann Leyden - Kuruc.info



Friss hírek az elmúlt 24 órából